LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA SPC4 - TEST WIEDZY NR 2

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Zidentyfikuj, który z poniższych procesów jest odpowiedzialny za eliminację zagrożeń biologicznyc...
  • Pytanie nr 2 - Zidentyfikuj, który z poniższych celów jest najważniejszym celem normalizacji krajowej w przemyśl...
  • Pytanie nr 3 - Podczas rozbioru mięsa świńskiego, które z poniższych stwierdzeń jest prawdziwe?
  • Pytanie nr 4 - Podczas rozbioru tuszki drobiowej, gdzie powinieneś wykonać pierwsze cięcie, aby oddzielić skrzyd...
  • Pytanie nr 5 - Podczas rozbioru tuszki drobiowej, które mięśnie są najważniejsze do oddzielenia i wykorzystania ...
  • Pytanie nr 6 - Rozważasz zakup nowej maszyny do rozbioru tuszy drobiowych. Wskaż, który z poniższych czynników p...
  • Pytanie nr 7 - Wybierz poprawną sekwencję czynności podczas rozbiórki tuszki drobiowej.
  • Pytanie nr 8 - Maszyna Funkcja A Obróbka skrzydeł B Obróbka nóg C Obróbka piersi D ...
  • Pytanie nr 9 - Jakie mogą być konsekwencje niewłaściwego rozmrażania mięsa?
  • Pytanie nr 10 - Załóżmy, że masz do dyspozycji 300 kg mięsa wieprzowego i chcesz wyprodukować jak najwięcej kiełb...
  • Pytanie nr 11 - Przygotowujesz wędzoną szynkę. Które z poniższych stwierdzeń jest prawdziwe dotyczące procesu węd...
  • Pytanie nr 12 - Jaka może być przyczyna wystąpienia w kiełbasie wady produkcyjnej polegającej na obecności pustyc...
  • Pytanie nr 13 - Produkt Wada Wyroby blokowe Zbyt miękka konsystencja Co m...
  • Pytanie nr 14 - Przygotowujesz kiełbasy do dystrybucji. W jakiej kolejności powinieneś wykonać poniższe czynności...
  • Pytanie nr 15 - Analizujesz składniki odżywcze kiełbasy. Poniżej znajduje się tabela z informacjami na temat jej ...
  • Pytanie nr 16 - Podczas produkcji kiełbasy, dodanie kultury starterowej bakterii fermentacyjnych ma na celu:
  • Pytanie nr 17 - Podaj, która z poniższych instalacji technicznych jest odpowiedzialna za utrzymanie odpowiedniej ...
  • Pytanie nr 18 - Instalacja techniczna Zastosowanie A. Maszyna do mielenia mięsa 1. Pakowanie produktów...
  • Pytanie nr 19 - Zagrożenie dla środowiska Sposób zapobiegania Generowanie dużych ilości odpadów A. Ins...
  • Pytanie nr 20 - Zidentyfikuj, który z poniższych czynników jest potencjalnym zagrożeniem dla bezpieczeństwa zdrow...
  • Pytanie nr 21 - Wyjaśnij, jaki wpływ na bezpieczeństwo zdrowotne żywności ma niewłaściwe przechowywanie surowców ...
  • Pytanie nr 22 - Określ, które z poniższych stwierdzeń odnoszących się do struktury układu kostnego i mięśniowego ...
  • Pytanie nr 23 - Zidentyfikuj, który z poniższych elementów jest charakterystyczny dla struktury układu kostnego i...
  • Pytanie nr 24 - Podaj, który z poniższych elementów nie jest częścią układu kostnego zwierząt rzeźnych.
  • Pytanie nr 25 - Zauważyłeś, że mięso w komorze chłodniczej jest wilgotne. Co może być przyczyną takiego stanu?...
  • Pytanie nr 26 - Podczas obsługi urządzeń kontrolno-pomiarowych w pomieszczeniach chłodni i zamrażalni zauważyłeś,...
  • Pytanie nr 27 - Jaki jest główny cel monitorowania parametrów przechowywania w chłodni i zamrażalni?
  • Pytanie nr 28 - Produkt Kategoria Kiełbasa śląska ? Do której kategorii należy produkt przedstawi...
  • Pytanie nr 29 - Oceń prawdziwość poniższego stwierdzenia: "Normy produkcji przetworów mięsnych i tłuszczowych wym...
  • Pytanie nr 30 - Przy produkcji kiełbas, które z poniższych czynności jest najważniejsze podczas obsługi maszyny d...
  • Pytanie nr 31 - Produkt Temperatura gotowania Kiełbasa 75°C Wędliny podrobowe 80°C Wyroby b...
  • Pytanie nr 32 - W jakiej kolejności powinny być przeprowadzane etapy produkcji pasztetowych?
  • Pytanie nr 33 - Który z poniższych składników jest niezbędny do produkcji tradycyjnego salcesonu?
  • Pytanie nr 34 - Podczas produkcji wędlin podrobowych, jakie czynności są wykonywane w procesie obróbki wstępnej s...
  • Pytanie nr 35 - Podczas produkcji przetworów tłuszczowych, wybierz poprawną kolejność operacji technologicznych, ...
  • Pytanie nr 36 - Podczas oceny organoleptycznej kiełbasy zauważasz, że ma ona nieprzyjemny, gnilny zapach. Jaką wa...
  • Pytanie nr 37 - Podaj, jaki gaz jest najczęściej używany jako atmosfera obojętna w przemyśle mięsnym.
  • Pytanie nr 38 - Zdecyduj, które z poniższych warunków magazynowania są optymalne dla wędlin podrobowych.
  • Pytanie nr 39 - Podczas wykonywania rozbioru tusz drobiowych, używasz maszyny do dzielenia tusz na elementy zasad...
  • Pytanie nr 40 - Jesteś odpowiedzialny za rozbior tusz drobiowych na elementy zasadnicze. Które z poniższych czynn...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ