LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT1 - CZERWIEC 2018

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Surowcem bogatym w nienasycone kwasy tłuszczowe jest
  • Pytanie nr 2 - Które warzywo można zastosować do sporządzenia surówki?
  • Pytanie nr 3 - Na podstawie informacji zawartych w tabeli wybierz warunki przechowywania jabłek.
  • Pytanie nr 4 - Mleko UHT po otwarciu opakowania, przechowywane w lodówce przez 24 godziny, powinno zachować świe...
  • Pytanie nr 5 - Która technika ma zastosowanie do przygotowywania mleka do kawy cappuccino?
  • Pytanie nr 6 - Technika sporządzania jajecznicy bez dodatków polega na
  • Pytanie nr 7 - Który dodatek ma zastosowanie do sporządzania klasycznej pizzy Margherita?
  • Pytanie nr 8 - Na podstawie informacji zawartych w tabeli oblicz ile kawy mielonej i wody należy użyć do sporząd...
  • Pytanie nr 9 - Składnikiem leniwych pierogów jest ser
  • Pytanie nr 10 - Na rysunku przedstawiono kawę
  • Pytanie nr 11 - Przedstawiony na rysunku garnek służy do gotowania
  • Pytanie nr 12 - Który z wymienionych etapów postępowania z owocami przeznaczonymi na sałatkę owocową zalicza się ...
  • Pytanie nr 13 - Jak należy postąpić z przyprawą przedstawioną na rysunku przed dodaniem jej do ciasta piernikoweg...
  • Pytanie nr 14 - Który deser należy sporządzić na podstawie normatywu surowcowego zamieszczonego w tabeli?
  • Pytanie nr 15 - "Ugotowane jaja na twardo i pokrojone w drobną kostkę" są składnikiem sosu
  • Pytanie nr 16 - Którą potrawę należy sporządzić na podstawie zamieszczonego sposobu wykonania?
  • Pytanie nr 17 - Ile kg surowego mięsa należy przygotować do sporządzenia 20 porcji schabu pieczonego, jeżeli w re...
  • Pytanie nr 18 - Ocena organoleptyczna potrawy nie służy do określania jej
  • Pytanie nr 19 - Jak powinien postąpić kelner podczas pobierania w ekspedycji talerza z porcją zamówionego dania g...
  • Pytanie nr 20 - Które z wymienionych stanowisk pracy w zakładzie gastronomicznym należy do działu usługowego?
  • Pytanie nr 21 - Realizację zamówienia złożonego z dania głównego, zakąski zimnej i zupy czystej z dodatkiem, keln...
  • Pytanie nr 22 - Którą czynność kelner powinien wykonać z lewej strony gościa?
  • Pytanie nr 23 - Jeżeli przy stole konsumenckim zasiedli: mężczyzna, dziecko i kobieta, to kelner stosując zasady ...
  • Pytanie nr 24 - Który zapis w karcie menu nie jest prawidłowy?
  • Pytanie nr 25 - Które wino powinien zaproponować kelner do grillowanego fileta ze świeżego dorsza w sosie porowym...
  • Pytanie nr 26 - Który dodatek witaminowy kelner powinien polecić do zrazów wołowych zawijanych podawanych z kaszą...
  • Pytanie nr 27 - Bezprzewodowy zdalny bonownik kelnerski służy do
  • Pytanie nr 28 - Który z przedstawionych sprzętów służy do sporządzania soku ze świeżych pomarańczy?
  • Pytanie nr 29 - Kieliszek przedstawiony na rysunku ma zastosowanie do serwowania drinków typu
  • Pytanie nr 30 - Napperon to element bielizny stołowej służący do
  • Pytanie nr 31 - Sztućce specjalne kelner powinien wyłożyć w nakryciu gościa, który zamówił
  • Pytanie nr 32 - Które elementy zastawy stołowej kelner powinien zebrać z nakrycia rozszerzonego à la carte przed ...
  • Pytanie nr 33 - Który element zastawy stołowej powinien przygotować kelner, jeżeli gość zamówił whisky z lodem?...
  • Pytanie nr 34 - Który stopień wysmażenia steka przedstawiono na rysunku?
  • Pytanie nr 35 - Który serwis wykonał kelner, jeżeli w obecności gości filetował upieczoną rybę?
  • Pytanie nr 36 - Która potrawa została przygotowana do serwowania metodą francuską?
  • Pytanie nr 37 - Kelner, realizując zamówienie lampki wina dry red, powinien podać kieliszek wina
  • Pytanie nr 38 - Który zestaw bielizny służy do nakrycia stołów bufetowych na przyjęcia okolicznościowe?
  • Pytanie nr 39 - Kelner realizując zamówienie room–service, może wejść do pokoju gościa po
  • Pytanie nr 40 - Które elementy zastawy stołowej kelner powinien przenosić wyłącznie na tacy?

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ