LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT2 + HGT12 - CZERWIEC 2011

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Serem miękkim dojrzewającym z porostem pleśniowym jest
  • Pytanie nr 2 - Odparowanie wywaru podczas sporządzania sosów do około 1/3 pierwotnej objętości to
  • Pytanie nr 3 - Posypywanie potraw mąką pszenną to
  • Pytanie nr 4 - Polędwica wołowa smażona naturalnie - saute to
  • Pytanie nr 5 - Posiłki podawane w niektórych restauracjach w formie bufetu w porze między śniadaniem, a obiadem ...
  • Pytanie nr 6 - Grupa produktów wyłącznie pochodzenia zwierzęcego to
  • Pytanie nr 7 - Mąka jest źródłem
  • Pytanie nr 8 - W którym zestawie wszystkie produkty zawierają błonnik pokarmowy?
  • Pytanie nr 9 - Wysokowartościowego białka i wapnia można dostarczyć organizmowi spożywając
  • Pytanie nr 10 - Kasze należy przechowywać w pomieszczeniach o temperaturze
  • Pytanie nr 11 - W ciemnych pomieszczeniach o temperaturze od 4°C do 10°C można przechowywać kilka tygodni
  • Pytanie nr 12 - Susze warzywne, przechowywane w opakowaniach uniemożliwiających dostęp powietrza i ich nawilżanie...
  • Pytanie nr 13 - Marchewka z groszkiem to potrawa
  • Pytanie nr 14 - Jaki sposób serwowania zupy przedstawia rysunek?
  • Pytanie nr 15 - Wskaż prawidłową technikę podawania kawy po turecku.
  • Pytanie nr 16 - Serwis a'la carte polega na wyborze potraw
  • Pytanie nr 17 - Zylc, prażnica, śledź pieczony i pierśniki są znane w kuchni
  • Pytanie nr 18 - Do potraw staropolskich należą
  • Pytanie nr 19 - Ciupka z grochem to potrawa kuchni wielkopolskiej, sporządzana
  • Pytanie nr 20 - Zupa żółwiowa, ogonowa, pudding i zapiekanka "pie" to charakterystyczne potrawy kuchni
  • Pytanie nr 21 - Przyprawa niewskazana w potrawach dla osób będących na diecie lekko strawnej to
  • Pytanie nr 22 - W diecie ubogo energetycznej nie powinno się spożywać potraw
  • Pytanie nr 23 - Potrawą, która nie jest zalecana dla osób będących na diecie lekko strawnej jest
  • Pytanie nr 24 - Kosze na śmieci powinny być opróżniane po napełnieniu do
  • Pytanie nr 25 - Metodą postępowania z odpadami komunalnymi polegającą na powtórnym ich wykorzystaniu jest
  • Pytanie nr 26 - 100 g mleka pełnego zawiera 118 mg Ca, 138 mg K i 44 mg Na. Ile wapnia zawiera szklanka mleka (25...
  • Pytanie nr 27 - Podczas przerwy uczeń spożył 150 g chipsów i wypił 200 ml coca-coli. Oblicz wartość energetyczną ...
  • Pytanie nr 28 - Korzystając z danych zamieszczonych w tabeli, określ wartość energetyczną 1 porcji kotleta z ziem...
  • Pytanie nr 29 - Obróbka wstępna grzybów świeżych polega na:
  • Pytanie nr 30 - Właściwa kolejność etapów procesu produkcyjnego kotletów w panierunku podwójnym to:
  • Pytanie nr 31 - Określ cenę gastronomiczną netto 1 porcji surówki, jeżeli koszt surowców wynosi 3,5 zł, a wysokoś...
  • Pytanie nr 32 - Ile kosztuje sprzedawany w barze sok pomarańczowy z marżą 150%, w szklance (200 ml) jeżeli 1 litr...
  • Pytanie nr 33 - Skalkuluj cenę kieliszka likieru kawowego o pojemności 50 ml. Butelka likieru 0,5 l w cenie zakup...
  • Pytanie nr 34 - Przedsiębiorstwo KOMP postanowiło zorganizować spotkanie opłatkowe dla swoich pracowników i zamów...
  • Pytanie nr 35 - Na koktajl - party podaje się
  • Pytanie nr 36 - Wskaż zestaw potraw odpowiednich na przyjęcie angielskie.
  • Pytanie nr 37 - Którą gorącą przekąskę należy zaproponować do podanego menu na przyjęcie zasiadane?(UWAGA: to pyt...
  • Pytanie nr 38 - Do rozdrabniania warzyw i owoców służą:
  • Pytanie nr 39 - Do karpia w szarym sosie należy podać sztućce
  • Pytanie nr 40 - Na przyjęciu angielskim dla 150 osób, na bufecie należy przygotować
  • Pytanie nr 41 - Organizator przyjęcia rodzinnego ma przygotować stół w stylu rustykalnym. Będzie to stół
  • Pytanie nr 42 - W celu wyciszenia, wyrównania i ochrony blatów stołów konsumenckich, na wyposażeniu obiektów zbio...
  • Pytanie nr 43 - Jaką strategię cenową powinien wykorzystać zakład gastronomiczny, który chce wprowadzić nowatorsk...
  • Pytanie nr 44 - Zakład gastronomiczny, w celu zwiększenia sprzedaży, wprowadził obniżki cen w weekendy oraz kupon...
  • Pytanie nr 45 - Kształtując cenę usługi żywieniowej metodą konkurencyjną należy
  • Pytanie nr 46 - Sprzątanie doraźne stanowisk pracy i pomieszczeń przeprowadza się
  • Pytanie nr 47 - Pracodawca jest zobowiązany dostarczyć pracownikowi środki ochrony indywidualnej, które uzyskały...
  • Pytanie nr 48 - Krytycznym punktem kontroli przy produkcji potraw poddanych obróbce cieplnej i podawanych na ciep...
  • Pytanie nr 49 - Tamowanie krwotoków i opatrywanie ran wykonuje się
  • Pytanie nr 50 - W przypadku rany z ciałem obcym, jakie powinno być pierwsze działanie?

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ