LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT2 + HGT12 - CZERWIEC 2009
- Pytanie nr 1 - Napojem mlecznym fermentowanym nie jest
- Pytanie nr 2 - Końcowa faza przygotowania potraw w sali restauracyjnej przy stole gościa, polegająca na skropien...
- Pytanie nr 3 - Przedstawiony na zdjęciu drobny sprzęt gastronomiczny służy do
- Pytanie nr 4 - Restauracja hotelowa serwuje gościom następujący zestaw śniadaniowy: kawa z mlekiem, pieczywo dro...
- Pytanie nr 5 - Na wszywce swetra damskiego producent umieścił znak przedstawiony na rysunku dotyczący konserwacj...
- Pytanie nr 6 - Dipy to
- Pytanie nr 7 - Do produktów pochodzenia zwierzęcego należą:
- Pytanie nr 8 - Do sporządzenia kotletów de volaille wykorzystuje się
- Pytanie nr 9 - Jakich składników odżywczych dostarcza organizmowi spożywane mleko?
- Pytanie nr 10 - Äąąródłem dobrze przyswajalnego przez organizm żelaza jest
- Pytanie nr 11 - Mleko i przetwory mleczne należy przechowywać w temperaturze
- Pytanie nr 12 - Maksymalny czas schładzania potraw przygotowanych w technologii Cook-chill (gotuj i schłodź) wyno...
- Pytanie nr 13 - Zdjęcie przedstawia naczynie szklane do serwisu kawy po
- Pytanie nr 14 - Serwowanie potraw z użyciem stolika pomocniczego lub wózka kelnerskiego to serwis
- Pytanie nr 15 - Tradycyjne polskie zupy to:
- Pytanie nr 16 - Jogurt jest typowym napojem kuchni
- Pytanie nr 17 - Przeczytaj uważnie zamieszczony tekst i określ, jaką kuchnię opisuje.
- Pytanie nr 18 - W restauracji hotelowej zamówiono obiad kuchni węgierskiej. Która potrawa nie powinna być podana ...
- Pytanie nr 19 - Artykuł spożywczy oznaczony znakiem przedstawionym na rysunku należy polecić osobie chorej na
- Pytanie nr 20 - Który z przedstawionych zestawów obiadowych należy polecić osobie chorej na kamicę żółciową?...
- Pytanie nr 21 - Osobie będącej na diecie łatwo strawnej należy polecić jako deser
- Pytanie nr 22 - Formą rodzinną sprawowania opieki nad dziećmi nie jest
- Pytanie nr 23 - O przystosowaniu windy do przewozu osób niepełnosprawnych informuje piktogram oznaczony literą
- Pytanie nr 24 - Jak należy postąpić z opakowaniem, na którym umieszczono poniższy znak?
- Pytanie nr 25 - Odpady pokonsumpcyjne powinny być przechowywane w pomieszczeniu magazynowym o temperaturze
- Pytanie nr 26 - Ile mg wapnia dostarczy organizmowi jajko?
- Pytanie nr 27 - Oblicz wartość energetyczną podanego mleka i pieczywa.
- Pytanie nr 28 - Wykorzystując dane zawarte w tabeli oblicz wartość energetyczną 1 porcji fasolki po bretońsku (1 ...
- Pytanie nr 29 - Obróbka wstępna marchwi obejmuje w kolejności wykonanie następujących czynności:
- Pytanie nr 30 - Należy przygotować zestaw obiadowy: zupa kalafiorowa, paprykarz, ryż na sypko, sałata zielona ze ...
- Pytanie nr 31 - Restauracja Zacisze przygotowała obiad dla 35-osobowej grupy turystów. Rachunek wyniósł 1120 zł. ...
- Pytanie nr 32 - Butelka wina o pojemności 0,75 l kosztuje w restauracji 60,00 zł. Skalkuluj cenę lampki wina o po...
- Pytanie nr 33 - Oblicz cenę gastronomiczną jednej butelki (250 ml) wody mineralnej, jeżeli cena detaliczna wynosi...
- Pytanie nr 34 - Wyżywienie 15-osobowej delegacji kosztowało - śniadanie - 225,00 zł - lunch - 150,00 zł - obia...
- Pytanie nr 35 - Na przyjęciu okolicznościowym typu lampka wina podaje się
- Pytanie nr 36 - Menu na uroczystą kolację przedstawia się następująco: - zupa krem z zielonych szparagów - file...
- Pytanie nr 37 - Ile czasu zajmie pomocnikowi kucharza mechaniczne obranie 420 kg ziemniaków? Wydajność katalogowa...
- Pytanie nr 38 - Którą maszynę należy użyć do dokładnego rozdrobnienia i emulgowania masy mielonej mięsnej oraz mi...
- Pytanie nr 39 - Rysunek przedstawia komplet zastawy stołowej do konsumpcji
- Pytanie nr 40 - Planując funkcjonalny układ pomieszczeń w gospodarstwie agroturystycznym, kuchnię i zmywalnię nal...
- Pytanie nr 41 - Malując dwoma kolorami pokój dziennego pobytu, właściciele zamierzają wykorzystać zasadę harmoniz...
- Pytanie nr 42 - W celu zwiększenia w weekendy liczby gości w hotelu usytuowanym nieopodal wyższej uczelni, wprowa...
- Pytanie nr 43 - W smażalni ryb gwałtownie spadła sprzedaż potraw ze względu na niedostateczną jakość surowca. Jak...
- Pytanie nr 44 - Który z podanych kanałów dystrybucji powinien stosować właściciel zakładu gastronomicznego, jako ...
- Pytanie nr 45 - Uszkodzenie izolacji na przewodzie elektrycznym zasilającym uniwersalną maszynę gastronomiczną gr...
- Pytanie nr 46 - Odzież robocza stosowana jest przez pracowników produkcyjnych zakładu gastronomicznego ze względó...
- Pytanie nr 47 - Ryby świeże ulegną zepsuciu na skutek
- Pytanie nr 48 - Krytycznym punktem kontrolnym podczas sporządzania mleczka waniliowego jest
- Pytanie nr 49 - Jeżeli kucharz skaleczy się w rękę to należy w pierwszej kolejności
- Pytanie nr 50 - Przy oparzeniach drugiego stopnia poszkodowanemu należy