LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT2 + HGT12 - CZERWIEC 2014

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Które włoskie pierożki mają kształt małych kwadratów i nadziane są serem ricotta i szpinakiem?...
  • Pytanie nr 2 - Prostokątne serwety, zdobione haftami lub koronkami, układane na środku szerokich stołów, to
  • Pytanie nr 3 - Dzielenie pieczonego drobiu to
  • Pytanie nr 4 - Napój zimny sporządzony na bazie naparu z kawy, z dodatkiem rumu i kostek lodu, to
  • Pytanie nr 5 - Na którym przyjęciu okolicznościowym można zastosować obsługę gości metodą a'la carte?
  • Pytanie nr 6 - W którym systemie obsługi jest wspólna odpowiedzialność materialna dla wszystkich członków zespoł...
  • Pytanie nr 7 - Wskaż przyjęcie, podczas którego goście mogą usiąść przy stole.
  • Pytanie nr 8 - Przyjęciem typu angielskiego nie jest
  • Pytanie nr 9 - Urządzenie przedstawione na rysunku służy
  • Pytanie nr 10 - Na rysunku przedstawiono kieliszek do podawania
  • Pytanie nr 11 - W przedstawionym na rysunku naczyniu nie podaje się wieloporcjowo
  • Pytanie nr 12 - Z prawej strony konsumenta kelner powinien
  • Pytanie nr 13 - Którymi szczypcami serwuje się makaron?
  • Pytanie nr 14 - Nakrycie podstawowe do śniadania rozszerzonego składa się z serwety, menażu, talerzyka zakąskoweg...
  • Pytanie nr 15 - W której rosyjskiej zupie głównym składnikiem są kiszone ogórki?
  • Pytanie nr 16 - Potrawy: "wodzionka", "modra kapusta", "karminadle" są charakterystyczne dla kuchni
  • Pytanie nr 17 - Która kuchnia słynie z gazpacho i szynki iberico?
  • Pytanie nr 18 - Która kuchnia słynie z puddingów, zapiekanek oraz sosu miętowego?
  • Pytanie nr 19 - Na podstawie informacji zamieszczonej na etykiecie wskaż, ile opakowań brzoskwiń należy zakupić, ...
  • Pytanie nr 20 - Na opakowaniu mąki pszennej zapis o treści "TYP 1950" informuje o tym, że mąkę należy zastosować ...
  • Pytanie nr 21 - Napis na etykiecie "Johnnie Walker" oznacza, że w butelce znajduje się
  • Pytanie nr 22 - Temperatura podawanej zupy kremu ze szparagów powinna wynosić
  • Pytanie nr 23 - Sorbet należy podawać
  • Pytanie nr 24 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli wskaż maksymalny czas przechowywania rukoli w warunka...
  • Pytanie nr 25 - Mleko "instant" należy przechowywać
  • Pytanie nr 26 - Sporządzone surówki, aby nie straciły swojej wartości odżywczej i walorów estetycznych, powinny b...
  • Pytanie nr 27 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli określ, ile karotenu dostarczy 150 g surówki sporządz...
  • Pytanie nr 28 - Fitoncydy zawarte w warzywach cebulowych działają na organizm człowieka
  • Pytanie nr 29 - Owoce po spożyciu dostarczają organizmowi
  • Pytanie nr 30 - Prawidłowy zestaw obiadowy dla dzieci w wieku przedszkolnym to
  • Pytanie nr 31 - Którą potrawę należy podać osobie będącej na diecie lekkostrawnej?
  • Pytanie nr 32 - W żywieniu ludzi w podeszłym wieku nie należy stosować
  • Pytanie nr 33 - Które ciasta należy zaplanować na śniadanie wielkanocne?
  • Pytanie nr 34 - Który deser należy zalecić osobie stosującej dietę lekkostrawną?
  • Pytanie nr 35 - Który napój alkoholowy należy podać do kawioru?
  • Pytanie nr 36 - Do ragout z baraniny należy podać wino
  • Pytanie nr 37 - Do schabu gotowanego w galarecie należy podać
  • Pytanie nr 38 - Na którym rysunku przedstawiono chwyt stosowany do serwowania jaj garnirowanych serwisem francusk...
  • Pytanie nr 39 - Do konsumpcji carpaccio z łososia kelner, oprócz talerzyka do pieczywa i noża do masła, powinien ...
  • Pytanie nr 40 - Gość, zamawiając obiad, poprosił o potrawę smażoną z wołowiny. Kelner powinien zaproponować
  • Pytanie nr 41 - Do uregulowania należności kartą płatniczą niezbędny jest
  • Pytanie nr 42 - Cukiernia proponuje w każdą środę, w godzinach od 10.00 do 15.00, tańsze o 50% desery dla dzieci....
  • Pytanie nr 43 - Zgodnie z obowiązującymi przepisami higieniczno-sanitarnymi umyte talerze stołowe należy
  • Pytanie nr 44 - Oznaczenie przydatności opakowania do recyclingu przedstawiono na rysunku
  • Pytanie nr 45 - Pracownik zmywalni naczyń, w której panuje podwyższona temperatura i wysoka wilgotność, narażony ...
  • Pytanie nr 46 - Podnoszenie ciężkich przedmiotów z podłogi, na wyprostowanych nogach, może być przyczyną
  • Pytanie nr 47 - Spożycie pieczeni z nieprzebadanego weterynaryjnie mięsa dzika może być przyczyną zakażenia
  • Pytanie nr 48 - Organizując pracę kelnerom w systemie rewirowym zgodnie z zasadami ergonomii, należy pamiętać
  • Pytanie nr 49 - Udzielając pierwszej pomocy osobie, którą użądliła osa, należy obrzęk
  • Pytanie nr 50 - W sytuacji, w której kucharz został porażony prądem elektrycznym, w pierwszej kolejności należy...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ