LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT12 - STYCZEŃ 2024

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Który z wymienionych surowców jest źródłem białka pełnowartościowego?
  • Pytanie nr 2 - Który z wymienionych w tabeli tłuszczów zawiera największą ilość NNKT?
  • Pytanie nr 3 - Środkiem spożywczym zawierającym cholesterol jest
  • Pytanie nr 4 - Przedstawione w tabeli zmiany w organizmie człowieka są objawami
  • Pytanie nr 5 - Wspólna funkcja sodu, potasu i chloru w organizmie człowieka jest
  • Pytanie nr 6 - Mocznik powstaje podczas przemian metabolicznych
  • Pytanie nr 7 - Korzystając z danych zamieszczonych w tabeli, oblicz zapotrzebowanie energetyczne 25-letniej kobi...
  • Pytanie nr 8 - Zgodnie z zasadami planowania jadłospisu, do zestawu obiadowego składającego się z boeuf Strogono...
  • Pytanie nr 9 - Ile miodu zastąpi spożycie 20 g cukru, jeżeli zgodnie z tabelami zamienności 125 g miodu zastępuj...
  • Pytanie nr 10 - Zastępując ziemniaki kaszą należy uwzględnić w posiłku zwiększoną porcję warzyw w celu zrównoważe...
  • Pytanie nr 11 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli, oblicz wartość energetyczną kotleta mielonego o masi...
  • Pytanie nr 12 - Ile gramów węglowodanów dostarczy 1 porcja sałatki z buraków i jabłek o masie 150 g, jeżeli 100 g...
  • Pytanie nr 13 - Ile wynosi wartość energetyczna 2 kostek czekolady o łącznej masie 12 g, jeżeli 100 g czekolady d...
  • Pytanie nr 14 - Na podstawie informacji zamieszczonych w tabeli oceń typ otyłości kobiety, której obwód talii wyn...
  • Pytanie nr 15 - Semiwegetarianizm to dieta wykluczająca z jadłospisu
  • Pytanie nr 16 - Która z wymienionych diet uwzględnia spożywanie mleka i przetworów mlecznych?
  • Pytanie nr 17 - Zaburzeniem odżywiania, polegającym na celowej utracie masy ciała i występowaniu jadłowstrętu psy...
  • Pytanie nr 18 - Która instytucja kontroluje stan sanitarny zakładu i stan higieny pracowników?
  • Pytanie nr 19 - Który zestaw urządzeń należy zaplanować do wyposażenia food tracka, w którego ofercie znajdują si...
  • Pytanie nr 20 - Do kontroli którego parametru należy użyć przyrządu przedstawionego na ilustracji?
  • Pytanie nr 21 - Menu przygotowane na przyjęcie weselne to karta
  • Pytanie nr 22 - Na podstawie zamieszczonego normatywu, oblicz zapotrzebowanie na surowce do sporządzenia 40 porcj...
  • Pytanie nr 23 - Ile pęczków rzodkiewki o masie 0,25 kg należy zaplanować do sporządzenia 50 porcji surówki, jeżel...
  • Pytanie nr 24 - Ile wynosi cena gastronomiczna netto 1 zestawu, jeżeli koszt surowców niezbędnych do sporządzenia...
  • Pytanie nr 25 - Oblicz cenę gastronomiczną brutto 1 porcji barszczu ukraińskiego, jeżeli cena gastronomiczna nett...
  • Pytanie nr 26 - Zakładem gastronomicznym typu żywieniowego jest
  • Pytanie nr 27 - Usługą podstawową świadczoną przez restaurację jest
  • Pytanie nr 28 - Który instrument promocyjny zastosowała pizzeria oferując dostawę pizzy do domu?
  • Pytanie nr 29 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli oblicz koszt usługi gastronomicznej dla 20 osób przeb...
  • Pytanie nr 30 - Którą kwotę rabatu otrzyma zamawiający korzystający z karty lojalnościowej ze stałą zniżką w wyso...
  • Pytanie nr 31 - Który rodzaj sprzedaży prowadzi firma, której klienci cyklicznie odbierają zamówienia opłacone z ...
  • Pytanie nr 32 - Serwując zupę z wazy do talerzy głębokich ustawionych przed gośćmi kelner stosuje serwis
  • Pytanie nr 33 - Którą z wymienionych potraw kelner powinien wyserwować stosując chwyt szczypcowy boczny?
  • Pytanie nr 34 - Do czynności wykonywanych przez kelnera z prawej strony gościa należą:
  • Pytanie nr 35 - W którym systemie samoobsługowym potrawy i napoje wydawane są przez "okienko" łączące kuchnię z s...
  • Pytanie nr 36 - Na której ilustracji przedstawiony jest nóż do masła?
  • Pytanie nr 37 - Podłużna wąska ozdobna tkanina układana na obrusie nosi nazwę
  • Pytanie nr 38 - Do sporządzenia espresso należy zaplanować
  • Pytanie nr 39 - Na które z wymienionych przyjęć należy przygotować stoły bufetowe z potrawami i napojami oraz sto...
  • Pytanie nr 40 - Sprzęt przedstawiony na ilustracji przeznaczony jest do sporządzania i ekspedycji

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ