LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT12 - WRZESIEŃ 2015

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Najwięcej żelaza dostarczy organizmowi człowieka spożycie 100 gramów
  • Pytanie nr 2 - Białko strukturalne, wykorzystywane do budowy oraz regeneracji komórek i tkanek, to
  • Pytanie nr 3 - Lipaza trzustkowa bierze udział w trawieniu
  • Pytanie nr 4 - Ilość składnika pokarmowego, pokrywająca zapotrzebowanie u 97,5% zdrowych, prawidłowo odżywionych...
  • Pytanie nr 5 - Żywienie w przedszkolu powinno dostarczać 75% dziennego zapotrzebowania dla dzieci na składniki o...
  • Pytanie nr 6 - Śniadanie złożone z bułki pszennej z masłem, sera twarogowego i herbaty jest posiłkiem niepełnowa...
  • Pytanie nr 7 - Planując jadłospisy, makaron można zamieniać
  • Pytanie nr 8 - Na podstawie informacji zamieszczonych w tabeli oblicz, ile wapnia dostarczy organizmowi 1 porcja...
  • Pytanie nr 9 - Oblicz wartość energetyczną 100 g sardynek w oleju, które zawierają 24,1 g białka i 13,9 g tłuszc...
  • Pytanie nr 10 - Na podstawie informacji zamieszczonych w tabeli, oblicz wartość energetyczną 1 porcji sałatki z b...
  • Pytanie nr 11 - Ocena sposobu żywienia, która polega na przeprowadzeniu badania laboratoryjnego wartości odżywcze...
  • Pytanie nr 12 - Dieta wykluczająca z jadłospisu pokarmy poddane obróbce termicznej, oparta na spożywaniu głównie ...
  • Pytanie nr 13 - Problematyką wyżywienia ludności w skali ogólnoświatowej zajmuje się
  • Pytanie nr 14 - Korzystając z zamieszczonego harmonogramu pracy zakładu, oblicz ile pierogów i klusek śląskich mo...
  • Pytanie nr 15 - Przyrząd kontrolno-pomiarowy przedstawiony na zdjęciu, to
  • Pytanie nr 16 - Na zdjęciu przedstawiono
  • Pytanie nr 17 - Na podstawie normatywu soku pomarańczowo-marchwiowego oblicz zapotrzebowanie na surowce niezbędne...
  • Pytanie nr 18 - Oblicz zapotrzebowanie surowcowe do sporządzenia 10 porcji jaj sadzonych, jeżeli na 1 porcję potr...
  • Pytanie nr 19 - Całkowity koszt produkcji 10 zestawów obiadowych wyniósł 100,00 zł. Oblicz cenę gastronomiczną ne...
  • Pytanie nr 20 - Oblicz cenę gastronomiczną netto jednej lampki wina o pojemności 100 ml, jeśli cena zakupu 1 bute...
  • Pytanie nr 21 - Ile zapłaci za posiłek pracownik korzystający z 20% rabatu, jeżeli cena jednego zestawu obiadoweg...
  • Pytanie nr 22 - Do grupy zakładów gastronomicznych typu uzupełniającego należy
  • Pytanie nr 23 - Stołówka w domu pomocy społecznej jest zakładem gastronomicznym typu
  • Pytanie nr 24 - Właściciel restauracji wprowadzając 30% upust dla grupy turystycznej, która zamówi co najmniej 10...
  • Pytanie nr 25 - Działaniem public relations lokalnej restauracji jest
  • Pytanie nr 26 - Oblicz kwotę brutto za usługę cateringową, jeśli kwota netto usługi objętej 8% stawką podatku VAT...
  • Pytanie nr 27 - Które stawki podatku VAT należy stosować przy kalkulacji ceny brutto usługi gastronomicznej złożo...
  • Pytanie nr 28 - W którym systemie samoobsługi konsumpcja może odbywać się przy ladzie barowej?
  • Pytanie nr 29 - Z lewej strony gościa kelner
  • Pytanie nr 30 - Przedstawiony na rysunku sposób trzymania sztućców kelner powinien zastosować obsługując gości pr...
  • Pytanie nr 31 - Przedstawione na schemacie ustawienie stołów w sali bankietowej zaplanowano na przyjęcie
  • Pytanie nr 32 - Jeśli restauracja otrzymała zlecenie organizacji "garden party", to miejscem najbardziej odpowied...
  • Pytanie nr 33 - Bufet z bogatym wyborem tartinek, ciasteczek, owoców, napojów bezalkoholowych i z dodatkiem alkoh...
  • Pytanie nr 34 - Kelner nakrywając stół do kolacji, której menu przewiduje podanie napojów: aperitif, wino białe, ...
  • Pytanie nr 35 - Na zdjęciu przedstawiono kieliszek o pojemności 60 ml, który służy do podawania
  • Pytanie nr 36 - Przedstawione na zdjęciu naczynie szklane służy do podawania
  • Pytanie nr 37 - Stanowisko pracy kelnera nie wymaga wyposażenia
  • Pytanie nr 38 - Sprzęt przedstawiony na zdjęciu służy
  • Pytanie nr 39 - Na talerzu płaskim o średnicy 21 cm należy podawać
  • Pytanie nr 40 - Na zdjęciu przedstawiono

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ