LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA SPC7 - CZERWIEC 2023

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Które ze zmian zachodzą w jaju podczas magazynowania?
  • Pytanie nr 2 - Określ zgodnie z technologią obowiązującą kolejność wybranych etapów produkcji piwa.
  • Pytanie nr 3 - Mąka żytnia typ 2000 wykorzystywana jest do produkcji
  • Pytanie nr 4 - Do produkcji kwasu cytrynowego na skalę przemysłową wykorzystuje się czyste kultury
  • Pytanie nr 5 - Jogurt, którego skład zamieszczono w tabeli, nie należy do żywności
  • Pytanie nr 6 - Korzystając z informacji zamieszczonych w tabeli, wskaż który wyrób cukierniczy ma prawidłowo dob...
  • Pytanie nr 7 - W której metodzie rozdzielania składników żywności wykorzystywana jest siła odśrodkowa?
  • Pytanie nr 8 - Które z wymienionych opakowań nie stanowi bariery dla wilgoci?
  • Pytanie nr 9 - Do peklowania mięsa drobnego, przeznaczonego do produkcji kiełbas, stosowana jest metoda
  • Pytanie nr 10 - Podstawowym procesem, zachodzącym podczas produkcji kiszonych ogórków, jest fermentacja
  • Pytanie nr 11 - W celu utwardzenia olejów roślinnych wykorzystywanych do produkcji margaryny należy przeprowadzić...
  • Pytanie nr 12 - Procesem występującym bezpośrednio po defekacji surowego soku podczas produkcji cukru buraczanego...
  • Pytanie nr 13 - Konszowanie to jeden z etapów produkcji
  • Pytanie nr 14 - W jednej komorze czterokomorowego pieca cyklotermicznego mieści się 120 szt. bułek, a ich wypiek ...
  • Pytanie nr 15 - Ile 8-godzinnych zmian powinna pracować linia do produkcji makaronu o wydajności 50 kg/h, jeżeli ...
  • Pytanie nr 16 - Na zamieszczonym schemacie przedstawiono proces rozdrabniania surowca za pomocą
  • Pytanie nr 17 - Który parametr można określić w magazynie za pomocą przyrządu pomiarowego przedstawionego na sche...
  • Pytanie nr 18 - Tankosilosy wykorzystuje się do magazynowania
  • Pytanie nr 19 - Urządzenie przedstawione na ilustracji jest stosowane do
  • Pytanie nr 20 - Który zestaw urządzeń jest niezbędny do produkcji mączki ziemniaczanej (krochmalu)?
  • Pytanie nr 21 - Pasaż przemiałowy w procesie przemiału zbóż stanowią urządzenia:
  • Pytanie nr 22 - Korzystając z informacji zamieszczonych w tabeli, wskaż w którym zestawie do urządzenia prawidłow...
  • Pytanie nr 23 - Który zestaw gazów wykorzystuje się w procesie utrwalania wyrobów poprzez pakowanie w modyfikowan...
  • Pytanie nr 24 - Kriokoncentrację należy stosować do
  • Pytanie nr 25 - W celu oddzielenia powietrza od mąki, podczas transportu pneumatycznego mąki luzem, należy zastos...
  • Pytanie nr 26 - Makuchy to produkt uboczny, który powstaje
  • Pytanie nr 27 - Kości będące produktem ubocznym w zakładach przetwórstwa mięsnego mogą być wykorzystywane do prod...
  • Pytanie nr 28 - System kompleksowego zarządzania jakością w zakładzie spożywczym to
  • Pytanie nr 29 - Na ilustracji przedstawiono sprzęt, który służy do pomiaru gęstości metodą
  • Pytanie nr 30 - Roztwór wodorotlenku sodu o stężeniu 0,25 mol/dm3 i fenoloftaleina to odczynniki służące do oznac...
  • Pytanie nr 31 - Oznaczanie zawartości chlorku sodu metodą Mohra polega na miareczkowaniu próbki badanego roztworu
  • Pytanie nr 32 - Którą metodą należy utrwalić przetwory z warzyw w zalewie octowej?
  • Pytanie nr 33 - Płyn Lugola jest stosowany do wykrywania
  • Pytanie nr 34 - Ile gramów substancji znajduje się w 440 g 20-procentowego roztworu?
  • Pytanie nr 35 - Badania sensoryczne żywności obejmują
  • Pytanie nr 36 - W celu określenia typu mąki należy oznaczyć w niej zawartość
  • Pytanie nr 37 - Metoda Bertranda służy do oznaczania w żywności zawartości
  • Pytanie nr 38 - Ile butelek o pojemności 250 ml należy użyć do zapakowania 650 litrów soku pomarańczowego?
  • Pytanie nr 39 - Korzystając z receptury zamieszczonej w tabeli wskaż, w którym zestawie obliczono prawidłową iloś...
  • Pytanie nr 40 - Z 2 ton surowca mięsnego otrzymano 1,5 tony kiełbasy jałowcowej. Jaka jest wydajność produkcji te...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ