LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA SPC2 - STYCZEŃ 2015

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Materiał pomocniczy stosowany w produkcji babki drożdżowej stanowią
  • Pytanie nr 2 - Do peklowania schabu przy produkcji polędwicy sopockiej należy zastosować
  • Pytanie nr 3 - Jako surowiec podstawowy do produkcji spirytusu gorzelnie stosują
  • Pytanie nr 4 - Ocena organoleptyczna mleka surowego polega na badaniu
  • Pytanie nr 5 - Obróbka wstępna ogórków przy produkcji marynat obejmuje
  • Pytanie nr 6 - W celu usunięcia skórki ze śliwek i brzoskwiń należy wykonać czynność
  • Pytanie nr 7 - Przygotowując opakowania do aseptycznego pakowania soku jabłkowego, należy poddać je procesowi
  • Pytanie nr 8 - Do czyszczenia mleka przeznaczonego do produkcji serów należy wykorzystać
  • Pytanie nr 9 - Myjkę szczotkową należy zastosować do mycia
  • Pytanie nr 10 - Wialnia zbożowa stosowana jest do
  • Pytanie nr 11 - Urządzenie przedstawione na rysunku służy do
  • Pytanie nr 12 - Monitorowanie pracy komory parzelniczo-wędzarniczej, zgodnie z systemem HACCP, polega na
  • Pytanie nr 13 - Technologia produkcji pieczywa pszennego obejmuje następujące etapy:
  • Pytanie nr 14 - W produkcji margaryny podstawową operacją technologiczną jest
  • Pytanie nr 15 - Produkcją kawy instant zajmuje się przetwórstwo
  • Pytanie nr 16 - Do warzyw korzeniowych zalicza się
  • Pytanie nr 17 - Jaka jest optymalna temperatura tłuszczu podczas smażenia pączków?
  • Pytanie nr 18 - Które wartości parametrów należy zastosować do krótkotrwałej pasteryzacji mleka spożywczego?
  • Pytanie nr 19 - Podczas produkcji ogórków kiszonych zachodzi fermentacja
  • Pytanie nr 20 - Praca których urządzeń wymaga udokumentowania krytycznych punktów kontroli zgodnie z procedurami ...
  • Pytanie nr 21 - Oblicz, ile kilogramów zalewy należy przygotować, aby wyprodukować 5 ton ogórków zgodnie z podaną...
  • Pytanie nr 22 - Instrukcja higieny produkcji dotyczy
  • Pytanie nr 23 - Aby uzyskać mleko o zawartości dokładnie 3,2% tłuszczu, należy przeprowadzić jego
  • Pytanie nr 24 - Na podstawie danych zawartych w tabeli wskaż właściwy czas wypieku ciasta biszkoptowego o grubośc...
  • Pytanie nr 25 - Ciasto bezowe formuje się przez
  • Pytanie nr 26 - W procesie produkcji kiełbasy zwyczajnej należy zastosować operację
  • Pytanie nr 27 - Które operacje wykonuje się przy produkcji frytek ziemniaczanych?
  • Pytanie nr 28 - Do produkcji makaronu należy zastosować suszarkę
  • Pytanie nr 29 - Rysunek przedstawia urządzenie do produkcji
  • Pytanie nr 30 - Stacje wyparne wykorzystywane są przy produkcji
  • Pytanie nr 31 - Do dokładnego rozdrabniania surowców przy produkcji parówek należy zastosować
  • Pytanie nr 32 - Do odczytu parametrów ciśnienia w autoklawie służy
  • Pytanie nr 33 - Ocenę organoleptyczną należy wykorzystać do określenia
  • Pytanie nr 34 - Mycie i dezynfekcję urządzeń oraz sprzętu w piekarni należy przeprowadzać zgodnie
  • Pytanie nr 35 - Do transportu towarów sypkich luzem stosuje się przenośnik
  • Pytanie nr 36 - Ile kartonów należy przygotować do zapakowania 1500 sztuk słoików dżemu morelowego, jeżeli w jedn...
  • Pytanie nr 37 - Cukier otrzymany z buraków cukrowych należy przechowywać
  • Pytanie nr 38 - Zgodnie z zasadami GHP, w celu wyeliminowania owadów w magazynie, należy zastosować
  • Pytanie nr 39 - Aby zapobiec jełczeniu smalcu wieprzowego podczas przechowywania w magazynie, należy
  • Pytanie nr 40 - Układ tnący w wilku do rozdrabniania mięsa stanowią:

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ