LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT1 - CZERWIEC 2017

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Suflet to potrawa
  • Pytanie nr 2 - Gotowanie surowca w szklance zanurzonej w kąpieli wodnej jest techniką stosowaną do obróbki ciepl...
  • Pytanie nr 3 - Krokiety z farszem z kapusty i grzybów należy uformować
  • Pytanie nr 4 - Który z wymienionych surowców należy użyć do sporządzenia tradycyjnego carpaccio?
  • Pytanie nr 5 - Do sporządzenia tradycyjnego krupniku należy użyć kaszy
  • Pytanie nr 6 - Do sporządzenia mizerii należy użyć
  • Pytanie nr 7 - Ser feta jest składnikiem sałatki
  • Pytanie nr 8 - Do sporządzenia sosu holenderskiego oprócz wody, cytryny, przypraw należy użyć
  • Pytanie nr 9 - Kwaśnym składnikiem barszczu ukraińskiego jest
  • Pytanie nr 10 - Blender stosuje się do
  • Pytanie nr 11 - Forma przedstawiona na rysunku używana jest do sporządzania
  • Pytanie nr 12 - Podczas wykonywania wstępnej obróbki czystej należy surowce
  • Pytanie nr 13 - Które z wymienionych potraw sporządza się z ciasta zarabianego na stolnicy?
  • Pytanie nr 14 - Do sporządzenia herbaty po angielsku obok naparu herbacianego należy przygotować
  • Pytanie nr 15 - Z mąki, tłuszczu i cukru użytych w proporcji 3:2:1 sporządza się ciasto
  • Pytanie nr 16 - Wydawanie zamówionych potraw i napojów w okienku barowym jest charakterystyczne dla systemu samoo...
  • Pytanie nr 17 - Sałatę z sosem vinegrette jako dodatek witaminowy do dania głównego, składającego się z fileta dr...
  • Pytanie nr 18 - Rosół z makaronem powinien być serwowany gościowi w temperaturze co najmniej
  • Pytanie nr 19 - Zgodnie z zasadami HACCP do obróbki surowego mięsa drobiowego należy używać deski w kolorze
  • Pytanie nr 20 - Kelner może jednocześnie przenosić w lewej ręce maksymalnie
  • Pytanie nr 21 - Pierwszym sygnałem werbalnym w procesie komunikacji kelnera z gościem jest
  • Pytanie nr 22 - Którą z wymienionych potraw należy serwować konsumentowi z lewej strony?
  • Pytanie nr 23 - Przy obsłudze gości serwisem synchronicznym dania należy podawać
  • Pytanie nr 24 - Opracowując kartę menu restauracji potrawę galantyna z drobiu należy umieścić
  • Pytanie nr 25 - Ofertę potraw dla dzieci należy umieścić w karcie menu
  • Pytanie nr 26 - Który deser powinien polecić kelner gościom stosującym dietę tysiąca kalorii?
  • Pytanie nr 27 - Na podstawie zamieszczonego fragmentu karty menu wskaż danie główne mięsne, które należy zapropon...
  • Pytanie nr 28 - Gościom preferującym przystawki gorące kelner poleci
  • Pytanie nr 29 - Które z wymienionych win kelner powinien zaproponować gościom do pieczeni wołowej?
  • Pytanie nr 30 - Filiżanka porcelanowa o pojemności 50 ml ustawiona na podstawce, służy do serwowania kawy
  • Pytanie nr 31 - Przedstawiony na rysunku zestaw sztućców serwisowych służy do
  • Pytanie nr 32 - W przedstawionym na rysunku sprzęcie pomocniczym kelner powinien podać zamówioną przez gości bute...
  • Pytanie nr 33 - Goblet to naczynie szklane stosowane do serwowania
  • Pytanie nr 34 - Kieliszek do koniaku przestawiono na rysunku
  • Pytanie nr 35 - Do konsumpcji zupy typu consommé kelner powinien podać łyżkę
  • Pytanie nr 36 - Kelner podając na talerzach wyporcjowane potrawy, stosuje serwis
  • Pytanie nr 37 - Który serwis do obsługi gości zastosował kelner, jeżeli przy stole pomocniczym podzielił upieczon...
  • Pytanie nr 38 - Podczas przyjęcia typu lampka wina
  • Pytanie nr 39 - Przedstawiony na rysunku sposób trzymania sztućców kelner zastosuje do podawania potraw serwisem
  • Pytanie nr 40 - Śniadanie kontynentalne dla jednego gościa, zamówione do pokoju hotelowego, należy podać na

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ