LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT1 - CZERWIEC 2022
- Pytanie nr 1 - Którą przyprawę przedstawiono na ilustracji?
- Pytanie nr 2 - Do której grupy warzyw należy kalarepa?
- Pytanie nr 3 - Na ilustracji przedstawiono owoce
- Pytanie nr 4 - Piwo niepasteryzowane należy przechowywać w ciemnych pomieszczeniach w których panuje temperatura...
- Pytanie nr 5 - Do warzyw trwałych pod względem czasu przechowywania zalicza się
- Pytanie nr 6 - Korzystając z informacji zamieszczonych w tabeli, wskaż czas przechowywania kaszy pęczak.
- Pytanie nr 7 - Świeże pomidory do sporządzenia bruschetty należy rozdrobnić
- Pytanie nr 8 - Którą metodę obróbki cieplnej należy zastosować przy sporządzaniu potrawki cielęcej?
- Pytanie nr 9 - Do sporządzenia której potrawy mięso wieprzowe należy rozdrobnić w regularną kostkę 3x3 cm?
- Pytanie nr 10 - Do sporządzenia grogu należy użyć
- Pytanie nr 11 - Kawę typu kapucynek należy podać
- Pytanie nr 12 - Do flambirowania naleśników należy użyć
- Pytanie nr 13 - Tarcza przedstawiona na ilustracji, stanowiąca element roboczy robota wieloczynnościowego, wykorz...
- Pytanie nr 14 - Urządzenie przedstawione na ilustracji służy do sporządzania
- Pytanie nr 15 - Zestaw noży do carvingu przedstawiono na ilustracji
- Pytanie nr 16 - Który napój gorący sporządza się z przedstawionego w tabeli normatywu surowcowego?
- Pytanie nr 17 - Do sporządzenia podstawowego sosu holenderskiego, oprócz klarowanego masła, soku z cytryny, wody ...
- Pytanie nr 18 - Który napój mieszany sporządzi barman posługując się normatywem surowcowym zamieszczonym w tabeli...
- Pytanie nr 19 - Który stopień usmażenia posiada befsztyk wołowy, jeżeli obsmażany był po 1,5 minuty z każdej stro...
- Pytanie nr 20 - Likier Amaretto charakteryzuje się posmakiem
- Pytanie nr 21 - Słynny włoski deser o charakterystycznym kawowym smaku to
- Pytanie nr 22 - Którą potrawę mięsną należy wydawać w dwóch sztukach na jedną porcję?
- Pytanie nr 23 - W bulionówce należy podać
- Pytanie nr 24 - Kompot francuski należy wyporcjować do
- Pytanie nr 25 - W barach i cocktail-barach typu francuskiego potrawy i napoje są podawane
- Pytanie nr 26 - Dla którego systemu ekspedycji charakterystyczne jest wydawanie potraw przez okienko łączące kuch...
- Pytanie nr 27 - Ile maksymalnie nakryć należy zaplanować przy stole o wymiarach 2,6 m x 2,6 m, jeżeli odległości ...
- Pytanie nr 28 - Które sztućce kelner powinien przygotować do konsumpcji potraw wymienionych w tabeli?
- Pytanie nr 29 - Podchodząc z prawej strony gościa, kelner powinien
- Pytanie nr 30 - Kelner powinien użyć wózka kelnerskiego do obsługi serwisem
- Pytanie nr 31 - Przedstawiony w tabeli fragment karty menu dotyczy
- Pytanie nr 32 - Do tymbalików drobiowych jako dodatek kelner powinien zaproponować
- Pytanie nr 33 - Który napój kelner powinien zaproponować do golonki pieczonej?
- Pytanie nr 34 - Urządzenie przedstawione na ilustracji służy do
- Pytanie nr 35 - Kieliszek przedstawiony na ilustracji ma zastosowanie do serwowania drinków typu
- Pytanie nr 36 - Do sporządzenia której potrawy należy zastosować sprzęt przedstawiony na ilustracji?
- Pytanie nr 37 - Przedstawiony schemat nakrycia został przygotowany do konsumpcji
- Pytanie nr 38 - Na ilustracji przedstawiono sposób podania kawy
- Pytanie nr 39 - Którą potrawę kelner może sporządzić przy stoliku gościa?
- Pytanie nr 40 - Który zestaw bielizny służy do nakrycia stołów bufetowych na przyjęcia okolicznościowe?