LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT1 - STYCZEŃ 2017

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Na ilustracji przedstawiono świeże liście sałaty
  • Pytanie nr 2 - Toksyczny związek gromadzony w ziemniakach przechowywanych w nieodpowiednich warunkach to
  • Pytanie nr 3 - Produkt utrwalony metodą biologiczną to
  • Pytanie nr 4 - Gotowanie surowca w szklance zanurzonej w kąpieli wodnej jest techniką stosowaną do obróbki ciepl...
  • Pytanie nr 5 - Gulasz to potrawa
  • Pytanie nr 6 - Deser tiramisu, zgodnie z oryginalną recepturą, należy sporządzać z sera
  • Pytanie nr 7 - Do sporządzenia standardowego sosu pesto oprócz oliwy z oliwek, orzeszków pinii, parmezanu i soli...
  • Pytanie nr 8 - Surowce zamieszczone w wykazie służą do produkcji
  • Pytanie nr 9 - Sprzęt przedstawiony na ilustracji ma zastosowanie do sporządzania herbaty
  • Pytanie nr 10 - Technika blanszowania polega na zanurzeniu produktu
  • Pytanie nr 11 - Sorbety to desery sporządzane
  • Pytanie nr 12 - Na którym rysunku przedstawiono filiżankę ze sporządzoną kawą latte?
  • Pytanie nr 13 - W którym bufecie ma zastosowanie ekspedycja potraw śniadaniowych i obiadowych?
  • Pytanie nr 14 - Na podstawie informacji zamieszczonych w tabeli wskaż warunki odpowiednie do przechowywania zakąs...
  • Pytanie nr 15 - Obszarem działania Dobrej Praktyki Higienicznej w zakładzie gastronomicznym jest
  • Pytanie nr 16 - W którym systemie samoobsługi ekspedycja potraw i napojów odbywa się zgodnie z zamieszczonym sche...
  • Pytanie nr 17 - W dziale produkcyjnym restauracji pracuje
  • Pytanie nr 18 - Która cecha osobowości nie jest pożądana w zawodzie kelnera?
  • Pytanie nr 19 - Pierwszym sygnałem werbalnym w procesie komunikacji kelnera z gościem jest
  • Pytanie nr 20 - Zamówioną przez gości deskę serów, zgodnie z tradycją francuską, kelner powinien podać
  • Pytanie nr 21 - Który serwis zastosował kelner, jeśli wyporcjowaną potrawę pobrał z kuchni i podał z prawej stron...
  • Pytanie nr 22 - Na zamieszczonej ilustracji kelner prezentuje sposób przenoszenia talerzy
  • Pytanie nr 23 - Na przyjęciu urodzinowym obowiązuje karta menu
  • Pytanie nr 24 - Który deser należy zaplanować w ofercie dla osób z nietolerancją glutenu?
  • Pytanie nr 25 - Gościowi preferującemu mały poranny posiłek złożony ze świeżych rogalików croissantów i mocnej ka...
  • Pytanie nr 26 - Którą potrawę należy polecić dzieciom w wieku przedszkolnym?
  • Pytanie nr 27 - Konsumentowi preferującemu napoje z dodatkiem whisky kelner powinien zaproponować kawę
  • Pytanie nr 28 - Kelner, przyjmując zamówienie od gości siedzących przy stole dwuosobowym, powinien zająć miejsce...
  • Pytanie nr 29 - Naczynie przedstawione na ilustracji ma zastosowanie do serwowania
  • Pytanie nr 30 - Kawę cappuccino sporządza się
  • Pytanie nr 31 - Molton, rozłożony na stole zgodnie z zasadami nakrywania bielizną stołową, nie pełni funkcji
  • Pytanie nr 32 - Maksymalna liczba sztućców wykładana w nakryciu gościa powinna wynosić
  • Pytanie nr 33 - Na podstawie zamieszczonego schematu, stosując zasady nakrywania stołu, wskaż miejsca ustawienia ...
  • Pytanie nr 34 - Którą czynność przedstawiono na ilustracji?
  • Pytanie nr 35 - Do ekspedycji potraw i napojów na stołach bufetowych nie stosuje się
  • Pytanie nr 36 - Sposób podawania zupy przedstawiony na ilustracji to
  • Pytanie nr 37 - Którą czynność wykonuje kelner na ilustracji?
  • Pytanie nr 38 - Przedstawiony na ilustracji sprzęt ma zastosowane w cateringu
  • Pytanie nr 39 - Do obowiązków pracowników room service nie należy
  • Pytanie nr 40 - Kelner w pokoju hotelowym podczas podawania śniadania gościom do konsumpcji przy stole dostawczym...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ