LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA SPC4 - CZERWIEC 2018
- Pytanie nr 1 - Który z wymienionych dokumentów reguluje przepisy w sprawie produkcji, wymagań i metod badań wyro...
- Pytanie nr 2 - Które kości wchodzą w skład łaty wołowej?
- Pytanie nr 3 - Mięśnie prostowniki i zginacze wchodzą w skład
- Pytanie nr 4 - Podczas rozbioru półtuszy wieprzowej biodrówkę oddziela się od szynki cięciem pomiędzy
- Pytanie nr 5 - Szyja jest przednim odcinkiem karku ćwierćtuszy wołowej przedniej i oddziela się ją od przodu po ...
- Pytanie nr 6 - W wyniku rozbioru ćwierćtuszy wołowej tylnej otrzymuje się:
- Pytanie nr 7 - Które narzędzie masarskie przedstawiono na rysunku?
- Pytanie nr 8 - Które z wymienionych narzędzi stosuje się do cięcia kości, elementów mrożonych i bloków mięsa mro...
- Pytanie nr 9 - Na podstawie danych zawartych w tabeli określ, do której klasy jakościowej należy zaliczyć mięso ...
- Pytanie nr 10 - Które z wymienionych cech odnoszą się do mięsa drobnego wieprzowego klasy III?
- Pytanie nr 11 - Jeżeli z wykrawania 100 kg rostbefu uzyskuje się 39,4 kg mięsa klasy I, to ile mięsa tej samej kl...
- Pytanie nr 12 - Ile schabu z kością otrzyma się z rozbioru 400 kg tusz, jeżeli uzysk tego elementu z tuszy wynosi...
- Pytanie nr 13 - Na podstawie danych zawartych w tabeli określ maksymalny czas magazynowania mięsa wołowego w temp...
- Pytanie nr 14 - Na podstawie informacji zawartych w tabeli wskaż warunki przechowywania tuszy baraniej w chłodni,...
- Pytanie nr 15 - Zamrażaniu w blokach nie poddaje się
- Pytanie nr 16 - Komory i tunele zamrażalnicze stosuje się przede wszystkim do zamrażania
- Pytanie nr 17 - Którą nazwą określa się parametr liczony od załadowania zamrażalni do momentu osiągnięcia w mięsi...
- Pytanie nr 18 - Czas rozmrażania mięsa można skrócić poprzez zastosowanie
- Pytanie nr 19 - Zamrażanie powoduje zmianę barwy mięsa wieprzowego, która z bladoróżowo-ciemnoczerwonej staje się...
- Pytanie nr 20 - Jaką konsystencją powinno charakteryzować się mięso wieprzowe rozmrożone, jeśli było prawidłowo z...
- Pytanie nr 21 - W czasie oceny jakości mięsa rozmrożonego zauważono na jego powierzchni punktowe odbarwienia i bi...
- Pytanie nr 22 - Wskaż kolejne etapy produkcji mięsa konfekcjonowanego porcjowanego.
- Pytanie nr 23 - Ile kg schabu do wysyłki przygotuje zakład, jeżeli zamówiono 300 porcji schabu surowego pakowaneg...
- Pytanie nr 24 - Opis którego wyrobu przedstawiono w tabeli?
- Pytanie nr 25 - Który wyrób mięsny można wyprodukować z wszystkich wymienionych w tabeli surowców i materiałów po...
- Pytanie nr 26 - Który zestaw przypraw wykorzystuje się do produkcji białej kiełbasy?
- Pytanie nr 27 - Wskaż błędnie dobrane surowce i materiały pomocnicze do produkcji wyrobu gotowego.
- Pytanie nr 28 - Jadalne osłonki sztuczne to osłonki
- Pytanie nr 29 - W którym urządzeniu przeprowadza się sterylizację konserw?
- Pytanie nr 30 - Przedstawione na rysunku elementy stanowią części składowe
- Pytanie nr 31 - W produkcji którego wyrobu gotowego następują po sobie następujące etapy technologiczne: dobór su...
- Pytanie nr 32 - Na podstawie receptury zamieszczonej w tabeli oblicz, ile surowców podrobowych należy przygotować...
- Pytanie nr 33 - Jaka będzie wydajność produkcji parówek, jeżeli z 350 kg surowca wyprodukowano 385 kg gotowego wy...
- Pytanie nr 34 - Ile tacek z folii wielowarstwowej należy przygotować do zapakowania 500 sztuk plastrów szynki got...
- Pytanie nr 35 - Podczas kontroli organoleptycznej kiełbasy krakowskiej nie ocenia się
- Pytanie nr 36 - W czasie jakościowej oceny wędzonki stwierdzono na przekroju nietypową barwę szarozieloną. Jest t...
- Pytanie nr 37 - Na podstawie informacji zawartych w tabeli stwierdzono, że w kiełbasie drobno rozdrobnionej wystę...
- Pytanie nr 38 - W zakładach mięsnych do konfekcjonowania wędlin zastosowanie mają
- Pytanie nr 39 - Ile wyrobu gotowego przygotowano do sprzedaży, jeżeli w opakowaniu zbiorczym było 200 opakowań ka...
- Pytanie nr 40 - Dokumentacja magazynowa nie obejmuje