LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA SPC2 - CZERWIEC 2017
- Pytanie nr 1 - Który z podanych wyrobów spożywczych zawiera w swoim składzie emulgator?
- Pytanie nr 2 - Solankę peklującą należy zastosować w produkcji
- Pytanie nr 3 - Która z podanych witamin dodana w procesie produkcji zapobiega ciemnieniu soku jabłkowego?
- Pytanie nr 4 - Do produkcji wyrobów rybnych o niskiej zawartości tłuszczu należy zastosować
- Pytanie nr 5 - Wskaż niewłaściwie dobrane surowce i materiały pomocnicze do produkcji wyrobu gotowego.
- Pytanie nr 6 - Do produkcji jogurtu naturalnego stosuje się:
- Pytanie nr 7 - Które cechy organoleptyczne kwalifikują ziemniaki do produkcji frytek?
- Pytanie nr 8 - Ile należy przygotować etykietek na 3 000 butelek szklanych o pojemności 200 ml, jeżeli podczas n...
- Pytanie nr 9 - W procesie produkcji kefiru, przed dodaniem grzybka do mleka, w kolejności przeprowadza się: oczy...
- Pytanie nr 10 - Ile kilogramów kukurydzy należy użyć do produkcji 7 000 litrów spirytusu, jeżeli ze 100 kg tego s...
- Pytanie nr 11 - Do rozdzielania surowców różniących się wielkością i kształtem należy zastosować
- Pytanie nr 12 - Który z podanych surowców jest oczyszczany z ciał mechanicznych oraz częściowo z drobnoustrojów z...
- Pytanie nr 13 - Do usuwania skórki z pomidorów należy zastosować obieraczkę
- Pytanie nr 14 -
- Pytanie nr 15 - Proces ekstrakcji należy zastosować w produkcji
- Pytanie nr 16 - Proces blanszowania surowca należy zastosować w produkcji
- Pytanie nr 17 - W produkcji kawy zbożowej należy zastosować proces
- Pytanie nr 18 - Wytapianie, rafinacja, ochładzanie i pakowanie to etapy produkcji
- Pytanie nr 19 - Kupażowanie należy zastosować w procesie produkcji
- Pytanie nr 20 - Pasteryzację kompotu truskawkowego należy prowadzić w zakresie temperatur
- Pytanie nr 21 - Kiszenie kapusty należy prowadzić do momentu uzyskania kwasowości, mieszczącej się w zakresie pH...
- Pytanie nr 22 - Fragment zamieszczonej instrukcji dotyczy produkcji
- Pytanie nr 23 - Korzystając z receptury na 100 kg sera topionego oblicz, ile kilogramów sera i twarogu łącznie na...
- Pytanie nr 24 - Zapisy z pomiarów monitorowanych parametrów technologicznych należy prowadzić
- Pytanie nr 25 - Wskaż grupę urządzeń do produkcji suszów owocowo-warzywnych.
- Pytanie nr 26 - Wskaż niewłaściwie dobrane urządzenie do procesu lub operacji technologicznej.
- Pytanie nr 27 - Do produkcji płatków kukurydzianych należy zastosować
- Pytanie nr 28 - Suszarkę fluidyzacyjną należy zastosować do suszenia
- Pytanie nr 29 - Do hodowli zakwasu używanego do produkcji masła i sera należy zastosować
- Pytanie nr 30 - Do wyciskania soku z rozdrobnionych owoców należy zastosować
- Pytanie nr 31 - Wadą chleba pszenno-żytniego w ocenie organoleptycznej jest jego
- Pytanie nr 32 - Smak dobrze ukiszonych ogórków powinien być
- Pytanie nr 33 - Substancja, której znaczne przedawkowanie w procesie produkcji może być powodem zagrożenia bezpie...
- Pytanie nr 34 - Uwzględniając zasadę Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP), wskaż brakującą czynność we fragmencie s...
- Pytanie nr 35 - W procesie produkcji żywności, zgodnie z systemem HACCP, etapem, który eliminuje zagrożenie fizyc...
- Pytanie nr 36 - Mrożonki warzywne przeznaczone do długotrwałego magazynowania należy przechowywać w komorach mroź...
- Pytanie nr 37 - W którym magazynie umieszcza się dżem?
- Pytanie nr 38 - Urządzeniem transportu wewnętrznego nie jest
- Pytanie nr 39 - Która instytucja udziela zezwolenia na przewóz żywności wyznaczonym samochodem dostawczym?
- Pytanie nr 40 - Lampę owadobójczą w magazynie wyrobów gotowych należy zamontować