LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA SPC7 - CZERWIEC 2022

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - W której temperaturze należy przechowywać mrożonki w zakładzie cukierniczym?
  • Pytanie nr 2 - Cukier kryształ magazynowany w warunkach zgodnych z Polską Normą można przechowywać
  • Pytanie nr 3 - Parowanie ziarna zbóż jest stosowane w procesie produkcji
  • Pytanie nr 4 - Jak nazywa się oznaczony znakiem zapytania etap na fragmencie schematu procesu produkcji mleka w ...
  • Pytanie nr 5 - Jaką barwę uzyskuje produkt spożywczy po dodaniu kurkumy?
  • Pytanie nr 6 - Który znak manipulacyjny należy umieścić na opakowaniu żywności szybko psującej się?
  • Pytanie nr 7 - Kaszę mannę otrzymuje się z ziarna
  • Pytanie nr 8 - Norma BN-87 8020-02 Ryby i przetwory rybne jest normą
  • Pytanie nr 9 - Instrukcja bezpieczeństwa, dotycząca obsługi maszyny, zawarta jest
  • Pytanie nr 10 - Jak nazywa się proces polegający na krótkotrwałym zanurzeniu owoców w wodzie o temperaturze 80&nd...
  • Pytanie nr 11 - Zjawisko syntezy zachodzi w procesie produkcji
  • Pytanie nr 12 - Konszowanie jest etapem produkcji
  • Pytanie nr 13 - Wydajność pieca dla bułek drobnych wynosi 160 kg/godzinę. O której godzinie zakończy się wypiek 4...
  • Pytanie nr 14 - Przedstawione na schemacie urządzenie stosuje się do
  • Pytanie nr 15 - Do rozdzielania surowców na frakcje wielkościowe stosuje się
  • Pytanie nr 16 - Schemat przedstawia wyparkę próżniową, w skład której w kolejności wchodzą:
  • Pytanie nr 17 - Podczas kiszenia kapusty w dominującym udziale zachodzi fermentacja
  • Pytanie nr 18 - Przeanalizuj informacje zamieszczone w tabeli i określ, który koncentrat w 100 g zawiera najwięce...
  • Pytanie nr 19 - Który przenośnik umożliwia transport wafelków zarówno w opakowaniu, jak i luzem?
  • Pytanie nr 20 - Przenośnik pneumatyczny stosowany jest do transportu
  • Pytanie nr 21 - Warunkiem dopuszczenia pracownika do obsługi wózka widłowego jezdniowego jest
  • Pytanie nr 22 - Melasa jest produktem ubocznym powstałym w procesie produkcji
  • Pytanie nr 23 - Serwatka wykorzystywana jest do produkcji
  • Pytanie nr 24 - Produktem ubocznym powstającym w procesie produkcji oleju jest
  • Pytanie nr 25 - W celu obniżenia temperatury kutrowanego farszu należy
  • Pytanie nr 26 - Na trudne warunki pracy w fermentowni wpływa
  • Pytanie nr 27 - Krytycznym punktem kontroli, wymagającym monitorowania temperatury podczas produkcji kiełbas, jes...
  • Pytanie nr 28 - W przypadku stwierdzenia skażenia chemicznego mleka na etapie dostawy do zakładu przetwórstwa nal...
  • Pytanie nr 29 - Korzystając z informacji zamieszczonych tabeli określ, ile próbek pierwotnych towaru sypkiego luz...
  • Pytanie nr 30 - Która ilustracja przedstawia sprzęt miarowy wykorzystywany podczas czynności miareczkowania badan...
  • Pytanie nr 31 - Aparat Soxhleta stosuje się do oznaczania zawartości
  • Pytanie nr 32 - Ile wynosi stężenie roztworu otrzymanego po rozpuszczeniu 10 g cukru w 100 g wody?
  • Pytanie nr 33 - Substancja higroskopijna, znajdująca się w szafce wagi analitycznej, umożliwia utrzymanie stałej ...
  • Pytanie nr 34 - W tabeli przedstawiono wyniki analizy sensorycznej produktu spożywczego w skali pięciopunktowej z...
  • Pytanie nr 35 - Badanie fizyczne mleka polega na oznaczeniu
  • Pytanie nr 36 - Zgodnie z normą wilgotność mąki pszennej nie może przekraczać 15%, a jej kwasowość nie może być w...
  • Pytanie nr 37 - Kruszonkę otrzymuje się z połączenia mąki, masła i cukru pudru w proporcji odpowiednio 2:1:1. Ile...
  • Pytanie nr 38 - Korzystając z receptury zamieszczonej w tabeli oblicz, ile drożdży należy użyć do produkcji ciast...
  • Pytanie nr 39 - Oblicz wydajność godzinową linii rozbioru trzody chlewnej, jeżeli w ciągu 8 godzin poddano rozbio...
  • Pytanie nr 40 - W pomieszczeniu, w którym przeprowadza się chemiczną analizę żywności,

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ