LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA SPC7 - STYCZEŃ 2023
- Pytanie nr 1 - Który z wymienionych surowców należy przechowywać w temperaturze 14-18 °C?
- Pytanie nr 2 - Który produkt spożywczy należy szczególnie chronić przed dostępem światła?
- Pytanie nr 3 - Nabiał najlepiej przechowywać w temperaturze około
- Pytanie nr 4 - Planując produkcję konfitury, należy uwzględnić zamówienie owoców oraz
- Pytanie nr 5 - W schemacie technologicznym produkcji pulpy owocowej znakiem ? oznaczono czynności o nazwie
- Pytanie nr 6 - Do produkcji kaszy manny wykorzystuje się ziarna
- Pytanie nr 7 - Do produkcji kefiru należy użyć wyselekcjonowanych szczepów drożdży oraz bakterii fermentacji
- Pytanie nr 8 - Substancje, które zapobiegają rozwarstwianiu się majonezu, to
- Pytanie nr 9 - Normy o zasięgu krajowym oznaczone są symbolem
- Pytanie nr 10 - Proces uwodornienia zwany utwardzaniem wykorzystuje się podczas produkcji
- Pytanie nr 11 - Ekstruzja jest procesem niezbędnym podczas produkcji
- Pytanie nr 12 - Proces dodawania dwutlenku siarki przy produkcji wina określa się terminem
- Pytanie nr 13 - Który proces produkcji zupy typu instant umożliwia konsumentowi szybkie jej przygotowanie?
- Pytanie nr 14 - Liofilizacja to proces wykorzystywany do produkcji
- Pytanie nr 15 - Cyklon jest urządzeniem stanowiącym wyposażenie linii technologicznej do produkcji
- Pytanie nr 16 - Którą grupę maszyn i urządzeń należy zastosować w procesie produkcji kiełbasy białej surowej?...
- Pytanie nr 17 - Urządzenie przedstawione na ilustracji w procesie produkcji polędwicy sopockiej jest stosowane do...
- Pytanie nr 18 - Do zamrażania mieszanki lodowej należy zastosować
- Pytanie nr 19 - Który z wymienionych procesów pozwoli utrwalić mleko tak, aby miało jak najdłuższy termin przydat...
- Pytanie nr 20 - Która metoda utrwalania pozwala w największym stopniu zachować wartość odżywczą surowca?
- Pytanie nr 21 - Do chemicznego utrwalania marmolady stosuje się
- Pytanie nr 22 - Który z wymienionych produktów spożywczych został utrwalony metodą biologiczną?
- Pytanie nr 23 - Lecytyna i śruta poekstrakcyjna są produktami ubocznymi powstającymi w przetwórstwie
- Pytanie nr 24 - Fuzle to frakcja uboczna powstająca w procesie technologicznym przy produkcji
- Pytanie nr 25 - Nadzór nad procesem przeprowadzania sterylizacji konserw powinien prowadzić
- Pytanie nr 26 - Do pakowania mleka sterylizowanego UHT zwyczajowo wykorzystuje się
- Pytanie nr 27 - W dokumentacji systemu HACCP procesu produkcji nektaru jabłkowego w butelkach szklanych, podczas ...
- Pytanie nr 28 - Kontrola partii wyprodukowanego kompotu truskawkowego wykazała, że w kilku słoikach z kompotem są...
- Pytanie nr 29 - Korzystając z informacji zamieszczonych w tabeli, określ minimalną liczbę próbek, którą należy po...
- Pytanie nr 30 - Kolba Kjeldahla wykorzystywana do mineralizacji próbki za pomocą stężonego kwasu siarkowego jest ...
- Pytanie nr 31 - Przedstawiony na ilustracji sprzęt należy zastosować do oznaczenia zawartości
- Pytanie nr 32 - W celu otrzymania roztworu o stężeniu 20% należy użyć
- Pytanie nr 33 - Z analizy karty charakterystyki wynika, że azotan (V) srebra
- Pytanie nr 34 - Łaźnia butyrometryczna jest stosowana w celu oznaczenia zawartości
- Pytanie nr 35 - W ocenie organoleptycznej wadą serka topionego będzie
- Pytanie nr 36 - Korzystając z informacji zamieszczonych w tabeli, określ w której partii kiszonej kapusty najinte...
- Pytanie nr 37 - Oblicz, ile dm3 mleka należy przygotować do produkcji 12000 kg sera dojrzewającego, jeżeli na 1 k...
- Pytanie nr 38 - Ile słoików należy przygotować do zapakowania 600 kg ogórków kiszonych, jeżeli masa wsadu do jedn...
- Pytanie nr 39 - Wydajność linii produkcyjnej dżemu brzoskwiniowego wynosi 240 kg na godzinę. Oblicz, ile ton dżem...
- Pytanie nr 40 - Piktogram przedstawiony na ilustracji należy umieścić na opakowaniu zawierającym