LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT2 - STYCZEŃ 2018
- Pytanie nr 1 - Który owoc jest przedstawiony na rysunku?
- Pytanie nr 2 - Mąka pszenna dobrej jakości charakteryzuje się smakiem
- Pytanie nr 3 - Na którym rysunku przedstawiono goleń wołową?
- Pytanie nr 4 - Z danych zamieszczonych w tabeli wynika, że więcej witaminy C znajduje się
- Pytanie nr 5 - Surowcami trwałymi są:
- Pytanie nr 6 - Który element kulinarny należy do tuszy jagnięcej?
- Pytanie nr 7 - Brokuł i kalafior należą do grupy warzyw
- Pytanie nr 8 - Które surowce należą wyłącznie do grupy produktów tłuszczowych?
- Pytanie nr 9 - Którą z podanych grupę środków spożywczych można przechowywać w magazynie w warunkach optymalnych...
- Pytanie nr 10 - Które produkty należy przechowywać w chłodni?
- Pytanie nr 11 - Podczas przechowywania jaj
- Pytanie nr 12 - System HACCP polega na
- Pytanie nr 13 - Która metoda utrwalania gwarantuje jedynie trzy dni przydatności mięsa do spożycia?
- Pytanie nr 14 - Które urządzenie chłodnicze stanowi wyposażenie pomieszczeń magazynowych?
- Pytanie nr 15 - Którą czynność obróbki wstępnej należy wykonywać w przygotowalni czystej zakładu gastronomicznego...
- Pytanie nr 16 - Która procedura nie zapewnia bezpieczeństwa zdrowotnego sporządzanych w zakładzie gastronomicznym...
- Pytanie nr 17 - Zgodnie z recepturą, z 0,6 kg buraków otrzymuje się 5 porcji sałatki. Ile porcji tej potrawy spor...
- Pytanie nr 18 - Które ciasto wyrabiane w naczyniu należy sporządzić na podstawie zamieszczonego normatywu surowco...
- Pytanie nr 19 - Ile mąki ziemniaczanej należy przygotować do sporządzenia klusek śląskich z 1,5 kg ugotowanych zi...
- Pytanie nr 20 - Którą potrawę z drobiu należy smażyć w głębokim tłuszczu?
- Pytanie nr 21 - Technikę zaparzania mąki mieszaniną wody z tłuszczem stosuje się do sporządzania ciasta
- Pytanie nr 22 - Którą technikę obróbki cieplnej stosuje się do sporządzania pyz ziemniaczanych?
- Pytanie nr 23 - Na rysunku przedstawiono
- Pytanie nr 24 - Sous vide to technika obróbki cieplnej stosowana do sporządzania potraw
- Pytanie nr 25 - Składnikiem zagęszczającym mleczko waniliowe jest
- Pytanie nr 26 - Który sos należy sporządzić na bazie emulsji żółtka i masła?
- Pytanie nr 27 - Z przedstawionego na rysunku surowca należy sporządzić
- Pytanie nr 28 - Który z przetworów należy zastosować do nadziewania zrazów wołowych zawijanych?
- Pytanie nr 29 - Ciasto na pierogi leniwe należy sporządzić z jaj, mąki pszennej oraz
- Pytanie nr 30 - Bulion wołowy należy sporządzać
- Pytanie nr 31 - Który deser należy sporządzać na podstawie zamieszczonego sposobu wykonania?
- Pytanie nr 32 - Którą czynność obróbki wstępnej ryby należy wykonać przy sporządzaniu "ryby na niebiesko"?
- Pytanie nr 33 - Rozbity płat mięsa wieprzowego, uformowany w kształcie koła o średnicy 14 cm i grubości 0,5 cm, o...
- Pytanie nr 34 - Których czynności brakuje w sposobie wykonania sufletu w miejscu oznaczonym znakiem zapytania?
- Pytanie nr 35 - Podczas moczenia suchych nasion fasoli w zimnej wodzie zachodzi
- Pytanie nr 36 - Przystawkę do maszyny wieloczynnościowej, przedstawioną na rysunku, należy zastosować do
- Pytanie nr 37 - Garnek przedstawiony na rysunku należy przeznaczyć do
- Pytanie nr 38 - Naczynie przedstawione na rysunku należy zastosować do podawania
- Pytanie nr 39 - Który zestaw potraw należy podać jednoporcjowo na talerzu do dania zasadniczego?
- Pytanie nr 40 - Którą potrawę mięsną należy podać udekorowaną masłem smakowym?