LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA SPC2 - TEST WIEDZY NR 2

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Który z poniższych przepisów prawnych reguluje kwestię dodatków do żywności, takich jak barwniki,...
  • Pytanie nr 2 - Poniżej przedstawiono tabelę z informacjami o czterech różnych gospodarstwach. Wybierz gospodarst...
  • Pytanie nr 3 - Podczas produkcji serów dochodzi do procesu fermentacji. Określ, które z poniższych zdań prawidło...
  • Pytanie nr 4 - Produkt Zmiana biochemiczna Masło Rancidity Ser Fermentacja Chleb ? N...
  • Pytanie nr 5 - Rozważ następujące metody utrwalania żywności: pasteryzacja, konserwowanie, suszenie i fermentacj...
  • Pytanie nr 6 - Która metoda utrwalania żywności jest najbardziej odpowiednia do zachowania naturalnego smaku i z...
  • Pytanie nr 7 - Podaj, która metoda utrwalania żywności jest najbardziej odpowiednia do wydłużenia trwałości prod...
  • Pytanie nr 8 - Na podstawie poniższej tabeli, zdecyduj, który z surowców jest niewłaściwie przechowywany. ...
  • Pytanie nr 9 - Jesteś odpowiedzialny za maszynę do pakowania produktów spożywczych. Zauważasz, że maszyna zaczęł...
  • Pytanie nr 10 - Podczas produkcji soku owocowego, który składnik dodajesz do mieszanki owocowej po procesie paste...
  • Pytanie nr 11 - Załóż, że maszyna do produkcji ciastek ma następujące parametry: ParametrWartość Temperatura...
  • Pytanie nr 12 - Oto tabela prezentująca parametry pracy pewnej maszyny stosowanej w produkcji spożywczej: ...
  • Pytanie nr 13 - Magazyn Temperatura Wilgotność A 4°C 50% B -18°C 30% C 20°C 60% K...
  • Pytanie nr 14 - Jaki typ magazynu jest najbardziej odpowiedni do przechowywania produktów takich jak mąka, cukier...
  • Pytanie nr 15 - Załóżmy, że masz do dyspozycji następujące przyrządy kontrolno-pomiarowe: termometr, higrometr i ...
  • Pytanie nr 16 - Zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 200...
  • Pytanie nr 17 - ProduktCertyfikat JabłkaEU Organic Chleb pszennySoil Association Mięso wołoweUSDA Organic M...
  • Pytanie nr 18 - Rozważ następującą sytuację: Jesteś operatorem maszyn w przemyśle spożywczym i otrzymujesz dostaw...
  • Pytanie nr 19 - Podczas oceny organoleptycznej produktów spożywczych, które z poniższych zmysłów NIE jest wykorzy...
  • Pytanie nr 20 - Zmysł Metoda oceny Wzrok Ocena koloru i ks...
  • Pytanie nr 21 - Które z poniższych stwierdzeń najlepiej opisuje rolę zmysłu wzroku w ocenie organoleptycznej prod...
  • Pytanie nr 22 - Wyobraź sobie, że jesteś operatorem maszyn w przemyśle spożywczym i Twoja firma wprowadza nową te...
  • Pytanie nr 23 - Przygotowujesz surowce do produkcji wyrobów spożywczych. Które z poniższych działań jest najmniej...
  • Pytanie nr 24 - Otrzymałeś listę surowców do magazynowania. Które z poniższych działań będzie najważniejsze podcz...
  • Pytanie nr 25 - Podczas oceny organoleptycznej surowców, stwierdziłeś, że jedna z partii jabłek ma nieprawidłowy ...
  • Pytanie nr 26 - Zakład produkuje sok pomarańczowy na dużą skalę. Poniżej przedstawiono tabelę z procesami produkc...
  • Pytanie nr 27 - Jednym z celów stosowania operacji jednostkowych w produkcji spożywczej jest:
  • Pytanie nr 28 - Za pomocą poniższej tabeli określ, jaka operacja jest niezbędna podczas produkcji chleba: ...
  • Pytanie nr 29 - Masz do oceny organoleptycznej następujące półprodukty: NazwaKolorSmakPółprodukt AZgodny z dokume...
  • Pytanie nr 30 - Jako operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego, musisz być świadomy potencjalnych zagrożeń...
  • Pytanie nr 31 - Podczas prowadzenia operacji jednostkowych w produkcji wyrobów spożywczych, co jest najważniejszy...
  • Pytanie nr 32 - W produkcji mleka UHT, które z poniższych urządzeń jest najważniejsze do osiągnięcia wymaganej te...
  • Pytanie nr 33 - Podczas produkcji soku pomarańczowego, które urządzenie jest odpowiedzialne za oddzielanie miąższ...
  • Pytanie nr 34 - Co to jest karta przeglądów i jakie informacje zawiera?
  • Pytanie nr 35 - Maszyna Prędkość obrotowa Maszyna A 1500 RPM Maszyna B 2000 RPM Na podstawi...
  • Pytanie nr 36 - Załóżmy, że masz do zmagazynowania trzy partie ciastek oznaczone jako A, B i C, które zostały wyp...
  • Pytanie nr 37 - Data Numer partii Nazwa produktu Ilość 2022-05-01 12345 Sok jabłkowy 500 kg N...
  • Pytanie nr 38 - Podaj najważniejsze parametry magazynowania wyrobów gotowych w przemyśle spożywczym.
  • Pytanie nr 39 - Zobacz na poniższą tabelę, która pokazuje parametry pracy maszyny do produkcji ciasta. Który z pa...
  • Pytanie nr 40 - Dostajesz dokumentację techniczną dotyczącą nowego urządzenia do produkcji soku. Jakie informacje...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ