LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT2 - STYCZEŃ 2017

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Pączki kwiatowe są jadalną częścią
  • Pytanie nr 2 - Przyprawami uprawianymi w Polsce są
  • Pytanie nr 3 - Korzystając z danych w tabeli wskaż, w którym drobiu jest najwięcej tłuszczu.
  • Pytanie nr 4 - Czarny kawior pozyskiwany jest z ikry
  • Pytanie nr 5 - Fitoncydy występują
  • Pytanie nr 6 - Ocenę organoleptyczną żywności należy sprawdzać za pomocą
  • Pytanie nr 7 - Ile dni maksymalnie można przechowywać świeże maliny w chłodni?
  • Pytanie nr 8 - Magazyn, w którym temperatura wynosi 0°C, a wilgotność względna jest około 60%, zapewnia optymaln...
  • Pytanie nr 9 - Przemiany w przechowywanych owocach, które prowadzą do poprawy wyglądu, smaku i zapachu, są wynik...
  • Pytanie nr 10 - Do instrukcji GHP/GMP nie należy instrukcja
  • Pytanie nr 11 - Połączenie dwóch metod utrwalania żywności: zamrażania i suszenia stosuje się podczas
  • Pytanie nr 12 - Biologiczna metoda utrwalania ogórków polega na zastosowaniu fermentacji
  • Pytanie nr 13 - Podstawowym wyposażeniem magazynu produktów suchych są:
  • Pytanie nr 14 - Wnętrze urządzeń chłodniczych po wcześniejszym odłączeniu od sieci elektrycznej należy myć wodą z...
  • Pytanie nr 15 - Pomieszczenie przeznaczone do odpoczynku i spożywania posiłków dla pracowników kuchni powinno zna...
  • Pytanie nr 16 - Resztki talerzowe należy gromadzić
  • Pytanie nr 17 - Potrawę wyprodukowaną w systemie cook-chill po podgrzaniu do temperatury minimum 70°C należy wyda...
  • Pytanie nr 18 - Instrukcja higieny osobistej pracownika zobowiązuje kucharza do umycia rąk
  • Pytanie nr 19 - Ile zmielonej kawy potrzeba do sporządzenia 50 porcji naparu po 200 ml, jeżeli do sporządzenia 1 ...
  • Pytanie nr 20 - Czynnością obróbki wstępnej czystej jest
  • Pytanie nr 21 - Posypanie powierzchni ugotowanej marchwi mąką pszenną z dodatkiem cukru jest sposobem zagęszczani...
  • Pytanie nr 22 - Która czynność polega na stopniowym dodawaniu gorącego wywaru do śmietany, przed dodaniem jej do ...
  • Pytanie nr 23 - Rolady należy sporządzać z ciasta
  • Pytanie nr 24 - Do spulchnienia sufletu należy stosować
  • Pytanie nr 25 - Wykaz surowców niezbędnych do sporządzenia sosu holenderskiego należy uzupełnić
  • Pytanie nr 26 - Zgodnie z zamieszczonym sposobem wykonania należy sporządzać
  • Pytanie nr 27 - Ile majonezu należy sporządzić według przedstawionego normatywu?
  • Pytanie nr 28 - W którym etapie obróbki technologicznej należy dodać sól do nasion fasoli?
  • Pytanie nr 29 - Czynnikiem przyspieszającym psucie się masła podczas jego przechowywania jest
  • Pytanie nr 30 - Aromatyczne związki Maillarda powstają w mięsie podczas
  • Pytanie nr 31 - Przedstawiony na zdjęciu sprzęt należy użyć do
  • Pytanie nr 32 - Które urządzenie przedstawiono na zdjęciu?
  • Pytanie nr 33 - Przedstawione na rysunku oznaczenie umieszczone na naczyniach kuchennych, informuje o przystosowa...
  • Pytanie nr 34 - Którą cechę mąki należy ocenić przez przesuwanie próbki między palcami?
  • Pytanie nr 35 - W przedstawionym na ilustracji dzbanku należy podawać
  • Pytanie nr 36 - Przedstawiony na ilustracji zestaw sztućców należy używać do porcjowania
  • Pytanie nr 37 - Do której potrawy należy podawać przedstawiony na ilustracji wyrób kulinarny?
  • Pytanie nr 38 - W którym naczyniu szklanym należy podawać piwo?
  • Pytanie nr 39 - Monitorowanie ciągłości łańcucha chłodniczego produktów mleczarskich podczas przyjmowania ich do ...
  • Pytanie nr 40 - Temperatura wewnątrz smażonego kotleta wieprzowego powinna osiągnąć wartość nie mniejszą niż...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ