LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT2 - STYCZEŃ 2012

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Aminokwasy wchodzą w skład
  • Pytanie nr 2 - Ciasto sporządzane z mąki, wody lub mleka, z niewielkim dodatkiem jaj, charakteryzujące się najwi...
  • Pytanie nr 3 - Wieloporcjowa potrawa pieczona, sporządzona z mięsa mielonego, to
  • Pytanie nr 4 - Solankę peklującą stosuje się między innymi do
  • Pytanie nr 5 - Do produktów będących dobrym źródłem witaminy A należą:
  • Pytanie nr 6 - Do warzyw owocowych zalicza się:
  • Pytanie nr 7 - W składzie chemicznym 100 g mleka jest
  • Pytanie nr 8 - Ze względu na sposób konsumpcji wina dzieli się na:
  • Pytanie nr 9 - Lepsze związanie składników drobiowej masy mielonej można otrzymać poprzez
  • Pytanie nr 10 - W celu polepszenia walorów smakowych filetów rybnych, pod koniec smażenia, należy położyć na każd...
  • Pytanie nr 11 - Spośród podanych wskaż zapis ilustrujący przemianę składnika pokarmowego zachodzącą podczas jego ...
  • Pytanie nr 12 - Takie etapy produkcji jak: przesianie mąki -> zarabianie ciasta -> wyrabianie -> formowanie -> ob...
  • Pytanie nr 13 - Barszcz z uszkami podaje się
  • Pytanie nr 14 - Wskaż produkt, któremu przypisano optymalne warunki i czas przechowywania.
  • Pytanie nr 15 - Pomieszczenie magazynu produktów suchych powinno spełniać następujące parametry:
  • Pytanie nr 16 - Zjawisko osmozy zachodzi podczas
  • Pytanie nr 17 - Składniki ziemniaków w trakcie dłuższego przechowywania mogą ulec
  • Pytanie nr 18 - W kuchni staropolskiej cenione były potrawy sporządzane
  • Pytanie nr 19 - Kawior podaje się jako
  • Pytanie nr 20 - Gzik jest charakterystyczną potrawą kuchni wielkopolskiej, podawaną z ziemniakami i sporządzaną
  • Pytanie nr 21 - Jaką potrawę można przygotować, wykorzystując wszystkie składniki zamieszczone w ramce?
  • Pytanie nr 22 - Na podstawie zamieszczonego fragmentu instrukcji obsługi urządzenia wykorzystywanego w gastronomi...
  • Pytanie nr 23 - Na podstawie zamieszczonej etykiety określającej zawartość substancji dodatkowych, wskaż nazwę pr...
  • Pytanie nr 24 - Umieszczony na opakowaniu znak manipulacyjny oznacza
  • Pytanie nr 25 - Pokazany na rysunku sprzęt to
  • Pytanie nr 26 - Kawę po turecku sporządza się i podaje
  • Pytanie nr 27 - Ile kcal dostarczy ser topiony?
  • Pytanie nr 28 - Ile jest białka pochodzenia zwierzęcego w posiłku?
  • Pytanie nr 29 - Ile węglowodanów dostarczy drugie śniadanie?
  • Pytanie nr 30 - Do wykonania 5 porcji kotletów panierowanych potrzeba: 800 g filetów drobiowych, 2 jaja (100 g), ...
  • Pytanie nr 31 - Do produkcji 5 porcji klopsików wieprzowych zużyto łącznie 1050 g produktów. Straty masy podczas ...
  • Pytanie nr 32 - Czym powleka się tatar z łososia, aby zapobiec jego wysychaniu?
  • Pytanie nr 33 - Aby zachować naturalną barwę kapusty czerwonej należy pod koniec gotowania dodać
  • Pytanie nr 34 - W celu uzyskania odpowiednich walorów organoleptycznych potrawy należy
  • Pytanie nr 35 - Smalec należy przechowywać w temperaturze od 0 °C do 4 °C, aby zapobiec jego
  • Pytanie nr 36 - Jako dodatek skrobiowy do jaj poszetowych stosuje się
  • Pytanie nr 37 - Restauracja koszerna oferuje potrawy kuchni
  • Pytanie nr 38 - Zakład gastronomiczny obejmujący produkcję posiłków abonamentowych, regeneracyjnych i dietetyczny...
  • Pytanie nr 39 - Przeciętny udział energii z białek, tłuszczów i węglowodanów w prawidłowej diecie wynosi
  • Pytanie nr 40 - Jaka jest cena gastronomiczna 1 porcji pierogów z mięsem, jeżeli zużycie produktów na 1 porcję wy...
  • Pytanie nr 41 - Łyżka pokazana na rysunku ma zastosowanie do
  • Pytanie nr 42 - Kuter to maszyna, która służy do
  • Pytanie nr 43 - Deratyzację w zakładach gastronomicznych przeprowadza się w celu
  • Pytanie nr 44 - Wskaż, która zasada jest niezgodna z przepisami bhp obowiązującymi w zakładzie gastronomicznym.
  • Pytanie nr 45 - Jaką odzież ochronną powinny stosować osoby pracujące bezpośrednio przy produkcji posiłków?
  • Pytanie nr 46 - Zatrucie salmonellą, w wyniku niewłaściwej obróbki wstępnej, może nastąpić po spożyciu
  • Pytanie nr 47 - Kucharz, który ma skaleczony palec ze zmianami ropnymi i pracuje przy produkcji surówek, może być...
  • Pytanie nr 48 - Serwowanie potraw w zakładzie gastronomicznym, bez względu na rodzaj i kategorię, powinno odbywać...
  • Pytanie nr 49 - W razie krwawienia z nosa należy
  • Pytanie nr 50 - Ranny, którego rany są zanieczyszczone ziemią lub kurzem, powinien obowiązkowo

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ