LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT12 - CZERWIEC 2018
- Pytanie nr 1 - Który produkt po spożyciu zestawu śniadaniowego dostarczy organizmowi człowieka najwięcej błonnik...
- Pytanie nr 2 - Potrawy mączne są głównie źródłem
- Pytanie nr 3 - Który z wymienionych produktów działa alkalizująco na odczyn płynów ustrojowych człowieka?
- Pytanie nr 4 - Przedstawione w tabeli zmiany w organizmie człowieka są objawami
- Pytanie nr 5 - Dodatni bilans energetyczny w organizmie człowieka utrzymujący się przez kilka miesięcy powoduje
- Pytanie nr 6 - W którym odcinku układu pokarmowego człowieka enzym pepsyna rozpoczyna trawienie białka?
- Pytanie nr 7 - Korzystając ze wzorów Schofielda, oblicz podstawową przemianę materii (PPM) dla chłopca w wieku 4...
- Pytanie nr 8 - Który zestaw obiadowy został opracowany zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dla dzieci w prz...
- Pytanie nr 9 - Zestaw kolacyjny złożony z parówek z wody, pieczywa razowego, masła i herbaty, zgodnie z zasadami...
- Pytanie nr 10 - Zgodnie z zasadami zamienności produktów spożywczych rybę można zastąpić
- Pytanie nr 11 - Ile kg koncentratu pomidorowego należy przygotować do zastąpienia 4 kg pomidorów, jeżeli 60 g kon...
- Pytanie nr 12 - Ile wyniesie wartość energetyczna 200 g jajecznicy z szynką, zawierającej w swoim składzie 12,0 g...
- Pytanie nr 13 - Jeżeli w 100 g zupy z zielonego groszku znajduje się 3,10 g błonnika, to 1 porcja tej potrawy o m...
- Pytanie nr 14 - Korzystając z danych zamieszczonych w tabeli, oblicz wartość energetyczną 1 porcji kaszy jaglanej...
- Pytanie nr 15 - Która dieta wegetariańska dopuszcza spożycie mleka i jego przetworów?
- Pytanie nr 16 - Kontrolowanie warunków higienicznych sporządzania posiłków w placówkach gastronomicznych jest zad...
- Pytanie nr 17 - Stanowisko do produkcji potraw w technologii sous-vide należy wyposażyć w
- Pytanie nr 18 - Temperatura flaków wołowych wydawanych do konsumpcji powinna wynosić co najmniej
- Pytanie nr 19 - Potrawy przygotowane w systemie cook-freeze magazynuje się maksymalnie przez
- Pytanie nr 20 - Korzystając z normatywu surowcowego, oblicz zapotrzebowanie na surowce do sporządzenia 50 porcji ...
- Pytanie nr 21 - Ile kilogramów karkówki należy zakupić do przygotowania 10 kg pieczeni, jeżeli straty masy podcza...
- Pytanie nr 22 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli oblicz cenę brutto jednego zestawu śniadaniowego.
- Pytanie nr 23 - Ile wyniesie cena gastronomiczna brutto 100 ml wina, jeżeli cena zakupu butelki wina o pojemności...
- Pytanie nr 24 - Ile % rabatu udziela jadłodajnia stałym klientom, sprzedając zestaw dnia w cenie 18,75 zł, jeżeli...
- Pytanie nr 25 - Do grupy usług uzupełniających świadczonych przez placówki gastronomiczne na rzecz gościa nie nal...
- Pytanie nr 26 - Bufety z napojami i słodyczami działające w kinach to placówki gastronomiczne zaliczane do
- Pytanie nr 27 - Do określenia mocnych i słabych stron zakładu gastronomicznego oraz szans i zagrożeń wynikających...
- Pytanie nr 28 - Które narzędzie promocji zastosowała restauracja wprowadzając obniżkę cen studniówek organizowany...
- Pytanie nr 29 - Korzystając z zamieszczonego cennika usług, oblicz, ile zapłaci zleceniodawca za wszystkie usługi...
- Pytanie nr 30 - Która forma płatności jest najrzadziej stosowana przy regulowaniu rachunku za usługę gastronomicz...
- Pytanie nr 31 - Organizacja obsługi przyjęcia bufetowego wymaga wyznaczenia kelnerów do
- Pytanie nr 32 - Z prawej strony gościa kelner powinien
- Pytanie nr 33 - Do obsługi przyjęcia rodzinnego serwisem rosyjskim należy wyznaczyć kelnerów do podawania gościom...
- Pytanie nr 34 - Miejsce dla gościa honorowego na zamieszczonym rysunku stołu zaznaczono numerem
- Pytanie nr 35 - Do dekoracji stołu na uroczystą kolację zastosowania nie mają
- Pytanie nr 36 - Sprzęt przedstawiony na rysunku to
- Pytanie nr 37 - Który rodzaj bielizny stołowej stosuje się do mocowania na bocznych powierzchniach stołów bankiet...
- Pytanie nr 38 - Tradycyjnym sposobem serwowania węgierskiej zupy gulaszowej jest podanie jej w
- Pytanie nr 39 - Na rysunku przedstawiono szczypce do serwowania
- Pytanie nr 40 - Sprzęt pomocniczy przedstawiony na rysunku ma zastosowanie do