LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA SPC1 - CZERWIEC 2017

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Syntetycznym dodatkiem aromatycznym stosowanym w produkcji cukierniczej jest
  • Pytanie nr 2 - Przedstawionym na ilustracji owocem jest
  • Pytanie nr 3 - Który z surowców stosowanych w produkcji cukierniczej pełni rolę spulchniającą i łączącą składnik...
  • Pytanie nr 4 - W której sytuacji upoważniony pracownik zakładu cukierniczego powinien odmówić przyjęcia dostarcz...
  • Pytanie nr 5 - Wyróżnikiem oceny organoleptycznej cukru podczas dostawy do magazynu jest jego
  • Pytanie nr 6 - W temperaturze pokojowej można przechowywać
  • Pytanie nr 7 - Który z surowców należy przechowywać w chłodni?
  • Pytanie nr 8 - Za pomocą termohigrometru w magazynie surowców dokonuje się pomiaru temperatury oraz
  • Pytanie nr 9 - Oblicz, ile kg cukru wanilinowego znajduje się na stanie magazynu, jeżeli magazynier po dostawie ...
  • Pytanie nr 10 - Zgodnie z procedurami zapewnienia jakości zdrowotnej żywności w magazynie surowców można przechow...
  • Pytanie nr 11 - Jeżeli na ścianach w pomieszczeniach magazynowych pojawia się czarna pleśń, to należy niezwłoczni...
  • Pytanie nr 12 - Wskaż wyrób cukierniczy wyprodukowany na bazie ciasta parzonego.
  • Pytanie nr 13 - Tarta to rodzaj wyrobu cukierniczego otrzymanego najczęściej z ciasta
  • Pytanie nr 14 - Na podstawie zamieszczonej receptury na 1000 g biszkopcików oblicz, ile jaj o masie 60 g należy u...
  • Pytanie nr 15 - Zamieszczony fragment instrukcji technologicznej dotyczy produkcji
  • Pytanie nr 16 - Które wyroby cukiernicze w szczególności powinny być produkowane przez zakłady cukiernicze w okre...
  • Pytanie nr 17 - W recepturze czekolady mlecznej oprócz miazgi kakaowej, mleka w proszku, etylowaniliny i lecytyny...
  • Pytanie nr 18 - Wskaż zestaw surowców niezbędnych do produkcji kremu russel.
  • Pytanie nr 19 - Do spulchniania ciast piernikowych wykorzystuje się
  • Pytanie nr 20 - Przygotowanie mleka do produkcji lodów mlecznych polega na jego
  • Pytanie nr 21 - Schłodzenie margaryny przed wyrobieniem ciasta jest wskazane podczas produkcji
  • Pytanie nr 22 - Oblicz, ile dm3 mleka należy przygotować do produkcji 120 kg ciasta drożdżowego, jeżeli na 1 kg w...
  • Pytanie nr 23 - Której czynności brakuje w opisie przygotowania jabłek do produkcji szarlotki?
  • Pytanie nr 24 - Wskaż urządzenie służące do przemysłowej produkcji lodów śmietankowych.
  • Pytanie nr 25 - Urządzenie przedstawione na ilustracji służy do
  • Pytanie nr 26 - Wialnie w zakładzie cukierniczym wykorzystuje się do
  • Pytanie nr 27 - Obsługując krajalnicę, należy pamiętać, aby każdorazowo przed jej użyciem
  • Pytanie nr 28 - Wskaż przyczynę nadmiernie kruszącego się ciasta biszkoptowo-tłuszczowego.
  • Pytanie nr 29 - Liczne warstwy, pojedyncze komory powietrzne oraz tłuszcz dobrze związany to cechy ciast
  • Pytanie nr 30 - Wskaż nazwę czynności technologicznej oznaczonejX we fragmencie uproszczonego schematutechnologic...
  • Pytanie nr 31 - Kremy grzane otrzymuje się poprzez
  • Pytanie nr 32 - Formowanie ciasta przez wyciskanie workiem cukierniczym wykorzystuje się przy produkcji
  • Pytanie nr 33 - Zgodnie z system HACCP pracownik produkcyjny zakładu cukierniczego powinien przejść obowiązkowe s...
  • Pytanie nr 34 - Elementem dekoracyjnym ciastek biszkoptowo-tłuszczowych karbowanych jest
  • Pytanie nr 35 - Jak nazywa się sprzęt służący do dekoracji ciast i tortów przedstawiony na ilustracji?
  • Pytanie nr 36 - Karpatkę tradycyjnie dekoruje się
  • Pytanie nr 37 - Ile kartoników należy użyć do zapakowania 2000 pączków o gramaturze około 80 g, jeżeli w jednym k...
  • Pytanie nr 38 - Ile blatów wuzetki należy użyć, aby uzyskać 3000 porcji, jeżeli z jednego blatu uzyskuje się 60 p...
  • Pytanie nr 39 - Skrót CCP stosowany w zakładach spożywczych, które wdrożyły system zapewnienia bezpieczeństwa żyw...
  • Pytanie nr 40 - Który parametr służy do monitorowania jakości zdrowotnej wyrobów gotowych przechowywanych w magaz...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ