LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA SPC4 - TEST WIEDZY NR 3

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Wskaż, które z poniższych stwierdzeń dotyczących produktów ekologicznych jest prawdziwe.
  • Pytanie nr 2 - Wybierz prawidłowe stwierdzenie dotyczące znaku "Euro-leaf" stosowanego do oznaczania produktów e...
  • Pytanie nr 3 - Przyjrzyj się poniższej tabeli przedstawiającej różne typy zagrożeń dla bezpieczeństwa zdrowotneg...
  • Pytanie nr 4 - Rozważ następujące czynniki związane z bezpieczeństwem zdrowotnym żywności: I. Obecność metali ci...
  • Pytanie nr 5 - Przyjrzyj się poniższej tabeli zawierającej informacje o różnych standardach i normach. Wybierz p...
  • Pytanie nr 6 - Rozpoznaj typ normy na podstawie jej oznaczenia: DIN 10505:2003
  • Pytanie nr 7 - Podczas procesu rozbioru mięsa, zastosowanie instrukcji technologicznych ma kluczowe znaczenie. O...
  • Pytanie nr 8 - Zgodnie z normami i instrukcjami technologicznymi dotyczącymi rozbioru mięsa, które z poniższych ...
  • Pytanie nr 9 - Zidentyfikuj, które z poniższych cięć jest najważniejsze podczas rozbioru tuszki drobiowej, korzy...
  • Pytanie nr 10 - Podczas rozbioru tuszki drobiowej, jakie cięcie powinno być wykonane, aby oddzielić pierś od resz...
  • Pytanie nr 11 - Podczas rozbioru tuszy drobiowych, używasz specjalnej piły do odkrawania kości. Które z poniższyc...
  • Pytanie nr 12 - Podczas rozmrażania mięsa, które z poniższych czynników jest najważniejszy do monitorowania, aby ...
  • Pytanie nr 13 - Zidentyfikuj błędne stwierdzenie dotyczące procesu produkcji wędlin podrobowych.
  • Pytanie nr 14 - Zidentyfikuj przyczynę wady produkcyjnej wędzonek, która objawia się jako ciemne zabarwienie powi...
  • Pytanie nr 15 - Jakie jest znaczenie błonnika w diecie człowieka?
  • Pytanie nr 16 - Podczas produkcji przetworów mięsnych, które z poniższych działań jest najskuteczniejszym sposobe...
  • Pytanie nr 17 - Wybierz prawidłową kolejność operacji w procesie produkcji przetworów mięsnych, biorąc pod uwagę ...
  • Pytanie nr 18 - Rozważ sytuację, w której zakład przetwórstwa mięsnego generuje duże ilości odpadów. Które z poni...
  • Pytanie nr 19 - Wskaż, które z poniższych działań jest najważniejsze dla zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego ż...
  • Pytanie nr 20 - Zidentyfikuj, który z poniższych elementów jest charakterystyczny dla struktury układu kostnego i...
  • Pytanie nr 21 - Używając poniższej tabeli, zidentyfikuj, który z poniższych elementów jest charakterystyczny dla ...
  • Pytanie nr 22 - Podczas wykonywania rozbioru tusz, półtusz i ćwierćtusz na części zasadnicze, który z poniższych ...
  • Pytanie nr 23 - Podczas wykonywania rozbioru tusz, który z poniższych elementów ochrony osobistej jest najważniej...
  • Pytanie nr 24 - Podczas kontroli wskaźników wychładzania mięsa, zauważyłeś, że temperatura w komorze chłodniczej ...
  • Pytanie nr 25 - Podczas konfekcjonowania mięsa do dystrybucji, zauważasz, że niektóre kawałki mięsa mają nieprawi...
  • Pytanie nr 26 - Dostajesz zlecenie na konfekcjonowanie mięsa do dystrybucji. Poniżej znajduje się tabela z instru...
  • Pytanie nr 27 - Załóż, że masz 100 kg surowego mięsa wieprzowego, z którego planujesz wyprodukować kiełbasę. Wedł...
  • Pytanie nr 28 - Załóż, że masz do dyspozycji 2000 kg surowego mięsa i chcesz wyprodukować z niego kiełbasę. Wiado...
  • Pytanie nr 29 - Załóż, że planujesz wyprodukować kiełbasę zgodnie z następującym przepisem: na każde 10 kg mięsa ...
  • Pytanie nr 30 - W kontekście przetwórstwa mięsnego i tłuszczowego, które z poniższych stwierdzeń jest prawdziwe?...
  • Pytanie nr 31 - Który z poniższych składników jest kluczowy dla produkcji smalcu według norm i receptur?
  • Pytanie nr 32 - Jaki jest główny cel stosowania norm w produkcji przetworów mięsnych i tłuszczowych?
  • Pytanie nr 33 - Podczas produkcji konserw mięsnych, jaką rolę odgrywa proces sterylizacji?
  • Pytanie nr 34 - Podczas produkcji kiszek, jakie jest przeznaczenie jelit wieprzowych?
  • Pytanie nr 35 - Podczas produkcji przetworów tłuszczowych, jaki jest cel dodawania soli do surowca?
  • Pytanie nr 36 - Podczas transportu wewnętrznego w produkcji przetworów mięsnych i tłuszczowych, który z poniższyc...
  • Pytanie nr 37 - Produkt Temperatura przechowywania Wędliny podrobowe 0-4°C Konserwy 10-15°C ...
  • Pytanie nr 38 - Wybierz prawidłową sekwencję etapów przygotowania wędlin podrobowych do magazynowania.
  • Pytanie nr 39 - Masz do wykonania produkcję wyrobów blokowych, dla której zużycie surowca wynosi 110 kg na 100 kg...
  • Pytanie nr 40 - Jakiej obróbki cieplnej wymagają surowce do produkcji studzienin?

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ