LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA SPC4 - STYCZEŃ 2020
- Pytanie nr 1 - Zgodnie z wymaganiami PN Warunki klimatyczne i okresy przechowywania w chłodniach zamieszczonymi ...
- Pytanie nr 2 - Które kręgi i kości wchodzą w skład ogona wieprzowego?
- Pytanie nr 3 - Które kości wchodzą w skład antrykotu wołowego?
- Pytanie nr 4 - Linia odcięcia karkówki od górki w półtuszy cielęcej przebiega między
- Pytanie nr 5 - Aby uzyskać z półtusz wołowych ćwierćtusze typu pistoletowego z sześcioma żebrami, należy przepro...
- Pytanie nr 6 - W zmechanizowanej linii rozbioru ćwierćtuszy wołowej, po ułożeniu jej na stole rozbiorowym, pierw...
- Pytanie nr 7 - Wskaż brakujące elementy zasadnicze ćwierćtuszy wołowej przedniej oznaczone w tabeli znakiem zapy...
- Pytanie nr 8 - Które urządzenie należy zastosować w linii zmechanizowanego rozbioru do usunięcia tylko zewnętrzn...
- Pytanie nr 9 - Wymienione czynności należy wykonać podczas rozbioru uzupełniającego
- Pytanie nr 10 - Mięso cielęce chude z niewielką ilością tkanki łącznej, bez przekrwień i bez węzłów chłonnych o b...
- Pytanie nr 11 - Mięso drobne wołowe z niewielką ilością ścięgien, bez przekrwień i węzłów chłonnych, z 5 mm warst...
- Pytanie nr 12 - Korzystając z informacji w tabeli oblicz, ile elementów niemięsnych uzyska się w wyniku wykrawani...
- Pytanie nr 13 - Oblicz, ile karczku uzyska się z rozbioru 1 000 kg półtusz wieprzowych, jeżeli orientacyjny wskaź...
- Pytanie nr 14 - Korzystając z informacji w tabeli, określ optymalne warunki przechowywania półtusz wieprzowych w ...
- Pytanie nr 15 - Do zamrażania mięsa w tuszach, półtuszach lub ćwierćtuszach należy zastosować
- Pytanie nr 16 - Rozmrażanie w czasie procesu technologicznego stosuje się wyłącznie do mięsa zamrożonego
- Pytanie nr 17 - W mięsie wieprzowym podczas zamrażania zachodzą zmiany lipidów i barwy, histopatologiczne, denatu...
- Pytanie nr 18 - Przy dłuższym przechowywaniu mięsa mrożonego w wyniku utleniania mioglobiny do metmioglobiny oraz...
- Pytanie nr 19 - W zakładach mięsnych do cięcia i porcjowania elementów mięsnych wykorzystuje się
- Pytanie nr 20 - Wskaż kolejne etapy konfekcjonowania mięsa.
- Pytanie nr 21 - Magazyn mięsa konfekcjonowanego przyjął 4 partie mięsa garmażeryjnego po 200 kg każda z partii, o...
- Pytanie nr 22 - Do produkcji 100 kg serdelków zużyto 0,12 kg pieprzu i 0,07 kg gałki muszkatołowej. Ile przypraw ...
- Pytanie nr 23 - Wskaż błędnie dobrane surowce i materiały pomocnicze do produkcji wyrobu gotowego.
- Pytanie nr 24 - Który obrobiony element bez kości z wykrawania półtuszy wieprzowej jest surowcem podstawowym do p...
- Pytanie nr 25 - W procesie produkcji kiszki kaszanej wyborowej kaszę gryczaną przed parzeniem w rosole lub w wodz...
- Pytanie nr 26 - Korzystając z fragmentu Instrukcji technologicznej produkcji kiełbasy rzeszowskiej, wskaż surowie...
- Pytanie nr 27 - Do produkcji którego wyrobu wykorzystuje się wszystkie maszyny i urządzenia wymienione w ramce?
- Pytanie nr 28 - Który zestaw urządzeń należy zastosować do obróbki termicznej wędlin?
- Pytanie nr 29 - Schemat blokowy przedstawia produkcję konserwy o oznaczeniu KS. Brakujący etap produkcji oznaczon...
- Pytanie nr 30 - Wymienione w kolejności czynności: dobór i ważenie peklowanej wieprzowiny kl. I i kl. II, rozdrab...
- Pytanie nr 31 - Wydajność kiełbasy myśliwskiej suchej średnio rozdrobnionej wynosi 70%. Oblicz, ile surowców nale...
- Pytanie nr 32 - Do wyprodukowania 2 500 kg mielonki konserwowej zużyto 2 000 kg surowców peklowanych. Ile wyniosł...
- Pytanie nr 33 - Korzystając z danych w tabeli oblicz, ile konserw dziennie może wyprodukować zakład, aby obróbka ...
- Pytanie nr 34 - W tabeli porównano wyniki badań czterech partii szynki wieprzowej konserwowej wysokowydajnej w op...
- Pytanie nr 35 - Wskaż grupę badań oceny jakościowej smalcu.
- Pytanie nr 36 - Otrzymana polędwica sopocka jest sucha o dość ścisłej konsystencji. Jest to wada produkcyjna spow...
- Pytanie nr 37 - W zakładach mięsnych do pakowania próżniowego wędlin nie stosuje się
- Pytanie nr 38 - W magazynie przetworów mięsnych i tłuszczowych do transportu wewnętrznego poziomego o ruchu przer...
- Pytanie nr 39 - W tabeli porównano warunki przechowywania przetworów mięsnych paczkowanych w czterech skontrolowa...
- Pytanie nr 40 - Magazynier zobowiązany jest prowadzić dokumentację magazynową obejmującą między innymi dokumenty ...