LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT2 + HGT12 - CZERWIEC 2012

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - System analizy zagrożern krytycznych punktów kontroli to
  • Pytanie nr 2 - Dodatkiem do żywności, który hamuje rozwój drobnoustrojów, jest
  • Pytanie nr 3 - Skrobia ogrzewana z dodatkiem tłuszczu lub na sucho ulega
  • Pytanie nr 4 - Którą część cynamonu proszkuje się w celu uzyskania przyprawy?
  • Pytanie nr 5 - Które tłuszcze są pochodzenia wyłącznie roślinnego?
  • Pytanie nr 6 - Które warzywo zawiera kapsaicynę?
  • Pytanie nr 7 - Najlepszym źródłem żelaza pochodzenia roślinnego jest
  • Pytanie nr 8 - Surowiec, który w zakładzie gastronomicznym wymaga indywidualnego magazynu do przechowywania, to
  • Pytanie nr 9 - W systemie "cook-serve" gotowe dania ciepłe, które są przechowywane w temperaturze powyżej 65 °C,...
  • Pytanie nr 10 - Który z podanych produktów spożywczych został utrwalony metodą biologiczną?
  • Pytanie nr 11 - Który rysunek przedstawia sposób odłożenia sztućców po zakończeniu konsumpcji danej potrawy?
  • Pytanie nr 12 - Kawa z ekspresu podana w filiżankach z dodatkiem słodkiej śmietanki, to kawa po
  • Pytanie nr 13 - Tradycyjna kuchnia staropolska słynie
  • Pytanie nr 14 - Kuchnia góralska słynie
  • Pytanie nr 15 - Tosty z serem, herbata z dodatkiem mleka oraz zupa ogonowa, to typowe potrawy i napoje kuchni
  • Pytanie nr 16 - Narodowy napój alkoholowy Węgrów to
  • Pytanie nr 17 - Którego produktu lub potrawy nie należy spożywać przy chorobie wrzodowej żołądka?
  • Pytanie nr 18 - Przyprawy zalecane w diecie niskobiałkowej to
  • Pytanie nr 19 - W diecie łatwo strawnej zaleca się
  • Pytanie nr 20 - Wskaż zestaw trzech produktów, których spożycie należy ograniczyć, aby zapobiec otyłości.
  • Pytanie nr 21 - Ze względów sanitarnych i funkcjonalnych dopuszcza się, aby droga pojemników z odpadami technolog...
  • Pytanie nr 22 - Ile wynosi wartość energetyczna 100 g pizzy z pieczarkami i cebulą, jeżeli zawiera 13 g białka, 1...
  • Pytanie nr 23 - Ile wynosi wartość energetyczna 1 porcji pierogów z truskawkami?
  • Pytanie nr 24 - Ile węglowodanów dostarczą produkty zbożowe wchodzące w skład pierogów z truskawkami?
  • Pytanie nr 25 - Które urządzenia nie oczyszczają ścieków w zakładzie gastronomicznym?
  • Pytanie nr 26 - Jeżeli koszt surowców potrzebnych do sporządzenia 150 zestawów obiadowych wynosi 1500 zł, a marża...
  • Pytanie nr 27 - Sporządzając wyroby z ciasta kluskowego należy przesiać mąkę, a następnie wykonać kolejno czynnoś...
  • Pytanie nr 28 - Którą maszynę lub urządzenie powinien wybrać kucharz do sporządzania 5 porcji zupy krem?
  • Pytanie nr 29 - Obróbka wstępna i cieplna nasion fasoli obejmuje kolejno następujące czynności:
  • Pytanie nr 30 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli określ, ile wynosi koszt produkcji 10 porcji bitej śm...
  • Pytanie nr 31 - Wykonując sos beszamelowy należy kolejno:
  • Pytanie nr 32 - Ile wynosi cena gastronomiczna netto 100 ml koniaku, jeżeli cena detaliczna butelki koniaku o poj...
  • Pytanie nr 33 - Ile wynosi koszt jednostkowy obiadu, jeżeli całodzienny koszt wyżywienia 100 kuracjuszy w sanator...
  • Pytanie nr 34 - Zamieszczone w menu potrawy i napoje serwuje się podczas
  • Pytanie nr 35 - W skład zestawu śniadania amerykańskiego nie wchodzą
  • Pytanie nr 36 - Urządzenie podgrzewcze, które podtrzymuje temperaturę potrawy do momentu wydania jej konsumentowi...
  • Pytanie nr 37 - Na rysunku przedstawiono sposób podania herbaty
  • Pytanie nr 38 - W ramach public relations właściciel gospodarstwa agroturystycznego "Gazda"
  • Pytanie nr 39 - Na rysunku przedstawiono kieliszek o pojemności 200 ml do serwowania
  • Pytanie nr 40 - Do wykończenia podłogi w kuchni, ze względów higienicznych należy stosować
  • Pytanie nr 41 - Aranżując stół wiejski, jako elementów dekoracyjnych nie należy stosować
  • Pytanie nr 42 - Który instrument marketingu mix zastosował właściciel restauracji "Zamkowa" organizując załodze s...
  • Pytanie nr 43 - Pracownik, który oczkuje ziemniaki w przygotowalni, jako środek ochrony indywidualnej powinien st...
  • Pytanie nr 44 - W zakładzie gastronomicznym, w którym zauważono odchody gryzoni, należy natychmiast przeprowadzić...
  • Pytanie nr 45 - Wybijanie jaj bezpośrednio do ciasta może być źródłem zanieczyszczenia mechanicznego cząstkami sk...
  • Pytanie nr 46 - Zgodnie z wymaganiami HACCP w strefie produkcji brudnej zakładu gastronomicznego wykonuje się
  • Pytanie nr 47 - Pracownik ekspedycji, który skaleczył się w palec i nie przerwał czynności wydawania potraw, stwa...
  • Pytanie nr 48 - Które działanie w technologii "cook-chill" ("gotuj-schłódź") nie zapewni dobrej jakości sporządza...
  • Pytanie nr 49 - Organizując stanowisko pracy z komputerem należy zachować odległość oczu pracownika od ekranu mon...
  • Pytanie nr 50 - Pomoc pracownikowi, który uległ zatruciu tlenkiem węgla, w pierwszej kolejności polega na

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ