LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT2 + HGT12 - CZERWIEC 2008

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Farsz do kołdunów przygotowuje się
  • Pytanie nr 2 - Głównymi składnikami farszu do pierogów ruskich są
  • Pytanie nr 3 - Galantyna to potrawa
  • Pytanie nr 4 - Medalion to potrawa
  • Pytanie nr 5 - Camembert zalicza się do serów
  • Pytanie nr 6 - Metoda obróbki cieplnej, określana jako grillowanie polega na
  • Pytanie nr 7 - Która z metod jest stosowana do krótkiej obróbki cieplnej owoców?
  • Pytanie nr 8 - W kuchence mikrofalowej nie należy
  • Pytanie nr 9 - Który tłuszcz należy stosować do smażenia ryby?
  • Pytanie nr 10 - Spośród podanych produktów najwięcej błonnika znajduje się
  • Pytanie nr 11 - Najwięcej pełnowartościowego białka zawiera
  • Pytanie nr 12 - Określ maksymalny okres przechowywania tłustych ryb w zamrażarce w temperaturze -18 st.C
  • Pytanie nr 13 - W wyniku smażenia kontaktowego wołowiny na patelni w płytkim tłuszczu otrzymuje się
  • Pytanie nr 14 - W talerzach głębokich podaje się zupy
  • Pytanie nr 15 - Knedle z nadzieniem mięsnym, twarogowym, ziemniaczanym lub śliwkowym, to potrawa kuchni
  • Pytanie nr 16 - Lesco (leczo) jest to popularna potrawa
  • Pytanie nr 17 - Które z potraw są charakterystyczne dla regionu podhalańskiego?
  • Pytanie nr 18 - Charakterystycznymi potrawami kuchni polskiej są:
  • Pytanie nr 19 - W żywieniu dietetycznym optymalną metodą obróbki cieplnej jest
  • Pytanie nr 20 - Człowiek chory na nadciśnienie tętnicze powinien szczególnie unikać spożywania
  • Pytanie nr 21 - Choremu z podwyższoną temperaturą ciała nie zaleca się spożywania
  • Pytanie nr 22 - Która z potraw jest potrawą dietetyczną?
  • Pytanie nr 23 - Chorzy z miażdżycą tętnic powinni szczególnie ograniczać spożycie
  • Pytanie nr 24 - Który ze sposobów jest właściwy do sporządzania pulpetów mięsnych z przygotowanej mięsnej masy mi...
  • Pytanie nr 25 - W zapobieganiu powstawania odleżyn u obłożnie chorych istotną rolę pełni
  • Pytanie nr 26 - Które z odpadów poprodukcyjnych nie nadają się do kompostowania?
  • Pytanie nr 27 - Które odpady są niebezpieczne dla środowiska?
  • Pytanie nr 28 - Koszt surowców zużytych do produkcji 10 zestawów surówek wynosi 10 zł, a marża gastronomiczna rów...
  • Pytanie nr 29 - Na podstawie danych z tabeli określ, ile białka, węglowodanów i błonnika dostarczy organizmowi cz...
  • Pytanie nr 30 - Ile wynosi koszt zakupu surowców potrzebnych do produkcji jednej porcji zupy kurpiowskiej, ustalo...
  • Pytanie nr 31 - Jaką ilość węglowodanów należy spożyć, aby dostarczyć organizmowi 400 kcal energii?
  • Pytanie nr 32 - Ile wyniesie cena gastronomiczna netto jednego zestawu obiadowego, jeżeli koszt surowców potrzebn...
  • Pytanie nr 33 - Jaką cenę gastronomiczną jednej butelki wina ustali zakład gastronomiczny, jeżeli jej cena detali...
  • Pytanie nr 34 - Cena jednej butelki wina o pojemności 0,7 litra wynosi 70 zł. Ile kosztuje jedna lampka tego wina...
  • Pytanie nr 35 - Jako aperitif podczas uroczystej kolacji należy podać wino
  • Pytanie nr 36 - Białego wina nie podaje się do
  • Pytanie nr 37 - Dodatkiem skrobiowym do mięs smażonych są
  • Pytanie nr 38 - Który zestaw śniadaniowy jest posiłkiem pełnowartościowym?
  • Pytanie nr 39 - Na przyjęciach typu angielskiego nie należy podawać
  • Pytanie nr 40 - W przedstawionych naczyniach szklanych serwuje się
  • Pytanie nr 41 - Kombiwar jest urządzeniem używanym w gospodarstwie domowym do
  • Pytanie nr 42 - Do obróbki wstępnej warzyw należy zastosować:
  • Pytanie nr 43 - Pracownik zakładu żywienia zbiorowego został porażony prądem elektrycznym. W pierwszej kolejności...
  • Pytanie nr 44 - Jak określa się pokoje, w których oferowane są usługi agroturystyczne?
  • Pytanie nr 45 - Do podstawowych środków reklamy wewnętrznej w lokalu gastronomicznym nie należą
  • Pytanie nr 46 - Którą z czynności z zakresu mycia naczyń stołowych wykonuje się w ostatniej kolejności?
  • Pytanie nr 47 - Wykorzystywanie surowców wtórnych to
  • Pytanie nr 48 - Który ze skrótów odnosi się do podstawowego systemu zapewniającego bezpieczeństwo zdrowotne żywno...
  • Pytanie nr 49 - Adaptacja obiektów mieszkalnych jest niezbędna dla osób
  • Pytanie nr 50 - Kucharze zatrudnieni w zakładach żywienia zbiorowego, zgodnie z obowiązującym rozporządzeniem Min...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ