LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT2 - CZERWIEC 2014

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Produkcja i dystrybucja potrawy w systemie cook-chill polega na obróbce termicznej oraz
  • Pytanie nr 2 - W których przetworach owoce są nasycone cukrem i zawieszone w syropie?
  • Pytanie nr 3 - Która technika polega na dzieleniu upieczonych tuszek drobiu?
  • Pytanie nr 4 - Ziemniaki sałatkowe po ugotowaniu charakteryzują się miąższem
  • Pytanie nr 5 - Do przypraw, które są kwiatami lub częściami kwiatów, należą
  • Pytanie nr 6 - Galaretę wieprzową należy sporządzać
  • Pytanie nr 7 - Składnikami ciasta biszkoptowego są jaja, mąka oraz
  • Pytanie nr 8 - Z ziarna prosa otrzymuje się kaszę
  • Pytanie nr 9 - Którą technikę obróbki cieplnej stosuje się do sporządzenia gniazdek poznańskich?
  • Pytanie nr 10 - Jaja poszetowe należy gotować w wodzie z dodatkiem
  • Pytanie nr 11 - Który sos należy podawać do drobiu pieczonego?
  • Pytanie nr 12 - Maksymalny czas przechowywania mąki pszennej w magazynie podręcznym kuchni powinien wynosić
  • Pytanie nr 13 - W mięsie zwierząt rzeźnych po upływie 48 godzin od uboju, w warunkach chłodniczych zachodzi
  • Pytanie nr 14 - Jajo nieświeże po wybiciu charakteryzuje się
  • Pytanie nr 15 - Który ser jest charakterystyczny dla kuchni włoskiej?
  • Pytanie nr 16 - Które wyroby cukiernicze są charakterystyczne dla kuchni Podlasia?
  • Pytanie nr 17 - Przedstawiony na rysunku znak, umieszczony na opakowaniu, pełni funkcję
  • Pytanie nr 18 - Do przygotowania ciasta kruchego dla 4 osób zużyto 0,3 kg mąki, 0,2 kg tłuszczu i 0,1 kg cukru. I...
  • Pytanie nr 19 - Salamandra jest urządzeniem, które należy stosować do
  • Pytanie nr 20 - Przedstawiony na zdjęciu nóż służy do
  • Pytanie nr 21 - Sprzęt przedstawiony na zdjęciu służy do
  • Pytanie nr 22 - W porcji 250 g naleśników z serem, masy serowej jest 100 g. Ile wynosi wartość energetyczna tej p...
  • Pytanie nr 23 - Zapotrzebowanie energetyczne organizmu mężczyzny wynosi 3200 kcal/dobę. Ile wynosi wartość energe...
  • Pytanie nr 24 - Na podstawie danych zawartych w tabeli oblicz, który zestaw produktów dostarczy konsumentowi 5,3 ...
  • Pytanie nr 25 - Do przygotowania 7 porcji polędwicy flambirowanej zużyto 350 ml koniaku. Ile koniaku należy użyć ...
  • Pytanie nr 26 - Porcja sztufady wołowej wynosi 0,1 kg. Ile należy przygotować mięsa do sporządzenia 60 porcji, je...
  • Pytanie nr 27 - Z 30 kg świeżych ogórków wyprodukowano 300 porcji mizerii po 0,06 kg. Ile wynosi ubytek produkcyj...
  • Pytanie nr 28 - Barwniki betalainowe zmieniają nieodwracalnie barwę na żółtobrązową podczas
  • Pytanie nr 29 - Warzywa zawierające karoten należy gotować w małej ilości wody z dodatkiem
  • Pytanie nr 30 - Który zestaw obiadowy jest zgodny z zasadami planowania jadłospisów?
  • Pytanie nr 31 - Wina czerwonego nie należy podawać do
  • Pytanie nr 32 - Które dodatki należy stosować do jaj po wiedeńsku?
  • Pytanie nr 33 - Która potrawa powinna wystąpić w ofercie punktu gastronomicznego?
  • Pytanie nr 34 - Popularne dania w formie samoobsługi serwują
  • Pytanie nr 35 - Które zakłady gastronomiczne oferują napoje alkoholowe?
  • Pytanie nr 36 - Którego produktu mlecznego nie należy stosować w diecie łatwo strawnej?
  • Pytanie nr 37 - W diecie niskoenergetycznej należy unikać spożywania
  • Pytanie nr 38 - Na podstawie danych zawartych w tabeli oblicz, ile wynosi koszt surowców deseru lodowego.
  • Pytanie nr 39 - Ile wynosi cena gastronomiczna brutto jednej porcji wina w ilości 100 ml, jeżeli cena zakupu bute...
  • Pytanie nr 40 - Zgodnie z zasadami HACCP do mięs gotowanych należy stosować deski o barwie
  • Pytanie nr 41 - Którego naczynia należy użyć do zapiekania sufletu?
  • Pytanie nr 42 - Przedstawiony na rysunku znak umieszczony na urządzeniu informuje
  • Pytanie nr 43 - Który ze sposobów zabezpieczenia nie jest środkiem ochronnym przed porażeniem prądem?
  • Pytanie nr 44 - Przy nagłym otwarciu kociołków warzelnych kucharz najbardziej narażony jest na
  • Pytanie nr 45 - Spożycie kremu russel może być przyczyną zatrucia
  • Pytanie nr 46 - Badanie mięsa metodą trichinoskopową przeprowadza się na obecność w mięsie larw
  • Pytanie nr 47 - Kucharz - mężczyzna, w ramach wykonywania pracy dorywczej, może podnosić i przenosić ładunki o ma...
  • Pytanie nr 48 - Podczas smażenia na patelni elektrycznej pracownik powinien posiadać
  • Pytanie nr 49 - W przypadku krwotoku miąższowego dłoni należy
  • Pytanie nr 50 - Pracownikowi, podczas smażenia w głębokim tłuszczu, zapaliła się odzież ochronna. Udzielając pier...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ