LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT1 - CZERWIEC 2014

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Na opakowaniu mleka UHT podano informację "Po otwarciu opakowania przechowywać nie dłużej niż 48 ...
  • Pytanie nr 2 - Tkanka mięśniowa polędwicy wołowej jest
  • Pytanie nr 3 - W chłodniach nie należy przechowywać
  • Pytanie nr 4 - Na podstawie informacji zawartych w zamieszczonej tabeli wskaż pomieszczenie, które jest odpowied...
  • Pytanie nr 5 - Karp na szaro to potrawa
  • Pytanie nr 6 - Ubijanie jaj z cukrem i łączenie masy jajowo-cukrowej z przesianą mąką to etapy produkcji ciasta...
  • Pytanie nr 7 - "Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować pod przykryciem w osolonej wodzie. Po odparowaniu wody ugnia...
  • Pytanie nr 8 - Do sporządzenia sosu holenderskiego oprócz wody, cytryny, przypraw należy użyć
  • Pytanie nr 9 - Na którym rysunku przedstawiono noszenie talerzy chwytem górnym?
  • Pytanie nr 10 - Urządzenie przedstawione na zdjęciu należy stosować do
  • Pytanie nr 11 - Urządzenie przedstawione na zdjęciu służy do
  • Pytanie nr 12 - Łączenie wszystkich składników mięsnej masy mielonej to
  • Pytanie nr 13 - Którymi szczypcami należy serwować pieczywo?
  • Pytanie nr 14 - Wskaż potrawę, której normatyw surowcowy na 5 porcji jest zamieszczony w tabeli.
  • Pytanie nr 15 - Do sporządzenia herbaty po angielsku należy przygotować mocną esencję herbacianą, cukier oraz
  • Pytanie nr 16 - Tartinka to
  • Pytanie nr 17 - Sery, zgodnie ze zwyczajami żywieniowymi Francuzów, należy podawać
  • Pytanie nr 18 - Która potrawa jest zakąską gorącą?
  • Pytanie nr 19 - HACCP to
  • Pytanie nr 20 - Niedosmażony kotlet wieprzowy, sporządzony z nieprzebadanego mięsa, może być przyczyną zatrucia...
  • Pytanie nr 21 - Pracownikiem działu usługowego w zakładzie gastronomicznym jest
  • Pytanie nr 22 - Dużą, obciążoną tacę prostokątną kelner powinien przenosić
  • Pytanie nr 23 - Kelner, nakrywając stół na przyjęcie zasiadane, powinien wyłożyć kolejno:
  • Pytanie nr 24 - Który zestaw powinien zaproponować kelner, jeśli goście zamówili śniadanie wiedeńskie?
  • Pytanie nr 25 - Goście zamówili zakąskę: galantynę z kurczaka z pieczywem i masłem oraz wino białe i wodę. Obsług...
  • Pytanie nr 26 - Przedstawiony na rysunku sposób trzymania sztućców, kelner powinien zastosować do podawania potra...
  • Pytanie nr 27 - Którą czynność kelner powinien wykonać podchodząc z prawej strony gościa?
  • Pytanie nr 28 - Gość układając sztućce w sposób przedstawiony na rysunku sygnalizuje kelnerowi, że
  • Pytanie nr 29 - Przy podawaniu win obowiązuje kolejność:
  • Pytanie nr 30 - Konsumentowi, który poprosił o deser mrożony, kelner powinien polecić
  • Pytanie nr 31 - W którym kieliszku kelner nie powinien podawać szampana?
  • Pytanie nr 32 - Gość reguluje należność kartą płatniczą. Do przeprowadzenia transakcji kelner wykorzysta
  • Pytanie nr 33 - Przedstawione na rysunku narzędzie służy do
  • Pytanie nr 34 - Na przyjęciach bufetowych potrawy gorące należy podawać
  • Pytanie nr 35 - Którą łyżkę powinien podać kelner do konsumpcji sorbetu przygotowanego w wysokim kielichu?
  • Pytanie nr 36 - Pomocnik kelnerski służy do
  • Pytanie nr 37 - Serwis rosyjski do podawania potraw można zastosować na przyjęciu typu
  • Pytanie nr 38 - Tranżerowanie, filetowanie, flambirowanie kelner wykonuje obsługując gości serwisem
  • Pytanie nr 39 - Sałatka nicejska pochodzi z kuchni
  • Pytanie nr 40 - Kelner room-service, realizujący zamówienie, może wejść do pokoju gościa po

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ