LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT2 - TEST WIEDZY NR 4

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Rozważ poniższą tabelę przedstawiającą różne rodzaje soli i ich zastosowanie w gastronomii: ...
  • Pytanie nr 2 - Rozważasz użycie ptactwa dzikiego w swoim przepisie. Chcesz uzyskać smak, który jest bardziej int...
  • Pytanie nr 3 - Podczas przygotowywania sosu do mięsa postanowiłeś użyć musztardy. Jakie jest główne zastosowanie...
  • Pytanie nr 4 - Przyjmujesz dostawę owoców morza w swojej restauracji. Jakie jest najważniejsze kryterium, które ...
  • Pytanie nr 5 - Jakie jest główne zadanie systemu HACCP w kontekście magazynowania żywności?
  • Pytanie nr 6 - Przygotowujesz danie, które wymaga 250 gramów mięsa na porcję. Dostajesz zamówienie na 10 porcji....
  • Pytanie nr 7 - Przygotowujesz ciasto francuskie. Który z poniższych składników NIE jest wymagany w tradycyjnej r...
  • Pytanie nr 8 - Podczas porcjowania mięsa stwierdziłeś, że niektóre kawałki są zbyt duże. Jakie działanie powinie...
  • Pytanie nr 9 - Jakie jest główne zadanie trybowania podczas przygotowywania mięsa do obróbki termicznej?
  • Pytanie nr 10 - Produkt Ilość Kurczak 1 sztuka Sól 1 łyżeczka Pieprz 1/2 łyżeczki O...
  • Pytanie nr 11 - Przygotowujesz danie z dzikiego ptactwa. Jakie jest najważniejsze, aby zapewnić odpowiednią konsy...
  • Pytanie nr 12 - Przygotowujesz danie z drobiu w marynacie na bazie wina. Które wino wybierzesz dla białego mięsa ...
  • Pytanie nr 13 - Oceniasz jakość różnych rodzajów mięsa dostarczonych do Twojej restauracji. Które z poniższych ce...
  • Pytanie nr 14 - Podczas oceny jakości ryb, które z poniższych stwierdzeń jest prawdziwe?
  • Pytanie nr 15 - Oceniasz jakość dostarczonego do Twojej restauracji sera. Które z poniższych stwierdzeń jest praw...
  • Pytanie nr 16 - Jaki parametr jakościowy jest najważniejszy dla półproduktu "mąka pszenna" używanego do pieczenia...
  • Pytanie nr 17 - Wskazane metody utrwalania żywności to: 1 Pasteuryzacja, 2 Fermentacja, 3 Dodawanie konserwantów,...
  • Pytanie nr 18 - Podczas przygotowywania dżemu z truskawek zdecydowałeś się na dodanie kwasu cytrynowego. Określ, ...
  • Pytanie nr 19 - Zastanów się nad procesem produkcji jogurtu naturalnego. Jaką metodę utrwalania stosuje się w tym...
  • Pytanie nr 20 - Rozważ poniższą tabelę, która przedstawia składniki odżywcze i ich wpływ na organizm człowieka: ...
  • Pytanie nr 21 - Przygotowujesz posiłek dla klienta z alergią na orzechy. Który z poniższych punktów krytycznych w...
  • Pytanie nr 22 - W trakcie przygotowywania potrawy zauważyłeś, że krojenie warzyw na desce do krojenia powoduje, ż...
  • Pytanie nr 23 - Jaki jest cel stosowania systemu HACCP w gastronomii?
  • Pytanie nr 24 - Rozważ następującą sytuację: w restauracji, w której pracujesz, zauważasz, że temperatura w chłod...
  • Pytanie nr 25 - Produkt Temperatura przechowywania Mięso 0-3°C Ryby -1-2°C Warzywa 7-10°C ...
  • Pytanie nr 26 - Podczas realizacji zadań zawodowych, kucharz musi przestrzegać różnych norm i procedur oceny zgod...
  • Pytanie nr 27 - Otrzymujesz dostawę jajek do swojej restauracji. Jakie czynniki powinieneś rozważyć podczas oceny...
  • Pytanie nr 28 - Otrzymujesz dostawę świeżych owoców do swojej restauracji. Jakie czynniki powinieneś rozważyć pod...
  • Pytanie nr 29 - Podaj, które z poniższych czynników mają wpływ na jakość przechowywanej żywności w zakładzie gast...
  • Pytanie nr 30 - Przygotowujesz się do przechowywania mięsa w zamrażarce. Jakie warunki powinny być spełnione podc...
  • Pytanie nr 31 - Zidentyfikuj technikę krojenia warzyw, która polega na pokrojeniu ich na długie, cienkie kawałki ...
  • Pytanie nr 32 - Rozważ następującą tabelę przedstawiającą różne mieszanki przypraw: Mieszanka przyprawSkładn...
  • Pytanie nr 33 - Zastanów się, które tłuszcze są najbardziej odpowiednie do smażenia na wysokich temperaturach. Wy...
  • Pytanie nr 34 - Przygotowujesz zupę krem z brokułów. Kiedy należy dodać śmietanę do zupy?
  • Pytanie nr 35 - Przygotowujesz zupę owocową. Które z poniższych ziół najlepiej pasuje do takiej zupy?
  • Pytanie nr 36 - Podczas pieczenia ciasta na bazie jaj, zauważasz, że ciasto nie rośnie tak jak powinno. Co mogło ...
  • Pytanie nr 37 - Co to jest "confit" i do jakiego rodzaju mięsa jest najczęściej stosowany?
  • Pytanie nr 38 - Przygotowujesz danie z krewetek metodą stir fry. Dlaczego ta technika jest odpowiednia dla tego t...
  • Pytanie nr 39 - Produkt Kalorie na 100g Chleb pszenny 265 Masło 717 Śledź w oleju 257 ...
  • Pytanie nr 40 - Co jest najważniejsze przy przyjmowaniu dostawy żywności?

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ