LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT1 - TEST WIEDZY NR 1

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Które z poniższych produktów jest klasyfikowane jako "warzywo" w kontekście grup przydatności kul...
  • Pytanie nr 2 - Uważnie przeczytaj poniższą tabelę dotyczącą różnych diet alternatywnych i wskaż, która z nich je...
  • Pytanie nr 3 - Wskaż, która z poniższych diet jest przykładem diety eliminacyjnej.
  • Pytanie nr 4 - Jaki jest najważniejszy aspekt utrzymania właściwej temperatury potraw i napojów przed ich eksped...
  • Pytanie nr 5 - Kiedy należy dodać kostki lodu do koktajlu owocowo-warzywnego?
  • Pytanie nr 6 - Rozważ poniższą tabelę, która przedstawia wielkość porcji dla różnych potraw. Wybierz odpowiedź, ...
  • Pytanie nr 7 - Podaj prawidłowy sposób wykończenia potrawy "Steak z sosem pieprzowym".
  • Pytanie nr 8 - Podczas obsługi gości w restauracji, kelner musi przenosić różne elementy zastawy stołowej i serw...
  • Pytanie nr 9 - Przyjrzyj się poniższej tabeli przedstawiającej kolejność serwowania różnych elementów podczas po...
  • Pytanie nr 10 - Jakie są zadania kelnera podczas stosowania metody serwisu francuskiego?
  • Pytanie nr 11 - Wybierz prawidłową odpowiedź dotyczącą doboru bielizny stołowej.
  • Pytanie nr 12 - Podczas serwowania carpaccio w obecności gościa, jakie mięso jest najczęściej używane do przygoto...
  • Pytanie nr 13 - Produkt Ilość na początku zmiany Ilość na końcu zmiany Whisky ...
  • Pytanie nr 14 - Jaki jest najważniejszy cel rozliczenia baru po zakończeniu pracy?
  • Pytanie nr 15 - Która metoda utrwalania żywności jest najczęściej stosowana do owoców i warzyw?
  • Pytanie nr 16 - Danie Składniki A Łosoś, ryż, szpinak B Stek wołowy, frytki, sałatka C Piz...
  • Pytanie nr 17 - Planujesz menu dla grupy dzieci w wieku przedszkolnym. Które z poniższych dań powinieneś uwzględn...
  • Pytanie nr 18 - Jaki sprzęt gastronomiczny jest niezbędny do przygotowania świeżej lemoniady dla klienta?
  • Pytanie nr 19 - Jako kelner, masz obowiązek przestrzegać zasad bezpieczeństwa żywności. Które z poniższych działa...
  • Pytanie nr 20 - Jako kelner, jesteś odpowiedzialny za serwowanie bezpiecznej żywności klientom. Które z poniższyc...
  • Pytanie nr 21 - Rozważ poniższą tabelę przedstawiającą średnią ilość emisji CO2 na kg produktu dla różnych rodzaj...
  • Pytanie nr 22 - Otrzymałeś zamówienie na potrawę, której nie ma w standardowej ofercie restauracji, ale składniki...
  • Pytanie nr 23 - Otrzymujesz zamówienie na koktajl, którego nie znasz. Co powinieneś zrobić?
  • Pytanie nr 24 - Jaki jest najważniejszy aspekt do rozważenia podczas zestawiania potraw i napojów w dania dla kli...
  • Pytanie nr 25 - Załóż, że przygotowujesz salę na przyjęcie gości. Poniżej znajduje się tabela z listą czynności, ...
  • Pytanie nr 26 - Podaj prawidłowy sposób przechowywania bielizny stołowej.
  • Pytanie nr 27 - Jaki jest najważniejszy aspekt komunikacji z gośćmi podczas obsługi?
  • Pytanie nr 28 - Przygotuj kolejność serwowania potraw dla gości, mając do dyspozycji następujące dania: ...
  • Pytanie nr 29 - Podczas serwowania dania głównego kelner zauważył, że jedno z dań jest znacznie gorątsze od pozos...
  • Pytanie nr 30 - Zgodnie z poniższą tabelą, który napój jest najbardziej kaloryczny? Napój Kalor...
  • Pytanie nr 31 - Podczas serwowania napojów bezalkoholowych, gość zamówił butelkę wody mineralnej. Jak powinieneś ...
  • Pytanie nr 32 - Podczas serwowania napojów bezalkoholowych, gość zamówił napój gazowany. Jak powinieneś postępowa...
  • Pytanie nr 33 - Przyjmując zamówienie na drinka z alkoholem od gościa, który wydaje się być już nietrzeźwy, jak p...
  • Pytanie nr 34 - Podczas serwowania potrawy flambirowanej w obecności gości, co jest najważniejsze?
  • Pytanie nr 35 - Zakończyłeś obsługę grupy gości, którzy właśnie opuścili stolik. Zauważasz, że na stole pozostały...
  • Pytanie nr 36 - Podczas porcjowania potraw w obecności gości, zauważasz, że jeden z elementów posiłku jest nieodp...
  • Pytanie nr 37 - Produkt Ilość Stek 200g Ziemniaki 150g Warzywa 100g Na podstawie powy...
  • Pytanie nr 38 - Załóżmy, że po zakończeniu usługi kelnerskiej musisz posprzątać stół. Które z poniższych czynnośc...
  • Pytanie nr 39 - Jaki jest główny cel korzystania z programów komputerowych wspomagających rozliczanie usług kelne...
  • Pytanie nr 40 - Podaj, który z poniższych składników pokarmowych jest najważniejszym źródłem energii dla organizm...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ