LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA SPC1 - CZERWIEC 2023
- Pytanie nr 1 - Który rodzaj orzechów przedstawiono na ilustracji?
- Pytanie nr 2 - Którą przyprawę stosowaną w cukiernictwie przedstawiono na ilustracji?
- Pytanie nr 3 - Jak powinien postąpić pracownik podczas przyjmowania do magazynu zakładu cukierniczego śmietany 1...
- Pytanie nr 4 - Ocena organoleptyczna twarogu polega na ocenie jego smaku, zapachu oraz
- Pytanie nr 5 - Jakość surowców używanych do produkcji cukierniczej należy oceniać
- Pytanie nr 6 - Świeże drożdże piekarskie dobrej jakości charakteryzują się muszlowym przełomem, przyjemnym zapac...
- Pytanie nr 7 - Które surowce powinny być przechowywane w szafach chłodniczych?
- Pytanie nr 8 - Przyrząd kontrolno-pomiarowy przedstawiony na ilustracji służy w magazynach surowców cukierniczyc...
- Pytanie nr 9 - Nośność wózka dwukołowego pionowego używanego do transportu surowców cukierniczych wynosi 70 kg. ...
- Pytanie nr 10 - Potwierdzeniem wydania towaru z magazynu surowców do działu produkcji jest dokument
- Pytanie nr 11 - W celu zniszczenia drobnoustrojów w pomieszczeniach magazynowych należy przeprowadzić zabieg
- Pytanie nr 12 - Podczas kontroli jakości surowców w magazynie stwierdzono obecność pleśni na powierzchni marmolad...
- Pytanie nr 13 - Blaty do produkcji karpatki wykonane są z ciasta
- Pytanie nr 14 - Które wyroby otrzymuje się z ciasta bezowego połączonego ze zmielonymi migdałami lub orzechami?
- Pytanie nr 15 - Z surowców wymienionych w recepturze zamieszczonej w tabeli wyprodukuje się 1 000 g ciasta
- Pytanie nr 16 - Korzystając z receptury zamieszczonej w tabeli oblicz, ile kilogramów cukru potrzeba do wyproduko...
- Pytanie nr 17 - Schemat technologiczny przedstawia proces produkcji kremu
- Pytanie nr 18 - Zabieg nakłuwania blatów z ciasta kruchego przed wypiekiem
- Pytanie nr 19 - W schemacie technologicznym produkcji wyrobów z ciasta półfrancuskiego znakiem zapytania oznaczon...
- Pytanie nr 20 - Sernik wiedeński należy wypiekać około 1 godziny w zakresie temperatur
- Pytanie nr 21 - Do produkcji masy grylażowej należy użyć
- Pytanie nr 22 - Babki piaskowe marmurkowe produkuje się z ciasta biszkoptowo-tłuszczowego z dodatkiem
- Pytanie nr 23 - W celu sporządzenia ciasta drożdżowego metodą jednofazową na ciepło, należy świeże drożdże...
- Pytanie nr 24 - Przy produkcji keksów, owoce z syropu przed dodaniem do ciasta należy dokładnie odsączyć i osuszy...
- Pytanie nr 25 - Do usunięcia pestek z wiśni w zakładzie cukierniczym należy zastosować
- Pytanie nr 26 - Przedstawione na ilustracji urządzenie wykorzystuje się do wypieku
- Pytanie nr 27 - Stopień rozdrobnienia twarogu przy użyciu wilka zależy od
- Pytanie nr 28 - Prawidłowo ubita piana ze świeżych białek
- Pytanie nr 29 - Wskaż przyczynę występowania pęcherzy na powierzchni pierników drobnych.
- Pytanie nr 30 - W którym zakresie temperatur należy podgrzewać masę jajowo-cukrową podczas produkcji ciasta biszk...
- Pytanie nr 31 - Drobny sprzęt cukierniczy taki jak tylki i szpatułki po użyciu powinien być umyty i obowiązkowo
- Pytanie nr 32 - W której dekoracji tortu poszczególne elementy powtarzają się rytmicznie, tworząc określony motyw...
- Pytanie nr 33 - Którą masę wykorzystywaną do ozdabiania tortów i ciastek bankietowych sporządza się z białek, cuk...
- Pytanie nr 34 - Do przygotowania dekoracji na folii karotenowej przedstawionej na ilustracji należy użyć
- Pytanie nr 35 - Do wykonania dekoracji tortu przedstawionego na ilustracji należy użyć
- Pytanie nr 36 - Do malowania metodą rozpylania płynnymi barwnikami figurek wykonanych z masy cukrowej wykorzystuj...
- Pytanie nr 37 - Eklery z kremem czekoladowym przeznaczone do sprzedaży samoobsługowej należy zapakować w
- Pytanie nr 38 - Ile ozdobnych kartoników należy przygotować do zapakowania 9 kg pierniczków lukrowanych, pakowany...
- Pytanie nr 39 - Do przechowywania nietrwałych wyrobów cukierniczych w magazynie wyrobów gotowych należy wykorzyst...
- Pytanie nr 40 - Który wyrób należy przechowywać w najniższej temperaturze?