LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT1 - TEST WIEDZY NR 6
- Pytanie nr 1 - Które z poniższych dań najlepiej pasuje do białego wina z regionu Alzacji we Francji?
- Pytanie nr 2 - Zidentyfikuj, która z poniższych grup produktów zawiera najwięcej białka na podstawie poniższej t...
- Pytanie nr 3 - Wybierz produkt, który jest najbogatszy w witaminę C.
- Pytanie nr 4 - Rozważ następującą tabelę przedstawiającą różne produkty stosowane w gastronomii. Wybierz, które ...
- Pytanie nr 5 - Rozważ następującą tabelę przedstawiającą wyniki oceny sensorycznej żywności: ProduktSmakZapac...
- Pytanie nr 6 - Podczas oceny towaroznawczej żywności, zauważyłeś, że produkt ma nieprzyjemny zapach. Która z pon...
- Pytanie nr 7 - W jakich warunkach powinno się przechowywać owoce i warzywa w zakładzie gastronomicznym?
- Pytanie nr 8 - Jakie są zalecane warunki przechowywania gotowych potraw w zakładzie gastronomicznym?
- Pytanie nr 9 - Podaj, które z poniższych potraw są przygotowywane w obecności gościa jako część tradycji kelners...
- Pytanie nr 10 - Zakładając, że obsługujesz klienta, który zamówił stek z rostbefu. Który z poniższych dodatków bę...
- Pytanie nr 11 - Zamówiono u Ciebie koktajl mojito. Który z poniższych składników NIE jest częścią tradycyjnego pr...
- Pytanie nr 12 - Załóżmy, że obsługujesz gościa, który jest bardzo rozmowny i często zwraca się do Ciebie z różnym...
- Pytanie nr 13 - Załóżmy, że gość składa zamówienie w języku obcym, którym nie mówisz płynnie. Jak powinieneś zare...
- Pytanie nr 14 - Uważasz, że serwowanie potraw i napojów metodą "na widok gościa" jest najbardziej odpowiednie dla...
- Pytanie nr 15 - Metoda serwowania Zalety Wady A. Na widok gościa 1. Zwiększa prestiż restauracji.2. U...
- Pytanie nr 16 - Przygotowujesz bar do serwowania napojów bezalkoholowych na imprezę. Które z poniższych elementów...
- Pytanie nr 17 - Zamówienie klienta to sok pomarańczowy z lodem. Który z poniższych kroków jest najpierw wykonywan...
- Pytanie nr 18 - Podczas serwowania napojów bezalkoholowych, gość zamówił sok pomarańczowy. Jaki typ szkła powinie...
- Pytanie nr 19 - Napój Zastawa stołowa Herbata Kubek, spodek, łyżeczka, dzbanek do mleka Sok owoco...
- Pytanie nr 20 - Gość zamawia kawę latte. Które z poniższych stwierdzeń jest prawdziwe w kontekście przygotowania ...
- Pytanie nr 21 - Podczas obsługi gości w restauracji, dostajesz zamówienie na kawę i sok pomarańczowy. Który z nap...
- Pytanie nr 22 - Jako kelner, musisz znać zasady serwowania posiłków w różnych kulturach. W której kulturze jest t...
- Pytanie nr 23 - W Japonii, o której godzinie zazwyczaj serwuje się obiad?
- Pytanie nr 24 - W kulturze brytyjskiej, o której godzinie zazwyczaj serwuje się "afternoon tea"?
- Pytanie nr 25 - Zastanów się nad następującym zestawem potraw i napojów: koktajl owocowy, sałatka z krewetek, zup...
- Pytanie nr 26 - W tabeli poniżej przedstawiono różne rodzaje sztućców. Określ, który zestaw sztućców powinien być...
- Pytanie nr 27 - Jesteś kelnerem w restauracji, która oferuje bufet. Jak powinieneś zachować się, gdy zauważysz, ż...
- Pytanie nr 28 - Kelner otrzymał zamówienie na zestaw obiadowy składający się z zupy pomidorowej, steku z rostbefu...
- Pytanie nr 29 - Czynność Kolejność Zbieranie naczynia 1 Wycieranie stołu 2 Ustawianie krzes...
- Pytanie nr 30 - Po zakończeniu usługi kelnerskiej, zauważasz, że na jednym ze stołów pozostała niewykończona bute...
- Pytanie nr 31 - Przygotowujesz koktajl Cosmopolitan. Jakie modyfikatory powinieneś użyć?
- Pytanie nr 32 - Zakładając, że jedna część w recepturze proporcjonalnej równa się 30 ml, oblicz ilość składników ...
- Pytanie nr 33 - Zakładając, że jedna część równa się 40 ml, oblicz ilość składników potrzebnych do sporządzenia d...
- Pytanie nr 34 - Nazwa koktajlu Składniki Martini Gin, Vermouth Manh...
- Pytanie nr 35 - Przygotowujesz koktajl Bloody Mary. Który z poniższych składników jest niezbędny do jego wykonani...
- Pytanie nr 36 - Załóżmy, że zostałeś poproszony o przygotowanie koktajlu "Mojito". Które z poniższych urządzeń je...
- Pytanie nr 37 - Przygotowujesz koktajl "Martini". Który ze sprzętów będzie Ci potrzebny?
- Pytanie nr 38 - Rozważ następującą tabelę prezentującą składniki do koktajlu "Daiquiri": SkładnikIlość Rum50 ...
- Pytanie nr 39 - Załóżmy, że zostałeś poproszony o przygotowanie koktajlu "Bloody Mary". Które z poniższych urządz...
- Pytanie nr 40 - Zamówienie nr: 123 Pozycje: 1. Pizza Margherita - 30 zł 2. Cola 0,5l - 5 zł Suma: 35 zł ...