LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT11 - CZERWIEC 2022
- Pytanie nr 1 - Którą z wymienionych usług oferowanych przez restaurację zalicza się do działalności uzupełniając...
- Pytanie nr 2 - Do punktów gastronomicznych zalicza się
- Pytanie nr 3 - W pokojach hotelowych znajdują się
- Pytanie nr 4 - Którą potrawę należy dodać do karty menu restauracji, przygotowując ofertę dla osób chorych na ce...
- Pytanie nr 5 - Na które przyjęcie zaplanowano stół bufetowy z potrawami przedstawionymi na ilustracji?
- Pytanie nr 6 - Którą metodę obsługi zastosował kelner, sporządzając flambirowane banany?
- Pytanie nr 7 - Którą z wymienionych zup należy podać serwisem przedstawionym na ilustracji?
- Pytanie nr 8 - Które elementy zastawy stołowej należy dobrać do talerza zakąskowego, jeżeli zaplanowano jednopor...
- Pytanie nr 9 - Ile talerzy zakąskowych należy zaplanować na przyjęcie zasiadane dla 120 gości, uwzględniając 20%...
- Pytanie nr 10 - Którą z wymienionych czynności powinni wykonać kelnerzy na przyjęciu bufetowym?
- Pytanie nr 11 - Z menu na przyjęcie dla wegan należy wykluczyć
- Pytanie nr 12 - Do pieczeni z udźca wołowego z borowikami należy zaplanować wino
- Pytanie nr 13 - Który z dodatków należy zaplanować do zupy krem z kalafiora?
- Pytanie nr 14 - Gość zebrał komplet pieczątek na karcie wydanej przez bar, za co otrzymał bezpłatną kawę. Który r...
- Pytanie nr 15 - Które z działań należy wykonać, aby reklama nowej restauracji dotarła do możliwie największej lic...
- Pytanie nr 16 - Na które przyjęcie zaplanowany jest sposób ustawienia stołu przedstawiony na ilustracji?
- Pytanie nr 17 - Korzystając z danych zamieszczonych z tabeli, oblicz minimalną powierzchnię, jaką powinna mieć sa...
- Pytanie nr 18 - Z których elementów dekoracji należy zrezygnować przygotowując stół na uroczyste śniadanie w ogro...
- Pytanie nr 19 - Ile kieliszków o pojemności handlowej 40 ml należy zaplanować do wyporcjowania wódki czystej z je...
- Pytanie nr 20 - Przedstawiony na ilustracji element zastawy stołowej służy do ekspozycji na bufetach
- Pytanie nr 21 - Na której ilustracji przedstawiono szklankę, którą należy wykorzystać do podania 0,2 l soku pomar...
- Pytanie nr 22 - Którą czynność powinien wykonać kelner na wózku przedstawionym na ilustracji?
- Pytanie nr 23 - Wykorzystując informacje zamieszczone w tabeli określ, kiedy kelnerzy powinni podać zakąski zimne...
- Pytanie nr 24 - Ile litrów wódki cytrynowej i likieru Cointerau należy zakupić, aby sporządzić 400 porcji napoju ...
- Pytanie nr 25 - Ile litrów mleka należy użyć do sporządzenia 100 porcji latte macchiatto, jeżeli na 1 porcję prze...
- Pytanie nr 26 - Korzystając z informacji zamieszczonych w tabeli oblicz, ile kilogramów wołowiny i cebuli należy ...
- Pytanie nr 27 - Oblicz cenę gastronomiczną netto 1 porcji wody mineralnej, jeżeli cena netto 1 porcji zakupu bute...
- Pytanie nr 28 - Na podstawie normatywu surowcowego i cennika oblicz cenę gastronomiczną netto 1 porcji napoju Whi...
- Pytanie nr 29 - Oblicz cenę gastronomiczną brutto 1 porcji musu czekoladowego, jeżeli cena gastronomiczna netto 1...
- Pytanie nr 30 - O ile % obniży się food cost pasztetu wieprzowego, jeżeli koszt surowca wynosi 3,00 zł, a cena ne...
- Pytanie nr 31 - Oblicz koszt usług dodatkowych brutto na 4-godzinnym zjeździe rodzinnym, w trakcie którego zostan...
- Pytanie nr 32 - Korzystając z informacji zamieszczonych w tabeli, oblicz koszt brutto obsługi kelnerskiej i barma...
- Pytanie nr 33 - Na podstawie zamówienia i cennika, oblicz koszt brutto zakupu opakowań jednorazowych do realizacj...
- Pytanie nr 34 - Wysokość podatku dochodowego w zakładzie gastronomicznym należy obliczać na podstawie
- Pytanie nr 35 - Który dokument powinien być podpisany przez zleceniodawcę?
- Pytanie nr 36 - Oblicz wysokość 20% zaliczki za zlecenie usługi o wartości 25 000,00 zł.
- Pytanie nr 37 - Notę korygującą należy wystawić, gdy
- Pytanie nr 38 - Płatności gotówkowej dokonuje gość, który reguluje należność za pomocą
- Pytanie nr 39 - Przenośny terminal płatniczy wymaga połączenia z
- Pytanie nr 40 - Stanowisko POS w restauracji jest wyposażone w