LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT12 - TEST WIEDZY NR 2
- Pytanie nr 1 - Zidentyfikuj ser na podstawie poniższego opisu: "Jest to ser o bardzo specyficznym, intensywnym s...
- Pytanie nr 2 - Zidentyfikuj ser na podstawie poniższego opisu: "Ten ser ma twardą konsystencję i jest zazwyczaj ...
- Pytanie nr 3 - Jaki rodzaj sera jest najlepszy do przygotowania fondue?
- Pytanie nr 4 - Jesteś odpowiedzialny za przygotowanie menu dla osoby na diecie niskotłuszczowej. Które z poniższ...
- Pytanie nr 5 - Planujesz menu dla osoby na diecie wysokobiałkowej. Które z poniższych dań będzie najbardziej odp...
- Pytanie nr 6 - Oto tabela przedstawiająca różne metody gotowania: Metoda Opis Grill...
- Pytanie nr 7 - Przygotowujesz potrawę z użyciem techniki parzenia. Wybierz właściwą charakterystykę dla tej meto...
- Pytanie nr 8 - Podaj, który z poniższych czynników NIE wpływa na strawność pokarmów.
- Pytanie nr 9 - Wskaż, który z poniższych składników odżywczych jest najtrudniejszy do strawienia przez organizm ...
- Pytanie nr 10 - Planujesz jadłospis dla grupy dzieci w wieku przedszkolnym. Które z poniższych składników powinie...
- Pytanie nr 11 - Grupa ludności Węglowodany Białko Tłuszcze Sportowcy 60% 15% 25% Osoby starsz...
- Pytanie nr 12 - Planujesz dietę dla osoby z cukrzycą typu 2. Który z poniższych składników odżywczych powinien by...
- Pytanie nr 13 - Planujesz przygotowanie potrawy dla dużej grupy osób. Jakie urządzenie gastronomiczne będzie najb...
- Pytanie nr 14 - Załóżmy, że jesteś odpowiedzialny za sporządzenie kalkulacji cen potraw do karty menu w restaurac...
- Pytanie nr 15 - Rozważasz wprowadzenie systemu zarządzania odpadami w swojej restauracji. Które z poniższych dzia...
- Pytanie nr 16 - Załóż, że prowadzisz firmę cateringową i chcesz zrozumieć, jakie rodzaje usług są najbardziej poż...
- Pytanie nr 17 - Zastanów się nad sytuacją, w której prowadzisz catering na dużym weselu. Jaki typ menu będzie naj...
- Pytanie nr 18 - Jako technik żywienia i usług gastronomicznych, musisz znać różne techniki sprzedaży. Która z pon...
- Pytanie nr 19 - Jaki jest najważniejszy element do uwzględnienia podczas planowania menu dla imprezy cateringowej?
- Pytanie nr 20 - Po wykonaniu usług gastronomicznych, jaki jest najważniejszy krok w procesie rozliczania bielizny...
- Pytanie nr 21 - Rozważ następującą tabelę przedstawiającą różne przyprawy i ich charakterystyczne cechy. Która z ...
- Pytanie nr 22 - Rozważ następującą tabelę, która przedstawia różne rodzaje wędlin i ich metody produkcji. Która z...
- Pytanie nr 23 - Wybierz prawdziwe stwierdzenie dotyczące różnicy między wędzoną a gotowaną wędliną.
- Pytanie nr 24 - Podaj, jakie są główne funkcje białka w organizmie człowieka.
- Pytanie nr 25 - Przyjrzyj się tabeli poniżej, która przedstawia zawartość składników odżywczych w 100g produktu. ...
- Pytanie nr 26 - Wybierz odpowiedź, która najlepiej opisuje różnicę między obróbką wstępną a właściwą.
- Pytanie nr 27 - Metoda Opis A Składniki są poddawane działaniu wysokiej temperatury bezpośrednio przez...
- Pytanie nr 28 - Podaj główną zaletę stosowania techniki gotowania sous vide w gastronomii.
- Pytanie nr 29 - W ramach systemu HACCP, zidentyfikowano następujące punkty krytyczne w procesie produkcji żywnośc...
- Pytanie nr 30 - Wybierz prawidłowe stwierdzenie dotyczące roli enzymów w organizmie człowieka.
- Pytanie nr 31 - Wskaż, który z poniższych składników odżywczych jest głównym składnikiem budulcowym kości i zębów...
- Pytanie nr 32 - Przygotuj jadłospis dla osoby starszej. Wybierz najbardziej odpowiednie polecenie.
- Pytanie nr 33 - Produkt Ilość białka (g) Jajko 6 Pół litra mleka 16 100g chudego mięsa 22 ...
- Pytanie nr 34 - Przygotowujesz dietę dla osoby z chorobą wrzodową żołądka. Który z poniższych produktów jest najm...
- Pytanie nr 35 - Załóżmy, że masz do przygotowania następującą tabelę zamówień dla Twojej restauracji: ProduktI...
- Pytanie nr 36 - Jaki jest główny cel sporządzania harmonogramu zaopatrzenia w zakładzie gastronomicznym?
- Pytanie nr 37 - Załóż, że jesteś odpowiedzialny za zarządzanie stanem magazynowym w restauracji. Wykorzystujesz d...
- Pytanie nr 38 - Jaki jest główny cel korzystania z programów komputerowych w organizowaniu produkcji gastronomicz...
- Pytanie nr 39 - Załóżmy, że opracowujesz kartę menu dla restauracji specjalizującej się w kuchni wegańskiej. Któr...
- Pytanie nr 40 - Zakładasz, że przygotowanie potrawy A zajmie 30 minut, potrawy B - 45 minut, a potrawy C - 20 min...