LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT2 - STYCZEŃ 2024

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 -
  • Pytanie nr 2 - Mąka pszenna dobrej jakości charakteryzuje się smakiem
  • Pytanie nr 3 - Na którym rysunku przedstawiono gicz cielęcą?
  • Pytanie nr 4 - Z danych zamieszczonych w tabeli wynika, że więcej witaminy C znajduje się
  • Pytanie nr 5 - Surowcami trwałymi są:
  • Pytanie nr 6 - Który element kulinarny należy do tuszy jagnięcej?
  • Pytanie nr 7 - Kalafior należy do grupy warzyw
  • Pytanie nr 8 - Którą potrawę mięsną należy podać udekorowaną masłem smakowym?
  • Pytanie nr 9 - W magazynie o wilgotności 56-60% z dopuszczalnym pośrednim dostępem światła naturalnego można prz...
  • Pytanie nr 10 - Które produkty należy przechowywać w chłodni?
  • Pytanie nr 11 - Podczas przechowywania jaj
  • Pytanie nr 12 - System HACCP polega na
  • Pytanie nr 13 - Która metoda utrwalania gwarantuje jedynie trzy dni przydatności mięsa do spożycia?
  • Pytanie nr 14 - Które urządzenie chłodnicze stanowi wyposażenie pomieszczeń magazynowych?
  • Pytanie nr 15 - Którą czynność obróbki wstępnej należy wykonywać w przygotowalni czystej zakładu gastronomicznego...
  • Pytanie nr 16 - Która procedura nie zapewnia bezpieczeństwa zdrowotnego sporządzanych w zakładzie gastronomicznym...
  • Pytanie nr 17 - Zgodnie z recepturą, z 0,6 kg buraków otrzymuje się 5 porcji sałatki. Ile porcji tej potrawy spor...
  • Pytanie nr 18 - Które ciasto wyrabiane w naczyniu należy sporządzić na podstawie zamieszczonego normatywu surowco...
  • Pytanie nr 19 - Ile mąki ziemniaczanej należy przygotować do sporządzenia klusek śląskich z 3 kg ugotowanych ziem...
  • Pytanie nr 20 - Którą potrawę z drobiu należy smażyć w głębokim tłuszczu?
  • Pytanie nr 21 - Technikę zaparzania mąki mieszaniną wody z tłuszczem stosuje się do sporządzania ciasta
  • Pytanie nr 22 - Którą technikę obróbki cieplnej stosuje się do sporządzania tradycyjnych pyz ziemniaczanych?
  • Pytanie nr 23 - Na rysunku przedstawiono efekt
  • Pytanie nr 24 - Sous vide to technika obróbki cieplnej stosowana do sporządzania potraw
  • Pytanie nr 25 - Składnikiem zagęszczającym mleczko waniliowe jest
  • Pytanie nr 26 - Który sos należy sporządzić na bazie emulsji żółtka i masła?
  • Pytanie nr 27 - Z przedstawionego na rysunku surowca należy sporządzić
  • Pytanie nr 28 - Który z przetworów należy zastosować do nadziewania tradycyjnych zrazów wołowych zawijanych?
  • Pytanie nr 29 - Ciasto na pierogi leniwe należy sporządzić z jaj, mąki pszennej oraz
  • Pytanie nr 30 - Bulion wołowy należy sporządzać
  • Pytanie nr 31 - Który deser należy sporządzać na podstawie zamieszczonego sposobu wykonania?
  • Pytanie nr 32 - Którą czynność obróbki wstępnej ryby należy wykonać przy sporządzaniu "ryby na niebiesko"?
  • Pytanie nr 33 - Rozbity płat mięsa wieprzowego, uformowany w kształcie koła o średnicy 14 cm i grubości 0,5 cm, o...
  • Pytanie nr 34 - Których czynności brakuje w sposobie wykonania sufletu w miejscu oznaczonym znakiem zapytania?
  • Pytanie nr 35 - Podczas moczenia suchych nasion fasoli w zimnej wodzie zachodzi
  • Pytanie nr 36 - Przystawkę do maszyny wieloczynnościowej, przedstawioną na rysunku, należy zastosować do
  • Pytanie nr 37 - Jakie jest podstawowe zastosowanie garnka przedstawionego na ilustracji?
  • Pytanie nr 38 - Naczynie przedstawione na rysunku należy zastosować do podawania
  • Pytanie nr 39 - Który zestaw potraw należy podać jednoporcjowo na talerzu do dania zasadniczego?
  • Pytanie nr 40 - W której grupie znajdują się wyłącznie surowce należące do grupy produktów tłuszczowych?

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ