LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA SPC3 - TEST WIEDZY NR 1

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Podczas oceny organoleptycznej chleba, zauważasz, że ma on nierównomiernie rozmieszczone pęcherzy...
  • Pytanie nr 2 - Otrzymujesz dostawę surowców piekarskich bez żadnej dokumentacji. Jak powinieneś postąpić?
  • Pytanie nr 3 - Jaki wpływ ma na surowce piekarskie niewłaściwe przechowywanie przy zbyt wysokiej temperaturze?
  • Pytanie nr 4 - Zidentyfikuj urządzenie na linii produkcyjnej wyrobów piekarskich, które jest odpowiedzialne za f...
  • Pytanie nr 5 - Wybierz urządzenie, które jest odpowiedzialne za równomierne rozłożenie ciepła podczas pieczenia ...
  • Pytanie nr 6 - Podczas produkcji ciasta piekarskiego, zauważasz, że temperatura w piekarni jest wyższa niż zwykl...
  • Pytanie nr 7 - Składnik Waga (g) Mąka 500 Woda 300 Drożdże 20 Sól 10 Zgodnie z...
  • Pytanie nr 8 - Podczas obróbki kęsów ciasta, zauważyłeś, że ciasto jest zbyt wilgotne. Jakie działanie podejmies...
  • Pytanie nr 9 - Podczas obróbki kęsów ciasta, zauważasz, że ciasto jest zbyt lepkie. Jakie z poniższych działań j...
  • Pytanie nr 10 - Czas Temperatura Wilgotność 1 godzina 24°C 75% 2 godziny 26°C 75% 3 godz...
  • Pytanie nr 11 - Podczas pracy z maszyną do formowania kęsów ciasta, zauważyłeś, że ciasto nie jest równomiernie d...
  • Pytanie nr 12 - Jakie są potencjalne konsekwencje nieprawidłowego utrzymania czystości maszyn i urządzeń piekarsk...
  • Pytanie nr 13 - Jaka jest główna przyczyna kondensacji w opakowaniu pieczywa podczas konfekcjonowania?
  • Pytanie nr 14 - Jaką rolę odgrywa odpowiednie schładzanie pieczywa przed konfekcjonowaniem?
  • Pytanie nr 15 - Zakład piekarski, w którym pracujesz, otrzymał zamówienie na 1000 bułek. Każda bułka musi być zap...
  • Pytanie nr 16 - Rozważasz różne metody konfekcjonowania pieczywa. Która z poniższych metod jest najmniej odpowied...
  • Pytanie nr 17 - Jaki jest cel znakowania pieczywa?
  • Pytanie nr 18 - Produkt Ilość Opakowanie Chleb pszenny 50 Karton Chleb żytni 100 Papierowa to...
  • Pytanie nr 19 - Zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 200...
  • Pytanie nr 20 - Określ, które z poniższych stwierdzeń dotyczących systemu HACCP jest prawdziwe.
  • Pytanie nr 21 - Zwróć uwagę na poniższą tabelę przedstawiającą składniki do ciasta pszennego i ich ilości. Które ...
  • Pytanie nr 22 - Które z poniższych stwierdzeń na temat przygotowania mąki do produkcji ciasta jest prawdziwe?
  • Pytanie nr 23 - Oceń organoleptycznie poniższe półprodukty piekarskie na podstawie przedstawionej tabeli i wskaż,...
  • Pytanie nr 24 - Podczas oceny organoleptycznej ciasta na bułki, zauważasz, że ciasto jest bardzo klejące się do r...
  • Pytanie nr 25 - Parametr Wartość Konsystencja Miękka Zapach Neutralny Kolor Jasnobrązowy ...
  • Pytanie nr 26 - Podczas oceny organoleptycznej chleba, zauważyłeś, że ma on bardzo ciemny kolor. Jaka może być pr...
  • Pytanie nr 27 - Jaka jest główna różnica między piekarnikiem konwekcyjnym a piekarnikiem promieniującym?
  • Pytanie nr 28 - Podczas obróbki kęsów ciasta, zauważasz, że ciasto jest zbyt lepkie. Jaka może być przyczyna tego...
  • Pytanie nr 29 - Podczas formowania kęsów ciasta, zauważasz, że ciasto jest zbyt luźne i nie trzyma formy. Jaka mo...
  • Pytanie nr 30 - Podczas końcowego rozrostu kęsów ciasta, zauważyłeś, że ciasto rośnie nierównomiernie. Co może by...
  • Pytanie nr 31 - Przygotowujesz ciasto do wypieku chleba. Które z poniższych czynników najbardziej wpłynie na decy...
  • Pytanie nr 32 - Podczas przygotowywania ciasta do wypieku chleba, zauważyłeś, że ciasto jest zbyt sztywne i trudn...
  • Pytanie nr 33 - Podczas przygotowywania kęsów ciasta do wypieku, zauważasz, że niektóre z nich wydają się być zep...
  • Pytanie nr 34 - Podczas wypieku chleba, zauważasz, że piec nie utrzymuje stałej temperatury. Jakie są potencjalne...
  • Pytanie nr 35 - Wybierz, który z poniższych czynników NIE wpływa na trwałość pieczywa po wypieku.
  • Pytanie nr 36 - Oceń poniższy zapis parametrów magazynowania wyrobów piekarskich i wskaż, który z nich jest niepo...
  • Pytanie nr 37 - Urządzenie Ilość wyrobów piekarskich Wózek dwukołowy 50 Wózek platformowy 100 ...
  • Pytanie nr 38 - Zauważyłeś, że pieczywo, które wypiekasz, ma skórę o nierównomiernym kolorze. Co może być przyczy...
  • Pytanie nr 39 - Pieczywo, które wypiekasz, jest zbyt ciężkie i gęste. Która z poniższych czynności mogła przyczyn...
  • Pytanie nr 40 - Typ pieczywa Wady Chleb pszenny Małe pęknięcia na skórce Bagietka Zbyt ciemna sk...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ