LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA SPC2 - CZERWIEC 2015
- Pytanie nr 1 - Surowcami pochodzenia roślinnego są:
- Pytanie nr 2 - Maliny i agrest należą do grupy owoców
- Pytanie nr 3 - Zamieszczony opis dotyczy
- Pytanie nr 4 - Kody od E100 do E199, według międzynarodowego systemu klasyfikacji substancji dodatkowych do żywn...
- Pytanie nr 5 - Odcień kremowy posiada mąka
- Pytanie nr 6 - Podczas oceny organoleptycznej mleka surowego sprawdza się między innymi
- Pytanie nr 7 - W celu usunięcia skórki z pomidorów stosuje się
- Pytanie nr 8 - Wodę stosowaną do produkcji wódek czystych oraz soków owocowych z koncentratów należy dodatkowo p...
- Pytanie nr 9 - Do rozdzielania materiału stałego na frakcje wielkościowe stosuje się
- Pytanie nr 10 - Głównym elementem wialni zbożowej jest
- Pytanie nr 11 - Skórowaczka bębnowa to urządzenie, które wykorzystywane jest do zdejmowania skór
- Pytanie nr 12 - Na rysunku przedstawiono
- Pytanie nr 13 - Do czyszczenia warzyw stosuje się
- Pytanie nr 14 - Zgodnie z procedurami systemu HACCP, podczas gotowania kremu cukierniczego, należy systematycznie...
- Pytanie nr 15 - Metodą na żurku produkuje się ciasto
- Pytanie nr 16 - Zamrażaniu fluidyzacyjnemu poddaje się
- Pytanie nr 17 - 10-krotne zwiększenie objętości ziarna otrzymuje się w procesie
- Pytanie nr 18 - Etap w procesie produkcji czekolady, polegający na intensywnym i długotrwałym mieszaniu (zwykle o...
- Pytanie nr 19 - Do smażenia produktów w temperaturze 180°C wykorzystuje się
- Pytanie nr 20 - Zamrażanie owiewowe tuszek drobiowych odbywa się w temperaturze
- Pytanie nr 21 - Na podstawie tabeli określ, ile kilogramów masła należy zużyć, aby wyprodukować 10 kg kremu russe...
- Pytanie nr 22 - Ze 100 kg buraków cukrowych uzyskuje się krajankę zajmującą powierzchnię ok. 1000 cm2. Oblicz ile...
- Pytanie nr 23 - Reguła techniczna zawierająca zasady przebiegu procesu produkcyjnego lub cechy i właściwości suro...
- Pytanie nr 24 - W celu utrzymania stałej wydajności prasy filtracyjnej należy
- Pytanie nr 25 - Brakująca operacja w produkcji lodów jadalnych, przedstawiona na schemacie znakiem "x", to
- Pytanie nr 26 - Podczas formowania kęsów ciasta na chleb podłużny należy przeprowadzić kolejno:
- Pytanie nr 27 - W produkcji potokowej (ciągłej) wykorzystuje się piec
- Pytanie nr 28 - Aby obsługiwanie krajalnicy tarczowej do warzyw przebiegało bezpiecznie, należy
- Pytanie nr 29 - Urządzenie przedstawione na rysunku stosuje się do
- Pytanie nr 30 - W kutrze
- Pytanie nr 31 - W bioreaktorze przeprowadza się
- Pytanie nr 32 - Zjawisko płynięcia żywności zachodzi w suszarkach
- Pytanie nr 33 - Osoby pracujące przy produkcji żywności zobowiązane są do
- Pytanie nr 34 - Mleko spożywcze pasteryzowane powinno być magazynowane w temperaturze, która nie przekracza
- Pytanie nr 35 - Pieczywo po wyjęciu z pieca jest bezpośrednio
- Pytanie nr 36 - W przypadku produktów płynnych butelka typu PET o pojemności 1,5 l pełni rolę opakowania
- Pytanie nr 37 - Kegi to opakowania, w które nalewa się
- Pytanie nr 38 - Do przemieszczania surowców sypkich bez opakowania w kierunku poziomym stosuje się
- Pytanie nr 39 - Przedmioty przewożone na wózkach
- Pytanie nr 40 - Etap magazynowania w produkcji jogurtów jest krytycznym punktem kontroli, dla którego parametrem ...