LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT2 + HGT12 - CZERWIEC 2013
- Pytanie nr 1 - Usuwanie z produktu wody, która ze stanu stałego (lodu) przechodzi w stan pary z pominięciem fazy...
- Pytanie nr 2 - Znak zalecający pranie ręczne przedstawia symbol
- Pytanie nr 3 - Deski i noże przeznaczone do krojenia warzyw oznakowane są kolorem
- Pytanie nr 4 - Faworki należą do wyrobów z ciasta
- Pytanie nr 5 - Krótkotrwałe zanurzenie surowca we wrzącej wodzie lub gorącej parze w celu inaktywacji enzymów i ...
- Pytanie nr 6 - Badanie zapachu, smaku, wilgotności oraz stopnia wymywania i elastyczności glutenu należy do ocen...
- Pytanie nr 7 - Alkaloid nadający papryce ostry i piekący smak, to
- Pytanie nr 8 - Laktoza to cukier
- Pytanie nr 9 - Potrawy z mięsa wołowego po spożyciu są źródłem pełnowartościowego białka, witamin z grupy B, sub...
- Pytanie nr 10 - Wędliny należy przechowywać w komorze chłodniczej o wilgotności względnej powietrza od 70% do 80%...
- Pytanie nr 11 - Magazyn cukru wymaga pomieszczeń wolnych od obcych zapachów, temperatury nie niższej niż 10 °C or...
- Pytanie nr 12 - Mleko spożywcze pasteryzowane należy przechowywać w temperaturze
- Pytanie nr 13 - Boeuf Strogonow to potrawa z mięsa
- Pytanie nr 14 - Który deser sporządza się gotując w łaźni wodnej mieszaninę mleka, jaj, cukru i wanilii w filiżan...
- Pytanie nr 15 - Kawa podawana w grubych szklankach z uszkiem, tworząca z gorącym mlekiem trójwarstwowy napój, to ...
- Pytanie nr 16 - Która potrawa nie jest charakterystyczna dla kuchni staropolskiej?
- Pytanie nr 17 - Pilaw, kebab, zupa jogurtowa to charakterystyczne potrawy kuchni
- Pytanie nr 18 - Najsłynniejszym japońskim alkoholem jest
- Pytanie nr 19 - Potrawa zalecana w diecie łatwo strawnej, to
- Pytanie nr 20 - W diecie niskoenergetycznej do sporządzania potraw nie zaleca się stosowania
- Pytanie nr 21 - Która potrawa z jaj nie jest dozwolona w diecie łatwo strawnej?
- Pytanie nr 22 - Na podwieczorek w diecie łatwo strawnej należy podać
- Pytanie nr 23 - Który z przedstawionych znaków na opakowaniu określa jego przydatność do recyklingu?
- Pytanie nr 24 - W którym pomieszczeniu, w celu zagospodarowania odpadów użytkowych, powinno się zainstalować pod ...
- Pytanie nr 25 - Ile wynosi wartość energetyczna 100 g filetów z dorsza po grecku, jeżeli zawierają 11 g białka, 1...
- Pytanie nr 26 - Ile wapnia dostarczy organizmowi człowieka spożycie 1 porcji koktajlu z jogurtu i czarnej porzecz...
- Pytanie nr 27 - Ile białka zwierzęcego dostarczy organizmowi człowieka spożycie 1 porcji koktajlu z jogurtu i cza...
- Pytanie nr 28 - Ile witaminy C dostarczy organizmowi spożycie 1 porcji koktajlu z jogurtu i czarnej porzeczki?
- Pytanie nr 29 - Przygotowanie kaszy krakowskiej na sypko obejmuje kolejno następujące czynności:
- Pytanie nr 30 - Przygotowując sztukę mięsa wołowego w rosole należy kolejno wykonać czynności:
- Pytanie nr 31 - Na zdjęciach przedstawiono kolejne etapy sporządzania
- Pytanie nr 32 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli oblicz, ile wynosi koszt 10 porcji potrawy.
- Pytanie nr 33 - Jeżeli koszt surowców (bez przypraw) potrzebnych do sporządzenia 100 zestawów obiadowych wynosi 5...
- Pytanie nr 34 - Ile wynosi cena sprzedaży netto 1 porcji kolacji, jeżeli całkowity koszt produkcji 120 porcji wyn...
- Pytanie nr 35 - Przekąska, której nie należy podawać podczas przyjęcia koktajlowego, to
- Pytanie nr 36 - Przedstawione na zdjęciu urządzenie, to
- Pytanie nr 37 - Na rysunku przedstawiono sposób podania
- Pytanie nr 38 - Które warunki w zakładzie gastronomicznym ułatwią funkcjonowanie osobie niepełnosprawnej poruszaj...
- Pytanie nr 39 - Podstawowe wyposażenie pokoju młodzieżowego to:
- Pytanie nr 40 - Właściciel restauracji analizując popularność sprzedawanych dań wg macierzy BCG, określił dania o...
- Pytanie nr 41 - W ramach promocji sprzedaży w zakładzie gastronomicznym nie są stosowane
- Pytanie nr 42 - Gryzonie w zakładzie gastronomicznym należy zwalczać stosując
- Pytanie nr 43 - W zakładzie gastronomicznym typu zamkniętego pobrane próbki potraw należy przechowywać w temperat...
- Pytanie nr 44 - Jeżeli sporządza się potrawy z jaj stosując obróbkę termiczną, to zapobiega się zatruciom pokarmo...
- Pytanie nr 45 - Pracownik w trakcie mielenia mięsa za pomocą urządzenia wilk, aby uniknąć urazu palców rąk, powin...
- Pytanie nr 46 - Zakażenie włośniami może nastąpić po spożyciu niebadanego weterynaryjnie surowego mięsa
- Pytanie nr 47 - Które czynności obróbki cieplnej wpływają na obniżenie jakości gotowych potraw z mięsa?
- Pytanie nr 48 - Ile powinna wynosić wysokość stanowiska pracy w kuchni w zakładzie gastronomicznym zgodnie z zasa...
- Pytanie nr 49 - Pomoc kucharzowi, który poparzył dłoń w stopniu lekkim, w pierwszej kolejności polega na
- Pytanie nr 50 - Pomoc konsumentowi, który zemdlał, w pierwszej kolejności polega na