LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT1 - CZERWIEC 2020

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Które pieczywo nie może być wykorzystane do spożycia?
  • Pytanie nr 2 - Sporządzone kotlety mielone, które nie zostały skierowane do bieżącego spożycia, przygotowując do...
  • Pytanie nr 3 - Którą obróbkę termiczną należy zastosować do sporządzania pulpetów mięsnych?
  • Pytanie nr 4 - Do sporządzenia steków z rostbefu należy zastosować mięso
  • Pytanie nr 5 - Jaja są głównym składnikiem
  • Pytanie nr 6 - Sprzęt przedstawiony na rysunku ma zastosowanie do parzenia
  • Pytanie nr 7 - Które urządzenie nie może być wykorzystane do pieczenia ciasta?
  • Pytanie nr 8 - Przeprowadzając obróbkę wstępną marchwi podczas sporządzania surówki, należy wykonać kolejno czyn...
  • Pytanie nr 9 - Warzywa korzeniowe w tradycyjnej sałatce jarzynowej należy pokroić w
  • Pytanie nr 10 - Który element nie jest częścią składową receptury gastronomicznej?
  • Pytanie nr 11 - Zupą niezagęszczaną jest
  • Pytanie nr 12 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli, wskaż numer próbki świeżego masła śmietankowego.
  • Pytanie nr 13 - Barwa młodego wina czerwonego charakteryzuje się odcieniem
  • Pytanie nr 14 - Świeże ostrygi należy podać na półmisku
  • Pytanie nr 15 - Kelner serwując pieczonego pstrąga z dodatkami z półmiska na talerz gościa, rybę powinien ułożyć...
  • Pytanie nr 16 - Do porcjowania mięsa gotowanego należy użyć deski koloru
  • Pytanie nr 17 - Krytycznym Punktem Kontroli (CCP) podczas transportu zakąsek zimnych w usłudze cateringowej jest
  • Pytanie nr 18 - Jaki system obsługi zastosowano w restauracji hotelowej, jeśli kelnerzy przyjmują zamówienia na d...
  • Pytanie nr 19 - Która umiejętność nie ma wpływu na wizerunek zawodowy kelnera?
  • Pytanie nr 20 - Gość na obiad zamówił danie główne z surówką, wino wytrawne i wodę. Kelner obsługując gościa powi...
  • Pytanie nr 21 - Kelner, podając potrawy i napoje na przyjęciu rodzinnym, powinien gości obsłużyć w następującej k...
  • Pytanie nr 22 - Którą czynność kelner powinien wykonać podchodząc z prawej strony gościa?
  • Pytanie nr 23 - Które pytanie skierowane do gości przez kelnera przyjmującego zamówienie jest właściwe?
  • Pytanie nr 24 - Miseczkę z wodą do opłukania opuszków palców kelner powinien podać gościowi do konsumpcji
  • Pytanie nr 25 - Informacją nieobowiązkową w karcie win jest
  • Pytanie nr 26 - Zestaw których dodatków powinien zaproponować kelner, jeżeli gość zamówił pieczone roladki drobio...
  • Pytanie nr 27 - Do kaczki konfitowanej, kelner powinien zaproponować wino
  • Pytanie nr 28 - Określ brakującą w przedstawionym schemacie czynność, którą kelner wykona za pomocą przenośnego t...
  • Pytanie nr 29 - Sztućców serwisowych kelner nie powinien zastosować podając dania serwisem
  • Pytanie nr 30 - Przedstawioną na rysunku zastawę szklaną kelner użyje do podania
  • Pytanie nr 31 - Do nakrycia stołu długości 120 cm i szerokości 90 cm, kelner powinien przygotować obrus o wymiara...
  • Pytanie nr 32 - Na rysunku przedstawiono kieliszek do podania
  • Pytanie nr 33 - Do kolacji zaplanowano napoje: Campari orange na aperitif, dwa rodzaje wina czerwonego i wodę. Ke...
  • Pytanie nr 34 - Podczas serwisu angielskiego czynnością niewskazaną jest
  • Pytanie nr 35 - Za nieprawidłowe podanie konsumentowi dania głównego na zimnym talerzu odpowiada
  • Pytanie nr 36 - Przy podaniu naleśników flambirowanych, wskazane jest zastosowanie przez kelnera serwisu
  • Pytanie nr 37 - W jakiej odległości od krawędzi stołu należy ułożyć talerze i sztućce, nakrywając stół na bankiet...
  • Pytanie nr 38 - Która czynność nie należy do obowiązków kelnera podczas obsługi gości siedzących przy stole podcz...
  • Pytanie nr 39 - Kelner obsługując gościa w pokoju hotelowym wykorzysta
  • Pytanie nr 40 - Obowiązkiem kelnerów po zakończonym przyjęciu okolicznościowym jest

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ