LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA SPC2 - STYCZEŃ 2016

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Który z materiałów jest najczęściej stosowany do produkcji beczek do piwa?
  • Pytanie nr 2 - Jak jest oznaczane tworzywo sztuczne, stosowane najczęściej do pakowania śmietany w kubki?
  • Pytanie nr 3 - Do produkcji kaszy jaglanej wykorzystuje się ziarno
  • Pytanie nr 4 - Który z owoców wykorzystywany do produkcji dżemów nie należy do jagodowych?
  • Pytanie nr 5 - Dodatkiem poprawiającym jakość mąki jest
  • Pytanie nr 6 - Który z podanych surowców nie jest surowcem podstawowym stosowanym w browarnictwie w Polsce?
  • Pytanie nr 7 - Opakowaniem jednostkowym bezzwrotnym do piwa jest
  • Pytanie nr 8 - Który surowiec należy zastosować do produkcji krochmalu?
  • Pytanie nr 9 - Którą grupę dodatków należy zastosować do produkcji masła ze śmietanki pasteryzowanej metodą trad...
  • Pytanie nr 10 - W ramach oceny organoleptycznej mąki nie przeprowadza się badania
  • Pytanie nr 11 - Jaki jest cel przesiewania mąki przy produkcji pieczywa?
  • Pytanie nr 12 - Kefir to napój mleczny, który uzyskuje się w wyniku fermentacji
  • Pytanie nr 13 - Peklowanie surowca mięsnego bez kości, obróbka po ociekaniu, formowanie i sznurowanie, osadzanie,...
  • Pytanie nr 14 - Jakie warunki powinny być zachowane podczas sterylizacji konserw o wsadzie 340 g masy mięsnej?
  • Pytanie nr 15 - Podczas produkcji mleka UHT należy zastosować następujące parametry obróbki:
  • Pytanie nr 16 - Ile kilogramów mięsa wieprzowego klasy II potrzeba do wyprodukowania 500 kg metki?
  • Pytanie nr 17 - Blanszowanie owoców polega na
  • Pytanie nr 18 - Obowiązująca kolejność wybranych etapów produkcji piwa to:
  • Pytanie nr 19 - Aby przeprowadzić temperowanie masy czekoladowej, należy
  • Pytanie nr 20 - Uzupełnij brakujący etap procesu produkcji parówek drobiowych.
  • Pytanie nr 21 - Nazwij oznaczony na schemacie znakiem zapytania etap procesu produkcji sera dojrzewającego.
  • Pytanie nr 22 - Pakowanie mięsa w osłonie gazów ochronnych polega na zastąpieniu powietrza
  • Pytanie nr 23 - W browarnictwie do gotowania brzeczki z chmielem stosuje się
  • Pytanie nr 24 - Do zabezpieczenia zbiornika sprężarki przed nadmiernym wzrostem ciśnienia powietrza służy
  • Pytanie nr 25 - Metalowe elementy maszyn poddane działaniu wilgotnego powietrza atmosferycznego są narażone na
  • Pytanie nr 26 - Które urządzenia należy zastosować do produkcji zakwasu używanego w produkcji masła i serów?
  • Pytanie nr 27 - Które urządzenie należy zastosować do rozdrobnienia (śrutowania) oczyszczonego ziarna?
  • Pytanie nr 28 - Wartość napięcia w instalacji elektrycznej jednofazowej w Polsce wynosi
  • Pytanie nr 29 - Do dokładnej homogenizacji składników farszu podczas produkcji kiełbas stosuje się
  • Pytanie nr 30 - Wirówka stosowana w produkcji cukru służy do
  • Pytanie nr 31 - Do kształtowania kęsów ciasta pszennego na bułki służą
  • Pytanie nr 32 - Wyróżnikiem oceny organoleptycznej dżemu nie jest ocena
  • Pytanie nr 33 - Zagrożeniem chemicznym w produkcie żywnościowym jest obecność
  • Pytanie nr 34 - Mycie w obiegu zamkniętym bez demontażu określone jest jako system
  • Pytanie nr 35 - Nadzór nad przestrzeganiem przepisów sanitarno-higienicznych w masarni prowadzi
  • Pytanie nr 36 - Do czynności związanych z magazynowaniem wyrobów gotowych nie należy
  • Pytanie nr 37 - Ile sztuk kartonów należy przygotować do zapakowania 2 880 słoików kompotów wiśniowych, jeżeli w ...
  • Pytanie nr 38 - Do transportu ziarna zbóż stosuje się
  • Pytanie nr 39 - Do zwalczania gryzoni w magazynie wyrobu gotowego stosuje się
  • Pytanie nr 40 - Celem dezynfekcji magazynu wyrobu gotowego jest

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ