LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA SPC2 - CZERWIEC 2020

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Surowcem podstawowym do produkcji jogurtu naturalnego jest
  • Pytanie nr 2 - Emulgator przy produkcji majonezu stosuje się, aby
  • Pytanie nr 3 - Opakowania laminowane stosowane w procesie produkcyjnym to
  • Pytanie nr 4 - Korzystając z zamieszczonej receptury, określ ile kg migdałów należy pobrać z magazynu, aby wypro...
  • Pytanie nr 5 - Których przypraw i dodatków należy użyć do produkcji ogórków konserwowych?
  • Pytanie nr 6 - Ocena organoleptyczna mąki obejmuje badanie
  • Pytanie nr 7 - W których wierszach tabeli są zapisane wyróżniki oceny organoleptycznej mleka?
  • Pytanie nr 8 - Do mycia buraków ćwikłowych w trakcie obróbki wstępnej należy zastosować płuczki
  • Pytanie nr 9 - Tuszki drobiu przed usunięciem upierzenia należy poddać procesowi
  • Pytanie nr 10 - W celu usunięcia pestek z wiśni należy przeprowadzić operację
  • Pytanie nr 11 - Na rysunku przedstawiono schemat sortownika kaskadowego służącego do sortowania
  • Pytanie nr 12 - W urządzeniu przedstawionym na rysunku przeprowadzany jest proces mycia oraz
  • Pytanie nr 13 - Do którego urządzenia należy element roboczy przedstawiony na rysunku?
  • Pytanie nr 14 - Proces sterylizacji konserw mięsnych powinien wg norm przebiegać w temperaturze 120 ÷ 125°C w cza...
  • Pytanie nr 15 - Który zapis dokumentuje prawidłowe wykonanie procesu mycia opakowań szklanych zgodnie z przedstaw...
  • Pytanie nr 16 - Separacja śmietanki, pasteryzacja, ubijanie śmietanki, płukanie ziaren i wygniatanie, to operacje...
  • Pytanie nr 17 - W procesie technologicznym produkcji dżemu stosuje się operację
  • Pytanie nr 18 - Przy udziale drożdży prowadzona jest fermentacja
  • Pytanie nr 19 - Korzystając z informacji zawartych w tabeli, określ parametry dla drugiej fazy przygotowania cias...
  • Pytanie nr 20 - Które parametry spośród podanych wskazują na prawidłowy przebieg procesu pasteryzacji dżemu?
  • Pytanie nr 21 - Korzystając z receptury oblicz, ile kilogramów mięsa wołowego należy użyć do wyprodukowania 1 000...
  • Pytanie nr 22 - Którą metodę obróbki cieplnej należy zastosować w trakcie produkcji konserw mięsnych w celu znisz...
  • Pytanie nr 23 - Śmietankę z mleka otrzymuje się wykonując operację
  • Pytanie nr 24 - W którym urządzeniu prowadzony jest proces zagęszczania odłuszczonej i odbiałczonej serwatki?
  • Pytanie nr 25 - Suszenie grzybów można przeprowadzić w
  • Pytanie nr 26 - Wskaż urządzenie, które w tabeli jest niewłaściwie przyporządkowane do procesu/operacji w przetwó...
  • Pytanie nr 27 - Oceniając organoleptycznie wędzonkę, należy określić
  • Pytanie nr 28 - Świeżość jaj dodawanych w trakcie produkcji wyrobów ciastkarskich oceniana jest po ich wybiciu na...
  • Pytanie nr 29 - W księdze kontroli wypieku chleba żytniego piecowy powinien zapisać
  • Pytanie nr 30 - W procesie technologicznym produkcji pieczywa krytycznym punktem kontroli (CCP) jest
  • Pytanie nr 31 - Korzystając z informacji zamieszczonych w tabeli, określ warunki magazynowania udźca wołowego prz...
  • Pytanie nr 32 - Które wyroby gotowe powinny być magazynowane w temperaturze 2 ÷ 8°C?
  • Pytanie nr 33 - W opakowaniu typu big bag, przedstawionym na rysunku, można przechowywać i transportować
  • Pytanie nr 34 - W magazynie na jednej palecie znajduje się 40 opakowań kartonowych po 25 kilogramów suszu warzywn...
  • Pytanie nr 35 - Która zasada jest związana z ekspedycją kurczaków chłodzonych z magazynu?
  • Pytanie nr 36 - Który znak nakazuje pracę z zachowaniem zasad Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) na hali konfekcj...
  • Pytanie nr 37 - W magazynach wysokiego składowania do transportu we wszystkich kierunkach spaletyzowanych wyrobów...
  • Pytanie nr 38 - W magazynach do transportu gotowych produktów zapakowanych w opakowania kartonowe są stosowane pr...
  • Pytanie nr 39 - Dżemy należy przechowywać w magazynach
  • Pytanie nr 40 - Segregując w magazynie zniszczone opakowania papierowe należy umieszczać je w pojemnikach oznaczo...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ