LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA SPC7 - CZERWIEC 2022
- Pytanie nr 1 - W której temperaturze należy przechowywać mrożonki w zakładzie cukierniczym?
- Pytanie nr 2 - Cukier kryształ magazynowany w warunkach zgodnych z Polską Normą można przechowywać
- Pytanie nr 3 - Parowanie ziarna zbóż jest stosowane w procesie produkcji
- Pytanie nr 4 - Jak nazywa się oznaczony znakiem zapytania etap na fragmencie schematu procesu produkcji mleka w ...
- Pytanie nr 5 - Jaką barwę uzyskuje produkt spożywczy po dodaniu kurkumy?
- Pytanie nr 6 - Który znak manipulacyjny należy umieścić na opakowaniu żywności szybko psującej się?
- Pytanie nr 7 - Kaszę mannę otrzymuje się z ziarna
- Pytanie nr 8 - Norma BN-87 8020-02 Ryby i przetwory rybne jest normą
- Pytanie nr 9 - Instrukcja bezpieczeństwa, dotycząca obsługi maszyny, zawarta jest
- Pytanie nr 10 - Jak nazywa się proces polegający na krótkotrwałym zanurzeniu owoców w wodzie o temperaturze 80&nd...
- Pytanie nr 11 - Zjawisko syntezy zachodzi w procesie produkcji
- Pytanie nr 12 - Konszowanie jest etapem produkcji
- Pytanie nr 13 - Wydajność pieca dla bułek drobnych wynosi 160 kg/godzinę. O której godzinie zakończy się wypiek 4...
- Pytanie nr 14 - Przedstawione na schemacie urządzenie stosuje się do
- Pytanie nr 15 - Do rozdzielania surowców na frakcje wielkościowe stosuje się
- Pytanie nr 16 - Schemat przedstawia wyparkę próżniową, w skład której w kolejności wchodzą:
- Pytanie nr 17 - Podczas kiszenia kapusty w dominującym udziale zachodzi fermentacja
- Pytanie nr 18 - Przeanalizuj informacje zamieszczone w tabeli i określ, który koncentrat w 100 g zawiera najwięce...
- Pytanie nr 19 - Który przenośnik umożliwia transport wafelków zarówno w opakowaniu, jak i luzem?
- Pytanie nr 20 - Przenośnik pneumatyczny stosowany jest do transportu
- Pytanie nr 21 - Warunkiem dopuszczenia pracownika do obsługi wózka widłowego jezdniowego jest
- Pytanie nr 22 - Melasa jest produktem ubocznym powstałym w procesie produkcji
- Pytanie nr 23 - Serwatka wykorzystywana jest do produkcji
- Pytanie nr 24 - Produktem ubocznym powstającym w procesie produkcji oleju jest
- Pytanie nr 25 - W celu obniżenia temperatury kutrowanego farszu należy
- Pytanie nr 26 - Na trudne warunki pracy w fermentowni wpływa
- Pytanie nr 27 - Krytycznym punktem kontroli, wymagającym monitorowania temperatury podczas produkcji kiełbas, jes...
- Pytanie nr 28 - W przypadku stwierdzenia skażenia chemicznego mleka na etapie dostawy do zakładu przetwórstwa nal...
- Pytanie nr 29 - Korzystając z informacji zamieszczonych tabeli określ, ile próbek pierwotnych towaru sypkiego luz...
- Pytanie nr 30 - Która ilustracja przedstawia sprzęt miarowy wykorzystywany podczas czynności miareczkowania badan...
- Pytanie nr 31 - Aparat Soxhleta stosuje się do oznaczania zawartości
- Pytanie nr 32 - Ile wynosi stężenie roztworu otrzymanego po rozpuszczeniu 10 g cukru w 100 g wody?
- Pytanie nr 33 - Substancja higroskopijna, znajdująca się w szafce wagi analitycznej, umożliwia utrzymanie stałej ...
- Pytanie nr 34 - W tabeli przedstawiono wyniki analizy sensorycznej produktu spożywczego w skali pięciopunktowej z...
- Pytanie nr 35 - Badanie fizyczne mleka polega na oznaczeniu
- Pytanie nr 36 - Zgodnie z normą wilgotność mąki pszennej nie może przekraczać 15%, a jej kwasowość nie może być w...
- Pytanie nr 37 - Kruszonkę otrzymuje się z połączenia mąki, masła i cukru pudru w proporcji odpowiednio 2:1:1. Ile...
- Pytanie nr 38 - Korzystając z receptury zamieszczonej w tabeli oblicz, ile drożdży należy użyć do produkcji ciast...
- Pytanie nr 39 - Oblicz wydajność godzinową linii rozbioru trzody chlewnej, jeżeli w ciągu 8 godzin poddano rozbio...
- Pytanie nr 40 - W pomieszczeniu, w którym przeprowadza się chemiczną analizę żywności,