LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT12 - STYCZEŃ 2015
- Pytanie nr 1 - Źródłem białka pełnowartościowego jest
- Pytanie nr 2 - Do grupy składników regulujących przemiany zachodzące w organizmie człowieka zalicza się
- Pytanie nr 3 - Przyczyną niedoczynności tarczycy jest
- Pytanie nr 4 - W organizmie człowieka w wyniku odwodnienia mogą wystąpić niedobory
- Pytanie nr 5 - Nadmierne spożycie białek nie powoduje
- Pytanie nr 6 - Trawienie węglowodanów rozpoczyna się
- Pytanie nr 7 - Przy 3 lub 4 posiłkach spożywanych w ciągu dnia, obiad powinien pokrywać dzienne zapotrzebowanie ...
- Pytanie nr 8 - Który zestaw surowców nie powinien być stosowany do przygotowywania potraw śniadaniowych?
- Pytanie nr 9 - Dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka na witaminę C wynosi
- Pytanie nr 10 - Wskaż sformułowanie niezgodne z zasadami racjonalnego żywienia.
- Pytanie nr 11 - Które posiłki należy planować dla dzieci w wieku 3-6 lat?
- Pytanie nr 12 - W przedszkolu na śniadanie zaplanowano kanapkę z szynką. Zgodnie z zasadami zamienności produktów...
- Pytanie nr 13 - Korzystając z danych zamieszczonych w tabeli, oblicz zawartość białka w 1 porcji medalionów z ind...
- Pytanie nr 14 - Jaka będzie zawartość witaminy C w jednej porcji zasmażanych buraczków, jeśli przeciętne straty t...
- Pytanie nr 15 - Rozwojowi próchnicy zębów, oprócz złej higieny jamy ustnej, sprzyja w codziennej diecie
- Pytanie nr 16 - Do oceny jakościowej jadłospisów służy metoda
- Pytanie nr 17 - Weganizm jest rodzajem diety, która dopuszcza spożywanie
- Pytanie nr 18 - Awitaminoza zwana "ślepotą zmierzchową" jest skutkiem niedostatecznego spożywania
- Pytanie nr 19 - Do zadań Instytutu Żywności i Żywienia należy
- Pytanie nr 20 - Na obiad zaplanowano: zupę jarzynową, gulasz wołowy z kaszą, sałatę zieloną ze śmietaną i kisiel ...
- Pytanie nr 21 - Kolejne etapy procesu technologicznego produkcji galaret mięsnych to
- Pytanie nr 22 - Korzystając z zamieszczonego harmonogramu pracy pierogami, oblicz ile pierogów i kopytek można wy...
- Pytanie nr 23 - Informację o napojach gorących, codziennie oferowanych w kawiarni, zawiera
- Pytanie nr 24 - Korzystając z danych zamieszczonych w tabelach, oblicz wartość energetyczną 100 g chleba graham o...
- Pytanie nr 25 - Korzystając z normatywu surowcowego zamieszczonego w tabeli, oblicz zapotrzebowanie surowcowe na ...
- Pytanie nr 26 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli, oblicz ile kilogramów truskawek potrzeba do wykonani...
- Pytanie nr 27 - Oblicz cenę gastronomiczną netto 1 porcji deseru, jeśli całkowity koszt surowców zużytych do spor...
- Pytanie nr 28 - Właściciel restauracji kupuje chleb o masie 800 g w cenie 4 zł za sztukę. Oblicz cenę gastronomic...
- Pytanie nr 29 - Szef kuchni opracował recepturę na nową sałatkę z warzyw z sosem winegret. Po wykonaniu próbnej p...
- Pytanie nr 30 - Jeśli zakład gastronomiczny organizuje przyjęcia cateringowe, to świadczy usługi
- Pytanie nr 31 - Właściciel restauracji, który z okazji Dnia Kobiet zorganizował pokazy i degustacje potraw pod ha...
- Pytanie nr 32 - Jeśli właściciel dwóch restauracji, przynoszących zyski, uruchomił kolejne restauracje w innym mi...
- Pytanie nr 33 - Pan Andrzej Kowalski zlecił restauracji "Kolorowa" organizację balu z okazji Dnia Dziecka dla 30 ...
- Pytanie nr 34 - Oblicz długość stołu dla 10 gości, jeśli odległość między środkami sąsiednich nakryć wynosi 80 cm...
- Pytanie nr 35 - Do konsumpcji szczupaka faszerowanego, pieczywa, masła oraz wina białego należy zaplanować
- Pytanie nr 36 - Zleceniodawca przyjęcia weselnego ustalił, że o godzinie 22.00 nowożeńcy rozpoczną podział tortu ...
- Pytanie nr 37 - Na stoły o wymiarach 120 cm x 80 cm restauracja powinna kupić obrusy o wymiarach
- Pytanie nr 38 - Przedstawione na zdjęciu porcelanowe, żaroodporne naczynia, to
- Pytanie nr 39 - Firma cateringowa przyjęła zamówienie na obsługę biznesowego spotkania dla 30 osób. Zlecenie obej...
- Pytanie nr 40 - Na przyjęcie dla 40 osób zaplanowano stół bankietowy. Restauracja dysponuje 10 stołami o długości...