LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT2 - STYCZEŃ 2021

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Na podstawie przedstawionego w tabeli składu chemicznego mąki pszennej wskaż jej typ.
  • Pytanie nr 2 - Które warzywo przedstawiono na ilustracji?
  • Pytanie nr 3 - Który zestaw cech jest charakterystyczny dla śmietanki?
  • Pytanie nr 4 - Dodanie której przyprawy do ryżu powoduje jego pomarańczowe zabarwienie?
  • Pytanie nr 5 - Które warzywo spośród podanych jest bogatym źródłem karotenu?
  • Pytanie nr 6 - Które warzywa należy zaliczyć do owocowych?
  • Pytanie nr 7 - Do owoców trwałych należy zaliczyć
  • Pytanie nr 8 - Który element rozbioru tuszy wołowej przedstawiono ma ilustracji?
  • Pytanie nr 9 - Optymalna temperatura przechowywania ryb świeżych do 2 dni w lodówce powinna wynosić
  • Pytanie nr 10 - Wskaż optymalne warunki przechowywania mąki.
  • Pytanie nr 11 - Która zmiana zachodzi w jajach w trakcie ich przechowywania?
  • Pytanie nr 12 - Który sposób utrwalania mięsa przedstawiono w opisie?"Wodę zagotować z pokrojoną w krążki cebulą,...
  • Pytanie nr 13 - Który magazyn należy wyposażyć w urządzenie przedstawione na ilustracji?
  • Pytanie nr 14 - W przygotowalni brudnej należy
  • Pytanie nr 15 - Potrawę wyprodukowaną w systemie cook-chill po podgrzaniu do temperatury minimum 70°C należy wyda...
  • Pytanie nr 16 - Na podstawie zamieszczonego sposobu wykonania należy sporządzić
  • Pytanie nr 17 - Korzystając z zamieszczonego normatywu surowcowego wskaż, ile wina białego wytrawnego i jaj należ...
  • Pytanie nr 18 - Który rodzaj ciasta przygotowuje się poprzez ubijanie jaj z cukrem, ucieranie tłuszczu na puszyst...
  • Pytanie nr 19 - Jaką czynność kucharską przedstawia ilustracja, na której widoczny jest nóż, cały melon oraz plas...
  • Pytanie nr 20 - Która technika obróbki cieplnej została oznaczona znakiem zapytania w przedstawionym schemacie sp...
  • Pytanie nr 21 - Posypanie powierzchni ugotowanej marchwi mąką pszenną z dodatkiem cukru i jej ponowne zagotowanie...
  • Pytanie nr 22 - Techniką obróbki wstępnej czystej jest
  • Pytanie nr 23 - Którą technikę obróbki cieplnej należy stosować, przygotowując "Wołową sztukę mięsa"?
  • Pytanie nr 24 - Do sporządzenia rolmopsów należy wykorzystać
  • Pytanie nr 25 - Środkiem spożywczym spulchniającym suflet jest
  • Pytanie nr 26 - Zamieszczony wykaz surowców do sporządzenia kisielu truskawkowego należy w miejscu znaku zapytani...
  • Pytanie nr 27 - Do przygotowania galarety z mięsa zwierząt rzeźnych należy użyć
  • Pytanie nr 28 - Który surowiec występuje w miejscu znaku zapytania w zamieszczonym wykazie surowców niezbędnych d...
  • Pytanie nr 29 - Która czynność występuje w miejscu znaku zapytania w przedstawionym schemacie produkcji ciasta kr...
  • Pytanie nr 30 - Który proces zachodzi podczas ogrzewania cukru na suchej patelni?
  • Pytanie nr 31 - W której potrawie dodatek soku z cytryny spowoduje utrwalenie barwy użytego surowca?
  • Pytanie nr 32 - Pojemniki ze stali nierdzewnej przedstawione na ilustracji należy stosować podczas obróbki ciepln...
  • Pytanie nr 33 - Na ilustracji przedstawiono schemat działania
  • Pytanie nr 34 - Które urządzenie należy stosować do sporządzania zup kremów?
  • Pytanie nr 35 - Którym z noży przedstawionych na ilustracji należy siekać zioła?
  • Pytanie nr 36 - Które z poniższych urządzeń kuchennych jest przeznaczone do gotowania dużych ilości potraw?
  • Pytanie nr 37 - Którą tarczę krajalnicy należy użyć do szatkowania kapusty?
  • Pytanie nr 38 - Które urządzenie należy stosować do schłodzenia ciepłej galaretki owocowej?
  • Pytanie nr 39 - Które naczynie należy stosować do tradycyjnego podania deseru panna cotta?
  • Pytanie nr 40 - Którego naczynia nie należy używać do serwowania lodów?

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ