LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA SPC2 - CZERWIEC 2021

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Na zamieszczonej ilustracji przedstawiono
  • Pytanie nr 2 - W produkcji bezalkoholowych napojów gazowanych jako opakowania jednostkowe są stosowane opakowani...
  • Pytanie nr 3 - Kwas benzoesowy wykorzystywany w technologii żywności jako dodatek pełni funkcję
  • Pytanie nr 4 - Którego oznaczenia nie wykonuje się podczas oceny organoleptycznej mąki?
  • Pytanie nr 5 - Podczas badania mleka surowego z zastosowaniem metody organoleptycznej dokonuje się między innymi...
  • Pytanie nr 6 - Ile sztuk słoików należy przygotować do zapakowania 600 kg dżemu truskawkowego, jeżeli w słoiku m...
  • Pytanie nr 7 - W produkcji przetworów owocowych drylownica jest stosowana do wstępnej obróbki
  • Pytanie nr 8 - Do usuwania zanieczyszczeń mechanicznych oraz mikroorganizmów z mleka stosuje się
  • Pytanie nr 9 - Do usuwania szypułek czereśni, porzeczek i truskawek są stosowane
  • Pytanie nr 10 - Do inaktywacji enzymów zawartych w warzywach, które mogą spowodować wiele niekorzystnych zmian ba...
  • Pytanie nr 11 - Podczas obsługi obieraczki parowej zastosowanej do obróbki wstępnej marchwi przeznaczonej do prod...
  • Pytanie nr 12 - Wymywanie skrobi, rafinacja mleczka i suszenie krochmalu to operacje związane z przetwórstwem
  • Pytanie nr 13 - Proces koagulacji kazeiny występuje podczas produkcji
  • Pytanie nr 14 - Rozdrabnianie, wytłaczanie, ekstrakcja i rafinacja to operacje występujące w procesie produkcji
  • Pytanie nr 15 - Do wędzenia wędlin surowych dojrzewających, serów żółtych i ryb stosowane jest wędzenie zimne w...
  • Pytanie nr 16 - Do mrożenia zielonego groszku w strumieniu schłodzonego powietrza należy zastosować zamrażarkę
  • Pytanie nr 17 - Na podstawie informacji w zamieszczonej recepturze oblicz, ile należy przygotować łącznie śmietan...
  • Pytanie nr 18 - W maśle ekstra zawartość tłuszczu powinna być nie mniejsza niż 82%, a zawartość wody nie większa ...
  • Pytanie nr 19 - Obróbką wstępną podczas produkcji koncentratu pomidorowego jest
  • Pytanie nr 20 - Przygotowanie zboża do przemiału obejmuje czyszczenie oraz kondycjonowanie ziarna, które polega n...
  • Pytanie nr 21 - Schemat przedstawia fragment procesu produkcji baleronu wędzonego. Symbolem X oznaczono czynność ...
  • Pytanie nr 22 - W przedstawionym schemacie produkcji truskawek mrożonych symbolem X jest oznaczony etap o nazwie
  • Pytanie nr 23 - Do odczytu wartości ciśnienia pary wodnej w autoklawie stosowany jest
  • Pytanie nr 24 - Do sterylizacji konserw stosowane są
  • Pytanie nr 25 - Operację rozdrabniania kuleczek tłuszczowych w śmietance przeprowadza się w
  • Pytanie nr 26 - Które urządzenie należy zastosować do krojenia mięsa, tłuszczów, podrobów lub gotowanych produktó...
  • Pytanie nr 27 - W ocenie organoleptycznej jabłek, ich twardość i kwaśność określa się za pomocą
  • Pytanie nr 28 - Ocenę jakościową smalcu wybornego i popularnego, w tym badanie barwy, konsystencji, struktury ora...
  • Pytanie nr 29 - Podczas oceny organoleptycznej sera twarogowego półtłustego stwierdzono wadę, którą jest jego
  • Pytanie nr 30 - Monitorowanie temperatury pasteryzacji kompotów umożliwia nadzór nad zagrożeniami
  • Pytanie nr 31 - Pozostałość środków myjących na powierzchni wewnętrznej maszyn do produkcji koncentratów owocowyc...
  • Pytanie nr 32 - W celu zapewnienia właściwej cyrkulacji powietrza w magazynie, skrzynki ze śmietanką w opakowania...
  • Pytanie nr 33 - W którym magazynie należy przechowywać produkty spożywcze, jeżeli na opakowaniu zapisano informac...
  • Pytanie nr 34 - Prawidłowa kolejność występowania faz magazynowania towarów jest następująca:
  • Pytanie nr 35 - W którym magazynie, na podstawie informacji przedstawionych w tabeli, powinien być umieszczony cu...
  • Pytanie nr 36 - Zasada, zgodnie z którą towary najdłużej składowane w magazynie wydawane są w pierwszej kolejnośc...
  • Pytanie nr 37 - Do transportu kostek masła w maszynie formująco-pakującej przeznaczony jest przenośnik
  • Pytanie nr 38 - Do transportu wewnętrznego korzeni pietruszki może być zastosowany przenośnik
  • Pytanie nr 39 - Do pomiaru wilgotności w magazynach wyrobów gotowych należy stosować
  • Pytanie nr 40 - Zalecana temperatura przechowywania soków i napojów pasteryzowanych, jeżeli specyfikacja producen...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ