LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT2 - STYCZEŃ 2021
- Pytanie nr 1 - Na podstawie przedstawionego w tabeli składu chemicznego mąki pszennej wskaż jej typ.
- Pytanie nr 2 - Które warzywo przedstawiono na ilustracji?
- Pytanie nr 3 - Który zestaw cech jest charakterystyczny dla śmietanki?
- Pytanie nr 4 - Dodanie której przyprawy do ryżu powoduje jego pomarańczowe zabarwienie?
- Pytanie nr 5 - Które warzywo spośród podanych jest bogatym źródłem karotenu?
- Pytanie nr 6 - Które warzywa należy zaliczyć do owocowych?
- Pytanie nr 7 - Do owoców trwałych należy zaliczyć
- Pytanie nr 8 - Który element rozbioru tuszy wołowej przedstawiono ma ilustracji?
- Pytanie nr 9 - Optymalna temperatura przechowywania ryb świeżych do 2 dni w lodówce powinna wynosić
- Pytanie nr 10 - Wskaż optymalne warunki przechowywania mąki.
- Pytanie nr 11 - Która zmiana zachodzi w jajach w trakcie ich przechowywania?
- Pytanie nr 12 - Który sposób utrwalania mięsa przedstawiono w opisie?"Wodę zagotować z pokrojoną w krążki cebulą,...
- Pytanie nr 13 - Który magazyn należy wyposażyć w urządzenie przedstawione na ilustracji?
- Pytanie nr 14 - W przygotowalni brudnej należy
- Pytanie nr 15 - Potrawę wyprodukowaną w systemie cook-chill po podgrzaniu do temperatury minimum 70°C należy wyda...
- Pytanie nr 16 - Na podstawie zamieszczonego sposobu wykonania należy sporządzić
- Pytanie nr 17 - Korzystając z zamieszczonego normatywu surowcowego wskaż, ile wina białego wytrawnego i jaj należ...
- Pytanie nr 18 - Który rodzaj ciasta przygotowuje się poprzez ubijanie jaj z cukrem, ucieranie tłuszczu na puszyst...
- Pytanie nr 19 - Jaką czynność kucharską przedstawia ilustracja, na której widoczny jest nóż, cały melon oraz plas...
- Pytanie nr 20 - Która technika obróbki cieplnej została oznaczona znakiem zapytania w przedstawionym schemacie sp...
- Pytanie nr 21 - Posypanie powierzchni ugotowanej marchwi mąką pszenną z dodatkiem cukru i jej ponowne zagotowanie...
- Pytanie nr 22 - Techniką obróbki wstępnej czystej jest
- Pytanie nr 23 - Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować, przygotowując "Wołową sztukę mięsa"?
- Pytanie nr 24 - Do sporządzenia rolmopsów należy wykorzystać
- Pytanie nr 25 - Środkiem spożywczym spulchniającym suflet jest
- Pytanie nr 26 - Zamieszczony wykaz surowców do sporządzenia kisielu truskawkowego należy w miejscu znaku zapytani...
- Pytanie nr 27 - Do przygotowania galarety z mięsa zwierząt rzeźnych należy użyć
- Pytanie nr 28 - Który surowiec występuje w miejscu znaku zapytania w zamieszczonym wykazie surowców niezbędnych d...
- Pytanie nr 29 - Która czynność występuje w miejscu znaku zapytania w przedstawionym schemacie produkcji ciasta kr...
- Pytanie nr 30 - Który proces zachodzi podczas ogrzewania cukru na suchej patelni?
- Pytanie nr 31 - W której potrawie dodatek soku z cytryny spowoduje utrwalenie barwy użytego surowca?
- Pytanie nr 32 - Pojemniki ze stali nierdzewnej przedstawione na ilustracji należy stosować podczas obróbki ciepln...
- Pytanie nr 33 - Na ilustracji przedstawiono schemat działania
- Pytanie nr 34 - Które urządzenie należy stosować do sporządzania zup kremów?
- Pytanie nr 35 - Którym z noży przedstawionych na ilustracji należy siekać zioła?
- Pytanie nr 36 - Które z poniższych urządzeń kuchennych jest przeznaczone do gotowania dużych ilości potraw?
- Pytanie nr 37 - Którą tarczę krajalnicy należy użyć do szatkowania kapusty?
- Pytanie nr 38 - Które urządzenie należy stosować do schłodzenia ciepłej galaretki owocowej?
- Pytanie nr 39 - Które naczynie należy stosować do tradycyjnego podania deseru panna cotta?
- Pytanie nr 40 - Którego naczynia nie należy używać do serwowania lodów?