LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT1 - CZERWIEC 2021
- Pytanie nr 1 - Na której ilustracji przedstawiono owoc papai?
- Pytanie nr 2 - Który produkt spożywczy należy przechowywać w warunkach chłodniczych przed otwarciem opakowania?...
- Pytanie nr 3 - Na ilustracjach przedstawiono kolejno technikę wykonania jaja
- Pytanie nr 4 - Którą metodę obróbki cieplnej należy zastosować, sporządzając klopsiki cielęce?
- Pytanie nr 5 - Które warzywo rozdrabnia się w piórka?
- Pytanie nr 6 - Na rysunku przedstawiono składniki kawy
- Pytanie nr 7 - Który sos można sporządzić, wykorzystując wszystkie zamieszczone w tabeli składniki?
- Pytanie nr 8 - Którego surowca brakuje w przedstawionym normatywie surowcowym do sporządzenia klusek śląskich ze...
- Pytanie nr 9 - Który ser z przedstawionych na ilustracji należy wykorzystać do sporządzenia sałatki caprese?
- Pytanie nr 10 - Przedstawiony na ilustracji wyrób cukierniczy został sporządzony z ciasta
- Pytanie nr 11 - Przedstawiony na ilustracji sprzęt barmański służy do
- Pytanie nr 12 - Do sporządzenia kawy americano kelner powinien wykorzystać
- Pytanie nr 13 - Urządzenie przedstawione na ilustracji należy zastosować do podgrzewania
- Pytanie nr 14 - Które urządzenie z przedstawionych na ilustracji służy do produkcji sorbetów?
- Pytanie nr 15 - Nóż przedstawiony na rysunku należy zastosować do krojenia
- Pytanie nr 16 - Ile kilogramów pieczarek należy przygotować do sporządzenia 22 porcji szaszłyków z pieczarek, jeż...
- Pytanie nr 17 - Którą potrawę należy podać na wygrzanym talerzu?
- Pytanie nr 18 - Wyparzanie zastawy stołowej ma na celu
- Pytanie nr 19 - Do rozdrabniania gotowanych jaj należy użyć deski koloru
- Pytanie nr 20 - W którym systemie samoobsługi, ekspedycja potraw i napojów odbywa się zgodnie z zamieszczonym sch...
- Pytanie nr 21 - Przedstawiony na rysunku element wyposażenia sali restauracyjnej służy do
- Pytanie nr 22 - Który chwyt sztućców serwisowych powinien zastosować kelner, serwując pieczoną tuszkę turbota z p...
- Pytanie nr 23 - Kelner powinien zebrać ze stołu menaż z przyprawami oraz koszyk z pieczywem przed podaniem
- Pytanie nr 24 - Opracowując kartę menu restauracji, potrawę Zabaione należy umieścić w dziale
- Pytanie nr 25 - Którą potrawę należy wpisać w kartę menu, jeżeli restauracja zaplanowała poszerzenie oferty o dan...
- Pytanie nr 26 - Który deser kelner powinien zaproponować gościowi z nietolerancją laktozy?
- Pytanie nr 27 - Który dodatek skrobiowy należy polecić gościowi, jeżeli jako danie główne zamówił on sznycla wied...
- Pytanie nr 28 - Gościom preferującym potrawy kuchni hiszpańskiej należy zaproponować
- Pytanie nr 29 - Przedstawione na ilustracji potrawy na talerzu należy podać gościom, którzy zamówili śniadanie
- Pytanie nr 30 - Który rodzaj bielizny stołowej kelner powinien użyć do dekoracji stołu, a jednocześnie ochrony ob...
- Pytanie nr 31 - Który napój sporządził kelner gościowi, jeżeli do jego podania przygotował przedstawiony na rysun...
- Pytanie nr 32 - Miseczkę z wodą do płukania palców kelner powinien podać gościom po konsumpcji
- Pytanie nr 33 - Którą potrawę należy podać na przedstawionym na ilustracji talerzu?
- Pytanie nr 34 - Przedstawione na rysunku nakrycie specjalne zostało przygotowane do konsumpcji
- Pytanie nr 35 - Które nakrycie powinien przygotować kelner, jeżeli gość zamówił spaghetti z grillowaną cukinią po...
- Pytanie nr 36 - Którą potrawę kelner może sporządzić przy stoliku gościa?
- Pytanie nr 37 - Którą metodę zastosował kelner, porcjując tort weselny przy wózku kelnerskim?
- Pytanie nr 38 - Napoje gazowane należy nalewać gościowi
- Pytanie nr 39 - Czerwone wino serwowane metodą francuską typu A do obiadu zasiadanego należy
- Pytanie nr 40 - Kelner, przyjmując zamówienie w usłudze room service, nie musi uzyskać od gościa hotelowego infor...