LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT3 + HGT6 - CZERWIEC 2009
- Pytanie nr 1 - Zgodnie z ustawą o usługach turystycznych usługi turystyczne, to usługi przewodnickie, usługi hot...
- Pytanie nr 2 - Do zakładów gastronomicznych sieci otwartej typu uzupełniającego zalicza się:
- Pytanie nr 3 - Podawanie potraw z półmiska metodą francuską polega na
- Pytanie nr 4 - Funkcję edukacyjną i wychowawczą przede wszystkim pełni turystyka
- Pytanie nr 5 - Skrót TQM oznacza
- Pytanie nr 6 - Według ustawy o usługach turystycznych, obiektami niestrzeżonymi umożliwiającymi nocleg w namiota...
- Pytanie nr 7 - Schronisko jest obiektem noclegowym
- Pytanie nr 8 - Zgodnie z ustawą o usługach turystycznych, do obiektów hotelarskich zalicza się
- Pytanie nr 9 - Która ze światowych organizacji hotelarskich wyrażana jest skrótem HoReCa?
- Pytanie nr 10 - Które działanie nie jest realizowane przez Polskie Zrzeszenie Hoteli?
- Pytanie nr 11 - Oddzielne wejście dla gości oraz wydzielona droga ich bagażu są obowiązkowe
- Pytanie nr 12 - Wniosek o zaszeregowanie obiektu hotelarskiego do jednej z kategorii właściciel składa do
- Pytanie nr 13 - Sprzedaż lub udostępnianie prasy codziennej obowiązuje w hotelach kategorii
- Pytanie nr 14 - Dźwigi osobowe powinny być instalowane w hotelach 4* posiadających więcej kondygnacji niż
- Pytanie nr 15 - Śniadanie wiedeńskie wzmocnione składa się:
- Pytanie nr 16 - Skrót CB oznacza taryfę hotelową obejmującą
- Pytanie nr 17 - Informacja przekazana do lokalnej prasy o zakończeniu modernizacji hotelu jest działaniem w ramach
- Pytanie nr 18 - W komunikacji międzyludzkiej sprzężenie zwrotne oznacza
- Pytanie nr 19 - Które działanie wchodzi w skład sprzedaży osobistej?
- Pytanie nr 20 - Zmiana wyposażenia i wystroju wnętrzna zakładu gastronomicznego w hotelu jest elementem strategii
- Pytanie nr 21 - Człowiek słabo i powoli reagujący na bodźce zewnętrzne, opanowany, dokładny, systematyczny i chło...
- Pytanie nr 22 - Jakie działania powinien podjąć pracownik służby pięter, gdy zdenerwowany gość hotelowy opowiada ...
- Pytanie nr 23 - Komunikacją werbalną jest przekazywanie informacji za pomocą
- Pytanie nr 24 - Mediacja to metoda rozwiązywania konfliktów polegająca na
- Pytanie nr 25 - Hotel 5* może planować wzrost cen, licząc jednocześnie na wzrost sprzedaży, gdy występuje paradok...
- Pytanie nr 26 - Czynnikiem wpływającym na spadek popytu na usługi turystyczne jest
- Pytanie nr 27 - Jaki rodzaj obsługi zastosowała restauracja hotelowa dla grupy gości, serwując jednakowe dania?
- Pytanie nr 28 - Voucher to
- Pytanie nr 29 - Zamówienie klamkowe powinno zawierać
- Pytanie nr 30 - Bezpośrednią obsługą gości w zakresie udzielania informacji hotelowej i turystycznej, rozwiązywan...
- Pytanie nr 31 - Dokument hotelowy dotyczący ustalenia warunków rezerwacji przesyłany zamawiającemu do akceptacji ...
- Pytanie nr 32 - Biuro podróży Relaks przekaże należność za świadczone usługi poleceniem przelewu dla hotelu. W ru...
- Pytanie nr 33 - Recepcjonista wydaje gościowi klucze do pokoju na podstawie
- Pytanie nr 34 - Wstawka to
- Pytanie nr 35 - Przedstawiony wzór dokumentu to
- Pytanie nr 36 - Stanowisko recepcjonisty, który dokonuje procedury check-out, powinno być wyposażone
- Pytanie nr 37 - Stanowisko recepcjonisty dostosowane do obsługi osób niepełnosprawnych powinno dysponować ladą re...
- Pytanie nr 38 - Zupa śledziowa, stek z łosia, frikadele z mielonego mięsa to typowe dania kuchni
- Pytanie nr 39 - W karcie win i wódek należy podać następujące informacje:
- Pytanie nr 40 - Karta menu dla seniorów i kierowców powinna zawierać potrawy
- Pytanie nr 41 - Charakterystycznymi składnikami potraw podawanych gościom zamawiającym posiłki kuchni meksykański...
- Pytanie nr 42 - Uchą w kuchni rosyjskiej nazywa się
- Pytanie nr 43 - Celem zwiększenia popytu turystów wakacyjnych na usługi noclegowe, od piątego dnia pobytu w hotel...
- Pytanie nr 44 - W hotelu "Saturn" posiadającym 50 miejsc noclegowych w kwietniu sprzedano 500 miejsc. Stopień wyk...
- Pytanie nr 45 - Wskaż wartość wskaźnika YELD przy średniej cenie za dobę w hotelu wynoszącej 220 zł oraz średniej...
- Pytanie nr 46 - HACCP to system
- Pytanie nr 47 - W ramach akcji ratowniczo-gaśniczej w hotelu nie należy
- Pytanie nr 48 - Proekologiczna działalność hoteli nie obejmuje
- Pytanie nr 49 - Jaki dokument reguluje kwestie porządkowe związane z pobytem gościa w hotelu?
- Pytanie nr 50 - Aby zapewnić gościom możliwość bezpiecznego opuszczenia hotelu, w sytuacji zagrożenia po zapadnię...