LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT12 - TEST WIEDZY NR 4
- Pytanie nr 1 - Załóż, że musisz zaplanować posiłek dla osoby na diecie bezglutenowej. Które z poniższych produkt...
- Pytanie nr 2 - Podczas przygotowywania potrawy, używasz techniki marynowania. Jakie jest główne zastosowanie tej...
- Pytanie nr 3 - Załóżmy, że w jednym z badań naukowych odkryto nowy enzym trawienny. Jaki wpływ mógłby on mieć na...
- Pytanie nr 4 - Planujesz jadłospis dla osoby z cukrzycą typu 2. Które z poniższych składników powinieneś ogranic...
- Pytanie nr 5 - Rozważ następującą tabelę zawierającą informacje o wartościach odżywczych różnych pokarmów (na 10...
- Pytanie nr 6 - Przygotowujesz duże ilości ciasta. Które urządzenie gastronomiczne będzie najbardziej efektywne w...
- Pytanie nr 7 - Jakie jest główne zadanie technika żywienia i usług gastronomicznych podczas sporządzania kalkula...
- Pytanie nr 8 - Jaki procent marży powinien być doliczony do kosztu produkcji potrawy podczas sporządzania kalkul...
- Pytanie nr 9 - ProcesEmisja do środowiskaGospodarka wodno-ściekowaZarządzanie odpadami Gotowanie na parzeNisk...
- Pytanie nr 10 - Załóżmy, że prowadzisz restaurację i chcesz przeprowadzić badanie ankietowe wśród swoich klientów...
- Pytanie nr 11 - Jako technik żywienia i usług gastronomicznych, musisz być w stanie dostosować swoje usługi do ró...
- Pytanie nr 12 - Które z poniższych stwierdzeń najlepiej opisuje cel sporządzania dokumentacji niezbędnej do rozli...
- Pytanie nr 13 - Która z poniższych przypraw jest najczęściej używana do nadania potrawom słodkiego smaku?
- Pytanie nr 14 - Rozważ następującą tabelę, która przedstawia różne rodzaje mąki i ich zastosowanie w gastronomii....
- Pytanie nr 15 - Określ, który z poniższych składników pokarmowych jest głównym źródłem energii dla organizmu czło...
- Pytanie nr 16 - Przygotowujesz potrawę z mięsa i zdecydowałeś się na obróbkę termiczną w postaci grillowania. Wyb...
- Pytanie nr 17 - Technika Opis A Gotowanie w niskiej temperaturze w szczelnie zamkniętych torebkach ...
- Pytanie nr 18 - Wskaż cel normalizacji krajowej, który jest najważniejszy dla branży gastronomicznej.
- Pytanie nr 19 - Wskaż, który z poniższych elementów jest niezbędny do przeprowadzenia oceny zgodności posiłków se...
- Pytanie nr 20 - Podczas kontroli sanepidu w Twojej restauracji, inspektor prosi o dostarczenie dokumentacji potwi...
- Pytanie nr 21 - Rozważasz wprowadzenie do menu nowego dania wegańskiego. Które z poniższych norm musisz przestrze...
- Pytanie nr 22 - Jako technik żywienia i usług gastronomicznych, musisz znać procedury oceny zgodności potraw z no...
- Pytanie nr 23 - Wyjaśnij, jak niedobór wapnia wpływa na funkcjonowanie organizmu człowieka.
- Pytanie nr 24 - Rozważ następujący jadłospis dla osoby dorosłej: śniadanie - płatki owsiane z mlekiem, kanapka z ...
- Pytanie nr 25 - Planujesz dietę dla osoby z nadciśnieniem tętniczym. Które z poniższych produktów powinieneś ogra...
- Pytanie nr 26 - Podczas sporządzania harmonogramu zaopatrzenia zakładu gastronomicznego, które z poniższych stwie...
- Pytanie nr 27 - Podczas sporządzania zamówienia na produkty i półprodukty, które z poniższych stwierdzeń jest pra...
- Pytanie nr 28 - Jaki jest główny cel pobierania próbek kontrolnych żywności?
- Pytanie nr 29 - Co powinieneś zrobić po przygotowaniu potrawy, ale przed jej podaniem klientowi?
- Pytanie nr 30 - Przy wykorzystaniu metody popytowej, jakie czynniki powinieneś wziąć pod uwagę przy ustalaniu cen...
- Pytanie nr 31 - Jaka jest główna różnica między metodą kosztową a metodą popytową w kontekście kalkulacji cen pot...
- Pytanie nr 32 - DataProduktIlość 2022-01-01Marchewka10 kg 2022-01-02Marchewka-2 kg 2022-01-03Marchewka5 kg ...
- Pytanie nr 33 - Która z poniższych funkcji programu do zarządzania stanem magazynowym jest najbardziej przydatna ...
- Pytanie nr 34 - Zastanawiasz się nad organizacją pokazu kulinarnego jako formy promocji swojej restauracji. Jakie...
- Pytanie nr 35 - Przygotowujesz przyjęcie okolicznościowe dla 100 osób. Musisz zdecydować, ile jedzenia zamówić. K...
- Pytanie nr 36 - Wybierasz lokalizację dla przyjęcia okolicznościowego. Który z poniższych czynników jest najmniej...
- Pytanie nr 37 - Rozważasz różne opcje menu dla przyjęcia okolicznościowego. Która z poniższych opcji jest najmnie...
- Pytanie nr 38 - Zastanów się nad różnicą między normami żywieniowymi a zaleceniami żywieniowymi. Która z poniższy...
- Pytanie nr 39 - Przygotowujesz jadłospis dla osoby z cukrzycą. Które z poniższych posiłków będzie najbardziej odp...
- Pytanie nr 40 - Przygotowujesz catering dla konferencji biznesowej. Wybierz najodpowiedniejszą technikę obsługi d...