LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT1 - STYCZEŃ 2015

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Wskaż produkt pochodzenia zwierzęcego.
  • Pytanie nr 2 - Zawartość glutenu bada się, oceniając jakość
  • Pytanie nr 3 - Rozdrobnione mięso na befsztyk tatarski należy przechowywać
  • Pytanie nr 4 - Wędliny należy przechowywać w komorze chłodniczej o wilgotności względnej powietrza 70% - 80% i t...
  • Pytanie nr 5 - Którą obróbkę termiczną należy zastosować do sporządzenia jaj poszetowych?
  • Pytanie nr 6 - Boeuf strogonow to potrawa z mięsa
  • Pytanie nr 7 - Surowcem do sporządzenia tradycyjnego carpaccio jest
  • Pytanie nr 8 - Do sporządzenia tradycyjnej kawy po wiedeńsku należy wykorzystać napar kawowy z ekspresu
  • Pytanie nr 9 - Urządzenie przedstawione na rysunku służy do
  • Pytanie nr 10 - Przedstawione na zdjęciu stanowisko przygotowano do wykonania
  • Pytanie nr 11 - Herbatę po rosyjsku należy podawać
  • Pytanie nr 12 - Czynność, polegająca na przemieszaniu składników napoju w szklanicy barmańskiej, to
  • Pytanie nr 13 - Na podstawie zamieszczonej receptury sporządzany jest sos
  • Pytanie nr 14 - Na podstawie zamieszczonego normatywu surowcowego, oblicz ilość mleka potrzebną do sporządzenia 5...
  • Pytanie nr 15 - W którym naczyniu należy podać konsumentowi porcję musu malinowego?
  • Pytanie nr 16 - Maksymalna temperatura serwowania chłodnika litewskiego wynosi
  • Pytanie nr 17 - Jak często należy czyścić kolbę w manualnym ekspresie ciśnieniowym?
  • Pytanie nr 18 - Którą czynność w procesie sporządzania indyka pieczonego z nadzieniem należy przyjąć za Krytyczny...
  • Pytanie nr 19 - Pracownikiem działu produkcyjnego zakładu gastronomicznego jest
  • Pytanie nr 20 - Który system ekspedycji potraw przedstawiono na schemacie?
  • Pytanie nr 21 - Pracownik restauracji odpowiedzialny za przechowywanie i dobieranie win do potraw oraz serwowanie...
  • Pytanie nr 22 - Do cech osobowych niepożądanych u kelnera należy
  • Pytanie nr 23 - Dodatki podawane do galarety mięsnej to
  • Pytanie nr 24 - Do podawania antrykotu serwisem specjalnym z wózka kelnerskiego należy przygotować: płytę podgrze...
  • Pytanie nr 25 - Którą potrawę przygotowano do serwowania gościom serwisem francuskim?
  • Pytanie nr 26 - Wykonując prace obsługowe podczas przyjęcia, kelner powinien podać kartę menu w pierwszej kolejno...
  • Pytanie nr 27 - Ofertę potraw opracowaną dla diabetyków należy zamieścić w karcie
  • Pytanie nr 28 - Które wino należy zaproponować do pieczeni wołowej?
  • Pytanie nr 29 - Którą potrawę powinien zaproponować kelner gościowi zamawiającemu potrawy jarskie?
  • Pytanie nr 30 - Który dodatek należy zaproponować do bitych zrazów wołowych gościowi, który nie preferuje ziemnia...
  • Pytanie nr 31 - Rejestrację zamówienia na terminalu stacjonarnym należy rozpocząć od wprowadzenia
  • Pytanie nr 32 - Przedstawiony na zdjęciu zestaw służy do serwowania kawy
  • Pytanie nr 33 - Skirting należy przypiąć do stołów
  • Pytanie nr 34 - Do konsumpcji kawioru kelner powinien podać: talerzyk do pieczywa, nóż i widelec zakąskowy oraz
  • Pytanie nr 35 - Do filetowania upieczonej ryby należy zastosować serwis
  • Pytanie nr 36 - Metodę francuską stosuje się do serwowania
  • Pytanie nr 37 - Do czynności przygotowawczych przyjęć okolicznościowych należy
  • Pytanie nr 38 - Na przyjęciu okolicznościowym kelner powinien zachować następującą kolejność serwowania potraw:...
  • Pytanie nr 39 - Śniadanie wiedeńskie dla jednej osoby, zamówione do pokoju hotelowego, należy podać na
  • Pytanie nr 40 - Dyżurny kelner room service powinien zebrać zamówienia "klamkowe"

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ