LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA ROL5 - WRZESIEŃ 2015

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Na podstawie przedstawionego fragmentu faktury ustal, którą kwotę zapłaci rolnik za towary.
  • Pytanie nr 2 - Do spółek kapitałowych zalicza się spółkę
  • Pytanie nr 3 - Działalność produkcyjna polega na
  • Pytanie nr 4 - W bilansie źródłami finansowania majątku są
  • Pytanie nr 5 - Najbardziej dostępnym i tanim źródłem krótkoterminowego uzupełniania brakujących środków kapitało...
  • Pytanie nr 6 - Prawo do dywidendy przysługuje posiadaczowi
  • Pytanie nr 7 - Dokumentem, który musi otrzymać każdy zwalniany pracownik, jest
  • Pytanie nr 8 - Zadaniem kadry kierowniczej w przedsiębiorstwie jest
  • Pytanie nr 9 - Firma wprowadziła na rynek nowe opakowania produkowanych przez siebie napojów mlecznych. Takie dz...
  • Pytanie nr 10 - Analiza zagrożeń i kontrola punktów krytycznych podczas produkcji i obrotu żywnością, stosowana w...
  • Pytanie nr 11 - Produktami, które mogą być spożywane w stanie nieprzetworzonym, są
  • Pytanie nr 12 - Surowcami pomocniczymi dodawanymi do dżemu są
  • Pytanie nr 13 - Podstawowym procesem termicznym, dzięki któremu oddziela się spirytus od zacieru, jest
  • Pytanie nr 14 - W przemyśle mleczarskim wirówki używa się do oddzielania
  • Pytanie nr 15 - Przetwórstwo pierwotne zbóż polega na
  • Pytanie nr 16 - Mleko UHT otrzymuje się w wyniku
  • Pytanie nr 17 - Metodą, która wykorzystuje do konserwacji fermentację mlekową, jest
  • Pytanie nr 18 - Margaryna składa się w 80% z tłuszczów. Oblicz, ile należy przygotować tego surowca, aby wyproduk...
  • Pytanie nr 19 - Do pakowania towarów sypkich, pylistych wykorzystuje się
  • Pytanie nr 20 - Do rozdrabniania mięsa w masarni stosuje się
  • Pytanie nr 21 - Wytłaczanie oleju z nasion w sposób ciągły następuje przy użyciu prasy
  • Pytanie nr 22 - Największą bazą surowcową dla kwaszarni są
  • Pytanie nr 23 - Okres składowania jaj w chłodni w temperaturze 0-1 °C nie powinien przekraczać
  • Pytanie nr 24 - Produktem ubocznym, powstającym w wyniku wytwarzania cukru z buraków cukrowych, są
  • Pytanie nr 25 - Mleko normalizowane to produkt o ustalonej i zagwarantowanej zawartości
  • Pytanie nr 26 - Największym zagrożeniem dla zdrowia człowieka dotyczącym żywności jest
  • Pytanie nr 27 - W bilansie po stronie pasywów należy zapisać
  • Pytanie nr 28 - Osobą odpowiedzialną za prawidłowe przeprowadzenie inwentaryzacji w przedsiębiorstwie jest
  • Pytanie nr 29 - Jaka będzie wartość niedoboru, jeżeli spis z natury wykazał różnice inwentaryzacyjne w magazynach...
  • Pytanie nr 30 - Stwierdzony niedobór towarów w granicach norm i limitów to niedobór
  • Pytanie nr 31 - Ile wynosi stopa amortyzacji dla ciągnika o wartości 100 000 zł użytkowanego przez okres 8 lat?
  • Pytanie nr 32 - Ustalony na podstawie zapisów na koncie księgowym wynik finansowy firmy wynosi
  • Pytanie nr 33 - Sprawozdania finansowe za rok obrotowy sporządza się na dzień
  • Pytanie nr 34 - Ile wynosi dochód gospodarstwa rolniczego, jeżeli - wartość produkcji - 100 000 zł, - koszty be...
  • Pytanie nr 35 - Ile wynosi koszt produkcji 1 dt pszenicy przy założeniu, że plon z 1 ha to 40 dt, a koszty ponies...
  • Pytanie nr 36 - Chleb żytni o wadze 1,0 kg składa się w 50% z mąki. Cena mąki wynosi 1 500 zł/t, a pozostałe kosz...
  • Pytanie nr 37 - Oblicz wynagrodzenie brutto pracownika, jeżeli jego płaca zasadnicza wynosi 2 000,00 zł, a dodate...
  • Pytanie nr 38 - Ile wynosi składka na ubezpieczenie emerytalne finansowana przez pracownika i pracodawcę, którą n...
  • Pytanie nr 39 - Ile wynosi podstawa wyliczenia składki ubezpieczenia zdrowotnego, jeżeli wynagrodzenie brutto wyn...
  • Pytanie nr 40 - Najniższym stopniem uciążliwości pod względem obowiązków ewidencji księgowej i podatkowej charakt...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ