LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT1 - STYCZEŃ 2015
- Pytanie nr 1 - Wskaż produkt pochodzenia zwierzęcego.
- Pytanie nr 2 - Zawartość glutenu bada się, oceniając jakość
- Pytanie nr 3 - Rozdrobnione mięso na befsztyk tatarski należy przechowywać
- Pytanie nr 4 - Wędliny należy przechowywać w komorze chłodniczej o wilgotności względnej powietrza 70% - 80% i t...
- Pytanie nr 5 - Którą obróbkę termiczną należy zastosować do sporządzenia jaj poszetowych?
- Pytanie nr 6 - Boeuf strogonow to potrawa z mięsa
- Pytanie nr 7 - Surowcem do sporządzenia tradycyjnego carpaccio jest
- Pytanie nr 8 - Do sporządzenia tradycyjnej kawy po wiedeńsku należy wykorzystać napar kawowy z ekspresu
- Pytanie nr 9 - Urządzenie przedstawione na rysunku służy do
- Pytanie nr 10 - Przedstawione na zdjęciu stanowisko przygotowano do wykonania
- Pytanie nr 11 - Herbatę po rosyjsku należy podawać
- Pytanie nr 12 - Czynność, polegająca na przemieszaniu składników napoju w szklanicy barmańskiej, to
- Pytanie nr 13 - Na podstawie zamieszczonej receptury sporządzany jest sos
- Pytanie nr 14 - Na podstawie zamieszczonego normatywu surowcowego, oblicz ilość mleka potrzebną do sporządzenia 5...
- Pytanie nr 15 - W którym naczyniu należy podać konsumentowi porcję musu malinowego?
- Pytanie nr 16 - Maksymalna temperatura serwowania chłodnika litewskiego wynosi
- Pytanie nr 17 - Jak często należy czyścić kolbę w manualnym ekspresie ciśnieniowym?
- Pytanie nr 18 - Którą czynność w procesie sporządzania indyka pieczonego z nadzieniem należy przyjąć za Krytyczny...
- Pytanie nr 19 - Pracownikiem działu produkcyjnego zakładu gastronomicznego jest
- Pytanie nr 20 - Który system ekspedycji potraw przedstawiono na schemacie?
- Pytanie nr 21 - Pracownik restauracji odpowiedzialny za przechowywanie i dobieranie win do potraw oraz serwowanie...
- Pytanie nr 22 - Do cech osobowych niepożądanych u kelnera należy
- Pytanie nr 23 - Dodatki podawane do galarety mięsnej to
- Pytanie nr 24 - Do podawania antrykotu serwisem specjalnym z wózka kelnerskiego należy przygotować: płytę podgrze...
- Pytanie nr 25 - Którą potrawę przygotowano do serwowania gościom serwisem francuskim?
- Pytanie nr 26 - Wykonując prace obsługowe podczas przyjęcia, kelner powinien podać kartę menu w pierwszej kolejno...
- Pytanie nr 27 - Ofertę potraw opracowaną dla diabetyków należy zamieścić w karcie
- Pytanie nr 28 - Które wino należy zaproponować do pieczeni wołowej?
- Pytanie nr 29 - Którą potrawę powinien zaproponować kelner gościowi zamawiającemu potrawy jarskie?
- Pytanie nr 30 - Który dodatek należy zaproponować do bitych zrazów wołowych gościowi, który nie preferuje ziemnia...
- Pytanie nr 31 - Rejestrację zamówienia na terminalu stacjonarnym należy rozpocząć od wprowadzenia
- Pytanie nr 32 - Przedstawiony na zdjęciu zestaw służy do serwowania kawy
- Pytanie nr 33 - Skirting należy przypiąć do stołów
- Pytanie nr 34 - Do konsumpcji kawioru kelner powinien podać: talerzyk do pieczywa, nóż i widelec zakąskowy oraz
- Pytanie nr 35 - Do filetowania upieczonej ryby należy zastosować serwis
- Pytanie nr 36 - Metodę francuską stosuje się do serwowania
- Pytanie nr 37 - Do czynności przygotowawczych przyjęć okolicznościowych należy
- Pytanie nr 38 - Na przyjęciu okolicznościowym kelner powinien zachować następującą kolejność serwowania potraw:...
- Pytanie nr 39 - Śniadanie wiedeńskie dla jednej osoby, zamówione do pokoju hotelowego, należy podać na
- Pytanie nr 40 - Dyżurny kelner room service powinien zebrać zamówienia "klamkowe"