LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT1 - CZERWIEC 2014
- Pytanie nr 1 - Na opakowaniu mleka UHT podano informację "Po otwarciu opakowania przechowywać nie dłużej niż 48 ...
- Pytanie nr 2 - Tkanka mięśniowa polędwicy wołowej jest
- Pytanie nr 3 - W chłodniach nie należy przechowywać
- Pytanie nr 4 - Na podstawie informacji zawartych w zamieszczonej tabeli wskaż pomieszczenie, które jest odpowied...
- Pytanie nr 5 - Karp na szaro to potrawa
- Pytanie nr 6 - Ubijanie jaj z cukrem i łączenie masy jajowo-cukrowej z przesianą mąką to etapy produkcji ciasta...
- Pytanie nr 7 - "Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować pod przykryciem w osolonej wodzie. Po odparowaniu wody ugnia...
- Pytanie nr 8 - Do sporządzenia sosu holenderskiego oprócz wody, cytryny, przypraw należy użyć
- Pytanie nr 9 - Na którym rysunku przedstawiono noszenie talerzy chwytem górnym?
- Pytanie nr 10 - Urządzenie przedstawione na zdjęciu należy stosować do
- Pytanie nr 11 - Urządzenie przedstawione na zdjęciu służy do
- Pytanie nr 12 - Łączenie wszystkich składników mięsnej masy mielonej to
- Pytanie nr 13 - Którymi szczypcami należy serwować pieczywo?
- Pytanie nr 14 - Wskaż potrawę, której normatyw surowcowy na 5 porcji jest zamieszczony w tabeli.
- Pytanie nr 15 - Do sporządzenia herbaty po angielsku należy przygotować mocną esencję herbacianą, cukier oraz
- Pytanie nr 16 - Tartinka to
- Pytanie nr 17 - Sery, zgodnie ze zwyczajami żywieniowymi Francuzów, należy podawać
- Pytanie nr 18 - Która potrawa jest zakąską gorącą?
- Pytanie nr 19 - HACCP to
- Pytanie nr 20 - Niedosmażony kotlet wieprzowy, sporządzony z nieprzebadanego mięsa, może być przyczyną zatrucia...
- Pytanie nr 21 - Pracownikiem działu usługowego w zakładzie gastronomicznym jest
- Pytanie nr 22 - Dużą, obciążoną tacę prostokątną kelner powinien przenosić
- Pytanie nr 23 - Kelner, nakrywając stół na przyjęcie zasiadane, powinien wyłożyć kolejno:
- Pytanie nr 24 - Który zestaw powinien zaproponować kelner, jeśli goście zamówili śniadanie wiedeńskie?
- Pytanie nr 25 - Goście zamówili zakąskę: galantynę z kurczaka z pieczywem i masłem oraz wino białe i wodę. Obsług...
- Pytanie nr 26 - Przedstawiony na rysunku sposób trzymania sztućców, kelner powinien zastosować do podawania potra...
- Pytanie nr 27 - Którą czynność kelner powinien wykonać podchodząc z prawej strony gościa?
- Pytanie nr 28 - Gość układając sztućce w sposób przedstawiony na rysunku sygnalizuje kelnerowi, że
- Pytanie nr 29 - Przy podawaniu win obowiązuje kolejność:
- Pytanie nr 30 - Konsumentowi, który poprosił o deser mrożony, kelner powinien polecić
- Pytanie nr 31 - W którym kieliszku kelner nie powinien podawać szampana?
- Pytanie nr 32 - Gość reguluje należność kartą płatniczą. Do przeprowadzenia transakcji kelner wykorzysta
- Pytanie nr 33 - Przedstawione na rysunku narzędzie służy do
- Pytanie nr 34 - Na przyjęciach bufetowych potrawy gorące należy podawać
- Pytanie nr 35 - Którą łyżkę powinien podać kelner do konsumpcji sorbetu przygotowanego w wysokim kielichu?
- Pytanie nr 36 - Pomocnik kelnerski służy do
- Pytanie nr 37 - Serwis rosyjski do podawania potraw można zastosować na przyjęciu typu
- Pytanie nr 38 - Tranżerowanie, filetowanie, flambirowanie kelner wykonuje obsługując gości serwisem
- Pytanie nr 39 - Sałatka nicejska pochodzi z kuchni
- Pytanie nr 40 - Kelner room-service, realizujący zamówienie, może wejść do pokoju gościa po