LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA SPC7 - CZERWIEC 2023
- Pytanie nr 1 - Które ze zmian zachodzą w jaju podczas magazynowania?
- Pytanie nr 2 - Określ zgodnie z technologią obowiązującą kolejność wybranych etapów produkcji piwa.
- Pytanie nr 3 - Mąka żytnia typ 2000 wykorzystywana jest do produkcji
- Pytanie nr 4 - Do produkcji kwasu cytrynowego na skalę przemysłową wykorzystuje się czyste kultury
- Pytanie nr 5 - Jogurt, którego skład zamieszczono w tabeli, nie należy do żywności
- Pytanie nr 6 - Korzystając z informacji zamieszczonych w tabeli, wskaż który wyrób cukierniczy ma prawidłowo dob...
- Pytanie nr 7 - W której metodzie rozdzielania składników żywności wykorzystywana jest siła odśrodkowa?
- Pytanie nr 8 - Które z wymienionych opakowań nie stanowi bariery dla wilgoci?
- Pytanie nr 9 - Do peklowania mięsa drobnego, przeznaczonego do produkcji kiełbas, stosowana jest metoda
- Pytanie nr 10 - Podstawowym procesem, zachodzącym podczas produkcji kiszonych ogórków, jest fermentacja
- Pytanie nr 11 - W celu utwardzenia olejów roślinnych wykorzystywanych do produkcji margaryny należy przeprowadzić...
- Pytanie nr 12 - Procesem występującym bezpośrednio po defekacji surowego soku podczas produkcji cukru buraczanego...
- Pytanie nr 13 - Konszowanie to jeden z etapów produkcji
- Pytanie nr 14 - W jednej komorze czterokomorowego pieca cyklotermicznego mieści się 120 szt. bułek, a ich wypiek ...
- Pytanie nr 15 - Ile 8-godzinnych zmian powinna pracować linia do produkcji makaronu o wydajności 50 kg/h, jeżeli ...
- Pytanie nr 16 - Na zamieszczonym schemacie przedstawiono proces rozdrabniania surowca za pomocą
- Pytanie nr 17 - Który parametr można określić w magazynie za pomocą przyrządu pomiarowego przedstawionego na sche...
- Pytanie nr 18 - Tankosilosy wykorzystuje się do magazynowania
- Pytanie nr 19 - Urządzenie przedstawione na ilustracji jest stosowane do
- Pytanie nr 20 - Który zestaw urządzeń jest niezbędny do produkcji mączki ziemniaczanej (krochmalu)?
- Pytanie nr 21 - Pasaż przemiałowy w procesie przemiału zbóż stanowią urządzenia:
- Pytanie nr 22 - Korzystając z informacji zamieszczonych w tabeli, wskaż w którym zestawie do urządzenia prawidłow...
- Pytanie nr 23 - Który zestaw gazów wykorzystuje się w procesie utrwalania wyrobów poprzez pakowanie w modyfikowan...
- Pytanie nr 24 - Kriokoncentrację należy stosować do
- Pytanie nr 25 - W celu oddzielenia powietrza od mąki, podczas transportu pneumatycznego mąki luzem, należy zastos...
- Pytanie nr 26 - Makuchy to produkt uboczny, który powstaje
- Pytanie nr 27 - Kości będące produktem ubocznym w zakładach przetwórstwa mięsnego mogą być wykorzystywane do prod...
- Pytanie nr 28 - System kompleksowego zarządzania jakością w zakładzie spożywczym to
- Pytanie nr 29 - Na ilustracji przedstawiono sprzęt, który służy do pomiaru gęstości metodą
- Pytanie nr 30 - Roztwór wodorotlenku sodu o stężeniu 0,25 mol/dm3 i fenoloftaleina to odczynniki służące do oznac...
- Pytanie nr 31 - Oznaczanie zawartości chlorku sodu metodą Mohra polega na miareczkowaniu próbki badanego roztworu
- Pytanie nr 32 - Którą metodą należy utrwalić przetwory z warzyw w zalewie octowej?
- Pytanie nr 33 - Płyn Lugola jest stosowany do wykrywania
- Pytanie nr 34 - Ile gramów substancji znajduje się w 440 g 20-procentowego roztworu?
- Pytanie nr 35 - Badania sensoryczne żywności obejmują
- Pytanie nr 36 - W celu określenia typu mąki należy oznaczyć w niej zawartość
- Pytanie nr 37 - Metoda Bertranda służy do oznaczania w żywności zawartości
- Pytanie nr 38 - Ile butelek o pojemności 250 ml należy użyć do zapakowania 650 litrów soku pomarańczowego?
- Pytanie nr 39 - Korzystając z receptury zamieszczonej w tabeli wskaż, w którym zestawie obliczono prawidłową iloś...
- Pytanie nr 40 - Z 2 ton surowca mięsnego otrzymano 1,5 tony kiełbasy jałowcowej. Jaka jest wydajność produkcji te...