LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT1 - CZERWIEC 2020
- Pytanie nr 1 - Które pieczywo nie może być wykorzystane do spożycia?
- Pytanie nr 2 - Sporządzone kotlety mielone, które nie zostały skierowane do bieżącego spożycia, przygotowując do...
- Pytanie nr 3 - Którą obróbkę termiczną należy zastosować do sporządzania pulpetów mięsnych?
- Pytanie nr 4 - Do sporządzenia steków z rostbefu należy zastosować mięso
- Pytanie nr 5 - Jaja są głównym składnikiem
- Pytanie nr 6 - Sprzęt przedstawiony na rysunku ma zastosowanie do parzenia
- Pytanie nr 7 - Które urządzenie nie może być wykorzystane do pieczenia ciasta?
- Pytanie nr 8 - Przeprowadzając obróbkę wstępną marchwi podczas sporządzania surówki, należy wykonać kolejno czyn...
- Pytanie nr 9 - Warzywa korzeniowe w tradycyjnej sałatce jarzynowej należy pokroić w
- Pytanie nr 10 - Który element nie jest częścią składową receptury gastronomicznej?
- Pytanie nr 11 - Zupą niezagęszczaną jest
- Pytanie nr 12 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli, wskaż numer próbki świeżego masła śmietankowego.
- Pytanie nr 13 - Barwa młodego wina czerwonego charakteryzuje się odcieniem
- Pytanie nr 14 - Świeże ostrygi należy podać na półmisku
- Pytanie nr 15 - Kelner serwując pieczonego pstrąga z dodatkami z półmiska na talerz gościa, rybę powinien ułożyć...
- Pytanie nr 16 - Do porcjowania mięsa gotowanego należy użyć deski koloru
- Pytanie nr 17 - Krytycznym Punktem Kontroli (CCP) podczas transportu zakąsek zimnych w usłudze cateringowej jest
- Pytanie nr 18 - Jaki system obsługi zastosowano w restauracji hotelowej, jeśli kelnerzy przyjmują zamówienia na d...
- Pytanie nr 19 - Która umiejętność nie ma wpływu na wizerunek zawodowy kelnera?
- Pytanie nr 20 - Gość na obiad zamówił danie główne z surówką, wino wytrawne i wodę. Kelner obsługując gościa powi...
- Pytanie nr 21 - Kelner, podając potrawy i napoje na przyjęciu rodzinnym, powinien gości obsłużyć w następującej k...
- Pytanie nr 22 - Którą czynność kelner powinien wykonać podchodząc z prawej strony gościa?
- Pytanie nr 23 - Które pytanie skierowane do gości przez kelnera przyjmującego zamówienie jest właściwe?
- Pytanie nr 24 - Miseczkę z wodą do opłukania opuszków palców kelner powinien podać gościowi do konsumpcji
- Pytanie nr 25 - Informacją nieobowiązkową w karcie win jest
- Pytanie nr 26 - Zestaw których dodatków powinien zaproponować kelner, jeżeli gość zamówił pieczone roladki drobio...
- Pytanie nr 27 - Do kaczki konfitowanej, kelner powinien zaproponować wino
- Pytanie nr 28 - Określ brakującą w przedstawionym schemacie czynność, którą kelner wykona za pomocą przenośnego t...
- Pytanie nr 29 - Sztućców serwisowych kelner nie powinien zastosować podając dania serwisem
- Pytanie nr 30 - Przedstawioną na rysunku zastawę szklaną kelner użyje do podania
- Pytanie nr 31 - Do nakrycia stołu długości 120 cm i szerokości 90 cm, kelner powinien przygotować obrus o wymiara...
- Pytanie nr 32 - Na rysunku przedstawiono kieliszek do podania
- Pytanie nr 33 - Do kolacji zaplanowano napoje: Campari orange na aperitif, dwa rodzaje wina czerwonego i wodę. Ke...
- Pytanie nr 34 - Podczas serwisu angielskiego czynnością niewskazaną jest
- Pytanie nr 35 - Za nieprawidłowe podanie konsumentowi dania głównego na zimnym talerzu odpowiada
- Pytanie nr 36 - Przy podaniu naleśników flambirowanych, wskazane jest zastosowanie przez kelnera serwisu
- Pytanie nr 37 - W jakiej odległości od krawędzi stołu należy ułożyć talerze i sztućce, nakrywając stół na bankiet...
- Pytanie nr 38 - Która czynność nie należy do obowiązków kelnera podczas obsługi gości siedzących przy stole podcz...
- Pytanie nr 39 - Kelner obsługując gościa w pokoju hotelowym wykorzysta
- Pytanie nr 40 - Obowiązkiem kelnerów po zakończonym przyjęciu okolicznościowym jest