LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT2 - CZERWIEC 2011

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Zakąską z surowego mięsa jest
  • Pytanie nr 2 - Tartinka to
  • Pytanie nr 3 - Ocena organoleptyczna dotyczy
  • Pytanie nr 4 - Na podstawie danych przedstawionych na diagramie określ, które z wymienionych warzyw kapustnych j...
  • Pytanie nr 5 - Produkty będące źródłem NNKT to:
  • Pytanie nr 6 - Do kasz gruboziarnistych zalicza się
  • Pytanie nr 7 - Filetowanie ryb ma na celu
  • Pytanie nr 8 - Kucharz smażył polędwicę wołową po 3 minuty z każdej strony. Potrawa jest mocno różowa, wydziela ...
  • Pytanie nr 9 - Przygotowując potrawę "jaja po wiedeńsku", jaja należy
  • Pytanie nr 10 - Otwarte mleko UHT przechowuje się w lodówce w temperaturze
  • Pytanie nr 11 - Krótkotrwałe przechowywanie mięsa powinno odbywać się w następujących warunkach:
  • Pytanie nr 12 - Potrawy poddane obróbce cieplnej, które nie będą spożywane w danym dniu, powinny być natychmiast ...
  • Pytanie nr 13 - W czasie wyrabiania ciasta z mąki pszennej
  • Pytanie nr 14 - Jeśli podczas smażenia potrawy, nad patelnią zaczyna unosić się dym, drażniący błony śluzowe nosa...
  • Pytanie nr 15 - W jajku gotowanym na półtwardo (mollet)
  • Pytanie nr 16 - Jasny chleb żytni, masło, przyprawy, woda i piwo są podstawowymi składnikami postnej zupy. Ta sta...
  • Pytanie nr 17 - Zupą włoską jest
  • Pytanie nr 18 - Potrawa kuchni włoskiej, sporządzona z dużych płatków makaronu przekładanego farszem i zapiekana ...
  • Pytanie nr 19 - "Mąkę przesiać na stolnicę, oddzielić niewielką ilość na posypanie, dodać przesiany cukier puder ...
  • Pytanie nr 20 - Na opakowaniu serka śmietankowego widnieje napis "Najlepiej spożyć przed końcem 31 lipca 2011 r."...
  • Pytanie nr 21 - Na postawie sposobu wykonania określ sposób zagęszczania potrawy. Sposób wykonania: Przeprowadzić...
  • Pytanie nr 22 - Jaką potrawę można przygotować wykorzystując wszystkie podane surowce?
  • Pytanie nr 23 - Które z poniższych narzędzi są stosowane podczas obróbki wstępnej brudnej mięsa?
  • Pytanie nr 24 - Zdjęcia przedstawiają naczynia stołowe i kuchenne. Do obsługi gości nie zostaną użyte naczynia oz...
  • Pytanie nr 25 - Rysunek przedstawia
  • Pytanie nr 26 - Wykorzystując dane z tabeli oblicz kaloryczność 1 porcji pierogów leniwych.
  • Pytanie nr 27 - Na podstawie danych z tabeli oblicz zawartość tłuszczu w śniadaniu składającym się ze 100 g chleb...
  • Pytanie nr 28 - Jeśli 100 g mięsa zawiera 14 g białka i 7 g tłuszczu, to wartość energetyczna takiej porcji mięsa...
  • Pytanie nr 29 - Z 1 kg wołowiny, 80 g tłuszczu i soli wykonano 6 porcji pieczeni wołowej po angielsku. Z 6500 g w...
  • Pytanie nr 30 - Ile gramów mąki i cukru należy odważyć mając 500 g tłuszczu, jeśli najlepsze jakościowo ciasto kr...
  • Pytanie nr 31 - Z 1 kg schabu, 0,015 kg mąki i 0,05 kg tłuszczu przygotowano 5 porcji kotletów saute. Do przygoto...
  • Pytanie nr 32 - Aby zapobiec niekorzystnym zmianom podczas rozmrażania rybnych filetów w dużych blokach należy ro...
  • Pytanie nr 33 - Aby zapobiec niekorzystnym zmianom podczas przygotowywania surówki, warzywa należy
  • Pytanie nr 34 - Dodatek do zupy krem to
  • Pytanie nr 35 - Uzupełnienie wartości odżywczej dania zasadniczego, składającego się z pierogów z mięsem, w okres...
  • Pytanie nr 36 - Zakład gastronomiczny, który oferuje głównie smażone ryby, frytki, sałatki, surówki i napoje, to...
  • Pytanie nr 37 - Zakład gastronomiczny typu uzupełniającego, zajmujący się sprzedażą win, miodów pitnych, zakąsek,...
  • Pytanie nr 38 - W diecie łatwostrawnej z ograniczeniem błonnika podaje się:
  • Pytanie nr 39 - Przyprawami przeciwwskazanymi przy sporządzaniu potraw w diecie oszczędzającej z ograniczeniem su...
  • Pytanie nr 40 - Obróbka cieplna, stosowana w diecie ubogoenergetycznej, to
  • Pytanie nr 41 - Stosując dietę ubogoenergetyczną należy ograniczyć spożycie
  • Pytanie nr 42 - Określ cenę gastronomiczną netto 1 szklanki kompotu (200 ml), jeżeli do przygotowania 20 I kompot...
  • Pytanie nr 43 - Na podstawie normatywu surowcowego na 1 porcję i cen surowca, określ cenę gastronomiczną mleczka ...
  • Pytanie nr 44 - Do smażenia pączków oraz racuchów służy
  • Pytanie nr 45 - Zupy specjalne powinno się podawać
  • Pytanie nr 46 - Zniszczenie mikroorganizmów patogennych w czasie obróbki cieplnej uzyskuje się po osiągnięciu i u...
  • Pytanie nr 47 - Podczas pracy w zmywalni najlepszym obuwiem chroniącym przed chorobami nóg są
  • Pytanie nr 48 - Każdy pracownik mający kontakt z żywnością powinien posiadać wyniki badań na nosicielstwo, gwaran...
  • Pytanie nr 49 - Kucharz, który ma wykonać omlet naturalny, powinien zgromadzić na stanowisku miskę, patelnię oraz...
  • Pytanie nr 50 - Podczas krojenia warzyw nożem kucharz skaleczył palec. Rana jest głęboka i rozległa. W tym przypa...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ